Skip to main content
Veuve Clicquot Brut Rosé Jeroboam
Frankrijk Extra Groot

Champagne

Per fles Jouw Premium prijs

Veuve Clicquot Brut Rosé Jeroboam

Frankrijk - Champagne 300CL 12,5%

Ruim 200 jaar geleden, in 1818, brak ze met de gangbare praktijk van het gebruik van een preparaat op basis van vlierbessen en mengde ze in plaats daarvan enkele van haar fijne Bouzy-rode wijnen met haar klassieke champagne.

Online niet op voorraad

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

Veuve Clicquot Brut Rosé Jeroboam

Frankrijk 300CL

Alles over Veuve Clicquot Brut Rosé Jeroboam

Ruim 200 jaar geleden, in 1818, brak ze met de gangbare praktijk van het gebruik van een preparaat op basis van vlierbessen en mengde ze in plaats daarvan enkele van haar fijne Bouzy-rode wijnen met haar klassieke champagne.

Mening van een expert

Zilver met 90 punten

Veuve Clicquot, opgericht in 1772, is beroemd geworden onder leiding van weduwe Barbe-Nicole Ponsardin sinds 1805. Haar motto ‘only one quality, the finest’ is nog steeds leidend voor het op één na grootste champagnehuis ter wereld. Het resultaat was 's werelds eerste blended rosé, de Veuve Clicquot Rosé. Opnieuw liep Madame Clicquot voorop en veranderde de regels. Dat kon ze alleen doen dankzij de uitzonderlijke kwaliteit van haar rode wijnen, afkomstig van gewilde wijngaarden. Het geheim zat en zit in de blend. De cuvée is gebaseerd op de traditionele Yellow Label-blend (50-55% pinot noir, 15-20% meunier, 28-33% chardonnay), waarvan 12% rode wijn druiven speciaal gecultiveerd en geselecteerd om hun kracht en intense aroma’s. Het resultaat is een uitbarsting van rood fruit, een koperkleurige en volle rosé met karakter. Veuve Clicquot Rosé is een waar symbool van Madame Clicquot's ingenieuze en gedurfde geest. De blend bevat reserve wijnen (30-45%) die jaar na jaar de consistentie van de huisstijl waarborgen.
Kleur: Prachtig helder met een diep koperroze kleur.
Geur: Vers rood fruit (framboos, wilde aardbei, kers, bramen) gevolgd door tonen van patisserie (amandelen, abrikozen en brioche).
Smaak: Vol en heerlijk fruitig, met intense aroma's van sappige rijpe aardbeien en kersen. Krachtig, dynamisch en vineus.

Lekker bij gegrilde vis en aperitief
Beschrijving Door een extra toefje pinot noir van topklasse heeft deze Rosé Champagne een verrukkelijk accent van rood fruit in aroma en smaak. Perfect voor aan tafel!
Inhoud 300 Centiliter
Alcoholpercentage 12,5%
Oorsprong Frankrijk
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Lekker bij gegrilde vis en aperitief

Ons verhaal

Frankrijk, Reims
Frankrijk, Reims
Veuve Clicquot Frankrijk, Reims
Veuve Clicquot is opgericht in 1772 door Philippe Clicquot-Murion, maar beroemd geworden door de voortzetting van het bedrijf door zijn zoons weduwe (‘veuve’) Barbe-Nicole Ponsardin, in 1805. Zij was een formidabele en innovatieve vrouw. Haar motto ‘only one quality, the finest’ is nog steeds leidend voor Veuve Clicquot, het op één na grootste champagnehuis ter wereld. Madame Clicquot, La Grande Dame, heeft gezorgd voor vele baanbrekende innovaties in de champagnewereld zoals de eerste rosé en eerste vintage champagnes. Ook de ‘pupitre’ is een uitvinding van haar hand; in deze tafel met schuine gaten kon de fles zo geplaatst worden dat door regelmatig keren, de rémuage, het gistbezinksel naar de hals toe zakt. De champagnes hebben een vol, rijk en krachtig karakter. Veuve Clicquot is een stijlvolle champagne die bruist van succes, elegantie en levenslust.

Mening van een expert

Zilver met 90 punten

Anderen kochten ook

  • icon
    Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 55,-

  • icon
    Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.