Nieuwe wijnen bij Gall & Gall

Bij Gall & Gall zijn we altijd op zoek naar de lekkerste nieuwe wijnen. Daarom hebben we een groot aantal nieuwe wijnen in onze winkels en online. Deze nieuwe wijnen hebben een of meerdere bekroningen of zullen die in de toekomst zeker gaan krijgen. Daarnaast hebben we een selectie wijnen van beroemde wijnhuizen, bekende merken, bijzondere Italiaanse wijnen en biologische wijnen. 

Bekijk alle nieuwe wijnen

Beroemde wijnhuizen & bekende merken

Marqués de Risqual is waarschijnlijk het beroemdste Spaanse wijnhuis ter wereld! Van dit tophuis hebben we 3 nieuwe wijnen in ons assortiment. 

En wereldwijd staat Piccini bekend als het Chianti wijnmerk met de meest toegankelijke wijnstijl. Hun Chianti scoort jaar op jaar minimaal 90 punten bij internationale wijnjournalisten.

Bijzondere Italiaanse wijnen

Italië is het land waar in elk gebied wel wijnranken te vinden zijn. Het bijzondere is dat hier ongelofelijk veel plaatselijke druivenrassen zijn, die elk voor een compleet eigen smaakstijl zorgen. Zoals wijnen uit Zuid-Italië gemaakt van de Falanghina, Aglianico (beiden biologisch) en Negroamaro. Maar ook een internationale druif als Cabernet Franc doet het geweldig goed in Noord-Italië. Villa Locatelli maakt een hier een hele mooie wijn van.

Fairtrade

We hebben een aantal schitterende wijnen opgenomen van Fairview in Zuid-Afrika. Dit  is niet zomaar een wijnhuis: Fairview omvat een compleet dorp. Er wordt niet alleen wijn, maar ook kaas, chocolade, worst en bier gemaakt. En je kunt alles proeven in proeflokalen en sympathieke restaurants. De eigenaar van dit alles is Charles Back. Iemand met een bekende naam in Zuid-Afrika vanwege zijn betrokkenheid bij de plaatselijke gemeenschap. Hij doet erg veel om alle mensen aan werk te helpen en dan natuurlijk vooral op een ethische manier. Dit geldt voor de banen die door al deze proeflokalen gecreëerd worden op het estate zelf, maar ook in de wijngaarden worden enorme inspanningen geleverd om ethisch te werken. Een gedeelte van de opbrengst van de wijnen gaat terug naar de gemeenschap om hier bijvoorbeeld scholen en creches op te zetten voor de kinderen. Zo zijn de omstandigheden voor de werkers op het land zeer goed. De wijnen zijn fairtrade gecertificeerd en Charles Back vindt dit de normaalste zaak van de wereld en zet dit daarom ook liever niet op het etiket. Dat verpest volgens hem het mooie design!

Onlangs ontving Charles Back de Lifetime Achievement Award van de International Wine Challenge, een zeer prestigieuze prijs. Verdiend voor zijn toonaangevende rol binnen de Zuid-Afrikaanse wijnbusiness.

Bijzondere druiven

Zoals uit Oostenrijk: ontdek eens andere druiven zoals de Blaufrankisch en Sankt Laurent van Winzerkeller Andau. Of de schitterende Vinho Verde gemaakt van de Avesso druif. 

Biologische wijnen

Ook staan er vanaf nu nog meer biologische wijnen in de winkels en online. Bijvoorbeeld: 

  • Cap au Sud rood en wit, twee verrassende wijnen uit de Languedoc
  • Mas de Restanques Vacqueyras en Gigondas, twee prachtige prijswinnaars
  • Falanghino en Aglinico van De Majo Norante

Bekijk alle nieuwe wijnen