Skip to main content
0
€ 0.00

Verschillende smaakprofielen?


Zo vind je samen de perfecte fles wijn.

Twee glazen rode wijn
Twee glazen rode wijn

Smaakprofielen getest en nu samen op zoek naar de perfecte fles wijn? Dat kan een uitdaging zijn als je beiden een verschillend profiel hebt! Hoe trek je toch een fles open die je allebei lekker vindt? Of hoe zorg je toch voor een passende wijn als je iemands smaakprofiel helemaal niet weet?

VERSCHILLENDE SMAAKPROFIELEN COMBINEREN

Hebben jij en je partner ieder andere smaakprofielen? Tsja, smaken verschillen nou eenmaal. Gelukkig liggen sommige smaakprofielen dichter bij elkaar. Met de volgende smaakprofiel combinaties blijft het toch nog gezellig aan tafel als het wijn betreft:

SMAAKPROFIELEN VAN RODE WIJN DIE GOED COMBINEREN:

Twee glazen rode wijn

Big Red & Easy Rider

Deze wijnen zijn beiden te classificeren als soepel rood. Soepel rode wijnen zijn vaak mild en rond, met smaken van zwart fruit. Dit zijn overigens ook goede borrelwijnen.
Probeer: La Palma Merlot Reserva.

Fresh Red & Fruit Smoothy

Dit zijn frisse, lichte wijnen vallen onder de categorie fruitig rood, hoewel Fresh Red wat sappiger is. Fruitig rode wijnen zijn elegant en bevatten smaken van rood fruit, zoals frambozen, aardbeien en kersen.
Probeer: Yealand Pinot Noir.

Classic Red & Royal Red

Allebei wijnen binnen de categorie stevig rood. Oftewel: allebei wijnen voor liefhebbers van intense wijnen met bite. Beide profielen hebben een stevig mondgevoel en zijn echte eetwijnen. Verwacht smaken van cassis, pruimen en grip door aanwezige tannines.
Probeer: Chateau Roc de Cazade.

SMAAKPROFIELEN VAN WITTE WIJN DIE GOED COMBINEREN:

Glas witte wijn

Fresh Hammer en Fresh Prince

Dit zijn beiden smaakprofielen die je kan classificeren als fris wit: oftewel droge en knisperend frisse wijnen. Deze zijn opwekkend van smaak en hebben tonen van citrus, groene appel, vlierbessen en verse groene kruiden.
Probeer: Touraine Sauvignon

Classic White en Fruit Lover

Fruitig wit; dat is hoe je deze wijnen ook wel kunt noemen. Fruitig witte wijnen zijn milder dan de wijnen met een fris wit smaaktype. Ze smaken naar peer, rijpe gele appel en hebben een soepele afdronk.
Probeer: Mâcon-Villages

SLECHTE COMBINATIES

In de onderstaande gevallen wordt het toch ieder voor zich een eigen fles opentrekken. Deze smaakprofielen zijn namelijk wel heel verschillend:

  • Fresh Red en Big Red: Waar Fresh Red fris en licht is, is Big Red intens en vol.
  • Fresh Prince en Big White: De frisse, knisperende smaak van Fresh Prince staat af tegen de volle ronde smaak van Big White.

Borrel of kaasfondue? Kies de fles wijn die het beste past bij de gelegenheid waarbij je hem gaat drinken!

SMAAKPROFIEL ONBEKEND?

Geef je een etentje en heb je geen idee welke smaakvoorkeur jouw gasten hebben op het gebied van wijn? Geen paniek! Afhankelijk voor welke gelegenheid je een fles wijn koopt, kan je gaan voor de meest gangbare bijpassende wijn. Zo kan je een wijn kopen die goed zal smaken bij het gerecht,  ongeacht iemands persoonlijke voorkeur.

Heb je een borrel? Dan vallen makkelijk te combineren Easy Rider wijnen of Big Red met als smaaktype soepel rood vaak goed in de smaak. Etentje gepland? Maak dan gebruik van onze wijn & spijs zoeker. Zo vind je de wijn die qua smaak het beste past bij jouw gerechten.

Bekijk alle wijnen