ontdek wijnhuizen Moët & Chandon

Je hebt er vast wel eens van gehoord, want het is het meest geliefde champagnemerk ter wereld: Moët & Chandon. Dit merk is al bijna 300 jaar oud en is nog steeds een icoon van succes en glamour. Wij vertellen je alles over het wijnhuis en de champagnes van Moët & Chandon.

De magie van de champagne

Moët & Chandon produceert al 270 jaar de meest geliefde champagne ter wereld. Het begon allemaal met de visie van oprichter Claude Moët om een goede maar nog onbekende regionale wijn om te toveren tot een van de favorieten van heel Europa. Tegen het eind van de 18e eeuw werd Jean-Rémy Moët, kleinzoon van oprichter Claude Moët, beroemd als de man die de champagne in de wereld introduceerde. Hij wist champagne te verheffen tot een universeel symbool van luxe. Hiermee bereikte hij zijn missie: 'sharing the magic of champagne with the world'. Sindsdien is innovatie het motto van Moët & Chandon. Al meer dan een eeuw lang zijn vier generaties in staat het champagnehuis voortdurend te innoveren en haar leidinggevende positie op alle markten te behouden. 

Napoleon’s relatie met Moët

Belangrijke figuren uit de 18e eeuw, zoals Napoleon Bonaparte en Marquise de Pompadour, werden al snel verliefd op de bruisende wijn van Moët & Chandon. Mede hierdoor werd Moët Impérial groot. Napoleon bezocht vele malen het landgoed van het wijnhuis en beloonde Jean-Rémy Moët met een van de hoogste onderscheidingen van Frankrijk: de medaille van het Légion d’honneur (Legioen van Eer). De legende gaat dan ook dat Napoleon en zijn troepen de traditie van het sabreren (lees meer over sabreren) hebben uitgevonden. Zij sabreerden de flessen van Moët om overwinningen te vieren. Moët & Chandon was hierdoor al snel het icoon van succes en glamour, zo kennen we het merk tot op de dag van vandaag nog steeds.

Napoleon

Van de 1150 hectare grond aan rijke kalkbodem komt 50% grand cru wijnen en 25% premier crus.

Verschillende formaten

Wist je dat er heel veel verschillende formaten van flessen zijn? Deze gaan van 187 ml tot wel 15 liter. Hieronder zie je de flessen van Moët & Chandon in verschillende formaten! Lees meer over alle flesformaten die er zijn

Formaten Moët

Word een champagnekenner!

Wil jij meer ontdekken over champagne? Dat kan! Lees bijvoorbeeld wat precies de verschillen zijn tussen cava, prosecco en champagne of waar champagne eigenlijk vandaan komt. Wil je liever het hele champagne-assortiment bekijken? We hebben keuze uit tientallen champagnes en prosecco’s. Of lees onderstaande artikelen om een echte champagnekenner te worden!