Voorgerecht: wijn en spijs advies

Als start van de maaltijd wil je bij het voorgerecht natuurlijk de juiste wijn.

We helpen je met de juiste wijnen als aperitief of bij je voorgerecht. Bekijk de suggesties hieronder. Eet jij iets anders als voorgerecht? Zoek dan je gerecht bij "Lekker bij" in de linkerkolom op de de wijn pagina. 

bekijk alle wijnen

Aperitief

Een aperitief kiezen is hartstikke leuk, want je kunt kiezen wat je lekker vindt. Of dit nu een rode wijn, witte wijn of mousserende wijn is: alles kan. Een aperitief drink je voor de maaltijd om de eetlust op te wekken en het is natuurlijk leuk als het past bij de aperitief hapjes als je die erbij serveert. Een heerlijke aperitief wijn is de Gavi La Battistina: met smaak van peer, perzik en veel lengte door de cortese druif. Weer eens wat anders! Of wat dacht je van de Nederlandse wijn Hoeve Nekum Auxerrois. Heerlijk fris, sappig met rijpe appels en peren in de smaak. Toch liever rood: probeer dan de Ogio Primitivo. Heerlijk rond en soepel met smaak van rijp bramenfruit!

Alle aperitiefwijnen

Antipasti en carpaccio

Lekker bij carpaccio is een lichtgekoelde Pinot Noir. Zoals de Le Petite Perrière Pinot Noir. Deze wijn heeft een sappige smaak met een beetje vanille. Liever wit? Probeer de Weissenkirchen Riesling. Een pure en zuivere wijn met smaken als perzik, abrikoos en citroenschil. Of de Fattoria del Cerro Rosso di Montepulciano. Deze houtgerijpte sangiovese heeft frisse zuren, kersen en smaak van rabarber. 

Alle antipasti & Carpaccio wijnen

Salade

Salades met een friszure dressing als voorgerecht (vinaigrette bv.) of met veel groene kruiden als smaakmaker, of andere friszure ingrediënten als tomaat? Of geitenkaas? Allemaal frisse smaken door het zuur of de groene kruidigheid: een wijn als Le Petite Perrière Sauvignon Blanc past hier goed bij. De Yealands Estate Single Block M2 Organic is een superzachte sauvignon. Doet niet onder voor een Grand Cru! De Touraine Domaine Les Hauts Lieux is fris, licht, zuiver en strak, met grassige smaak, citroen en Granny Smith.

Alle saladewijnen