Skip to main content

Amsterdam Wine Festival 2018

Wijnliefhebbers opgelet! Half maart 2018 vindt de derde editie van Amsterdam Wine Festival plaats. Het festival voor en door mensen met passie voor wijn. De imposante Gashouder bij de Westergasfabriek wordt van vrijdag 16 maart t/m zondag 18 maart omgetoverd tot een waar wijn-Walhalla. Hier geniet je van al het goede in het leven: wijn, wijn en nog eens wijn.

ontdek en proef

Amsterdam in een wijnglas

Kom oneindig veel soorten wijn proeven en dompel je onder in de oogstfeesten van het Zuidelijk halfrond, waar de boeren vieren dat de druiven veilig zijn binnengehaald en het proces van wijn maken kan beginnen. Laat je meenemen op een reis langs populaire wijnlanden als Zuid-AfrikaArgentinië en Australië of kies voor een exotische variant uit bijvoorbeeld Tanzania. De wijnprofessionals komen speciaal naar Amsterdam om hun liefde voor wijn te delen en de mooiste verhalen te vertellen. Dit zorgt ervoor dat de wijnen nog beter smaken!

Meer info

Tip: Ontdek je smaakprofiel!

Wil jij de lekkerste wijnen proeven op het Amsterdam Wine Festival? Zorg dan dat je onze smaakprofielentest heb gedaan, voordat je gaat! Dan weet je direct welk soort wijnen jij het lekkerst gaat vinden! 

locatie

De Amsterdamse Gashouder werd gebouwd in 1902 en was destijds de grootste gashouder van Europa. Het gas werd bovenop de Gashouder opgeslagen, in een stalen tank die tot een hoogte van veertig meter kon worden uitgeschoven. Momenteel is de Amsterdamse Gashouder uitgegroeid tot het meest iconische gebouw van de Westergasfabriek. Uniek is de pilaarloze ronde binnenruimte en gietijzeren plafondconstructie. Met maar liefst 2538 m2 aan ruimte wordt de wereldberoemde Amsterdamse Gashouder de thuisbasis voor Amsterdam Wine Festival.

meer leren over wijn?

Lees je bij ons in voordat je naar het Amsterdam Wine Festival gaat! Leer bijvoorbeeld hoe je wijn proeft in 5 simpele stappen, of lees alles over de grootste wijnlanden en wijnsoorten!

Vooral zin om te proeven?

Bekijk alle wijnen