Nagerecht: wijn en spijs advies

Afsluiten met een heerlijk dessert. Met bijpassende wijn natuurlijk!

Want wat past nu goed bij kaas? Maar misschien eet je wel een ijskoud dessert. Of een heerlijke chocoladedessert! Wanneer je iets heel anders eet, zoek dan je gerecht bij "Lekker bij" in de linkerkolom op de de wijn pagina. 

BEKIJK ALLE WIJNEN

Kaas

Vaak wordt gedacht dat alle kazen lekker zijn bij rode wijn. Het tegendeel is waar! Vaak zijn kazen te zout waardoor een wijn stroever van smaak kan worden. Kies voor een kaasplateau met oude, zoute of blauwe kazen voor een Dow’s Fine Tawny port. De combinatie van zout en zoet is heerlijk! Wil je toch een droge rode wijn, kies dan bij zoute, uitgesproken kazen voor een Ripasso of Amarone wijn. De Masi Campofiorin heeft zoveel smaak dat hij gemakkelijk de intense smaken van de kaas aankan. Romige kazen als brie zijn het lekkerst met een soepele rode wijn of een volle witte wijn. De Palo Alto Cabernet Sauvignon Carmenère Shiraz past hier prima bij.

Alle wijnen bij kaas

Dessert

Een wijn bij het dessert moet minstens zo zoet zijn als het dessert zelf!  Lekker bij roomijs en fruitdesserts zijn Muskaatwijnen, bijvoorbeeld een Muscat de Beaumes de Venise. Bij sorbetijs is een licht mousserende Asti Le Monferrine een perfecte keuze. Bij chocoladegerechten past het best een versterkte wijn van ingedroogde druiven, zoals de Pedro Ximenez. Maar ook super lekker bij chocoladedesserts is de Dow’s Nirvana. Deze port is speciaal gecreëerd voor de perfect match met chocola! En een andere, zeer goede optie is de Banyuls.

Alle dessertwijnen