Wijn voor een speciaal moment: Alle wijnklassiekers op een rij

Speciaal moment op de planning? Van verjaardag tot kerstdiner: voor dit soort momenten mag een lekkere, bijzondere wijn niet ontbreken! Maar wat zijn die echte klassiekers waar je altijd goed mee voor de dag komt? Hier vind je een overzicht van de lekkerste exclusieve wijnen.

Ontmoet de makers: Italië en Frankrijk

Mooie wijnen vind je overal ter wereld. Toch zijn oude wijnwereld landen Frankrijk en Italië het meest beroemd vanwege hun kwaliteitswijnen met een verfijnde, complexe smaak. De reden hiervoor? Eeuwenoude tradities, ideale bodemsoorten- en klimaten én gereguleerde keurmerken om de kwaliteit van wijnen te waarborgen.

De smaak van klassiek

Vaak vallen deze topwijnen met veel complexiteit binnen het smaakprofiel Classic White, Classic Red of Royal Red.Meer weten over welke wijnen jij eigenlijk het lekkerst vindt? Doe dan direct de test en ontdek je smaakprofiel binnen no time!

Top Franse klassieke wijnen

Wijn in Frankrijk wordt al eeuwenlang verbouwd in het gehele land. De diversiteit van druiven, bodemsoorten en klimaten is enorm: er groeien bijvoorbeeld wel 100 inheemse druivenrassen! Franse wijn is wereldwijd geliefd onder wijnexperts: Er is namelijk geen land dat zoveel natuurlijke omstandigheden kent om zoveel soorten kwaliteitswijn te maken!

(1)

op=op
Châteauneuf-du-Pape CuvéeTradition 75CL
Niet meer beschikbaar


Italiaanse klassieke wijnen

Ook Italië is qua wijnen een uiteenlopend wijnland: het klimaat varieert enorm van Noord naar Zuid. In de wijngaarden staan honderden inheemse druivenrassen aangeplant. Italië is beroemd om haar mooie klassieke bewaarwijnen zoals Barolo en Brunello di Montalcino. Daar kun je dus goed mee aankomen tijdens een bijzondere gelegenheid! 

Deze wijnen cadeau doen?

Wil je een van deze mooie wijnen cadeau doen? Verpakt bestellen en laten bezorgen is zo geregeld: Als je vandaag bestelt, heb jij of de gelukkige die de wijn cadeau krijgt de fles morgen in huis!

Meer leren over wijn?

Je weet nu alles van de klassiekers. Gelukkig is er nog een stuk meer te leren over wijn! Lees verder over de andere populairste witte wijnsoorten en rode wijnsoorten of verdiep je eens in alle wijnlanden. 

Ook leuk om te lezen:

Meer lekkere

en bijzondere wijnen