De nieuwe oogst rosés is er weer!

De nieuwe rosé's zijn binnen. Ons assortiment is uitgebreid, zodat we helemaal klaar zijn voor de mooie dagen die eraan komen. Alles weten over onze rosé? Lees dan verder. 

BEKIJK ALLE ROSÉS

Vakmanschap

Rosé staat te boek als vrouwendrank maar geheel onterecht. Het is een lichtrode wijn waarbij de schillen voor de gisting maar heel kort in contact blijven met het sap. Daarna wordt de wijn verder als witte wijn gemaakt. In enkele gevallen bevatten de druivenschillen zoveel kleurstof dat er al voldoende kleur ontstaat tijdens de persing. Rosé wordt meestal gemaakt van blauwe druiven en soms van druiven met gekleurd vruchtvlees. Rosé maken is niet voor mietjes. Het vergt bijzonder veel vakmanschap van de wijnboer.

Rosétrends

Rosé is gevoelig voor trends. In de jaren ’70 werden alle verkooprecords gebroken en was de Rosé d’Anjou niet aan te slepen. Gelukkig staat de drank ook in deze tijd weer helemaal op de kaart. Vooral zalmkleurige rosé, bomvol aroma’s van zomers fruit, zijn erg in trek. Deze wijnen komen vaak uit de Provence, al zijn er ook wijnhuizen uit andere streken die de kleur en het smaakprofiel namaken. Bij Gall & Gall zie je een nieuwe trend terug die je in restaurants ziet: donkere rosé. Deze rosé heeft een ronde smaak en fruitig karakter en is afkomstig uit onder andere Spanje en Zuid-Frankrijk. Goede voorbeelden hiervan zijn de Mencia en de Just rosé, beide afkomstig uit Spanje.

Winnaars

De lekkerste rosé's koop je bij Gall & Gall. Zowel mooie klassiekers als nieuwe vondsten. Door alleen de allerbeste roséproducenten te selecteren, verkoopt Gall & Gall echte prijswinnaars. Op dit moment zijn er maar liefst 12 prijswinnende rosé’s in het assortiment, zoals de nieuwe Mirabeau rosé en Mirabeau pure rosé van het gelijknamige wijnhuis uit de Provence.

BEKIJK ALLE ROSÉS

BIJZONDER ROSÉ ASSORTIMENT

Bij Gall & Gall hebben we heel veel bijzondere rosés in het assortiment.  

Wijnbedrijf Mirabeau uit de Provence

Stephen en Jeany Cronk zijn de Britse eigenaren van Mirabeau en Provence. De grote passie van Stephen was altijd al wijn. Tot zijn 30-ste werkte hij in Londen voor wijnimporteurs en had hij zijn eigen wijn en koffie bedrijf. Daarna werkte hij jarenlang in de telecom industrie. In 2008 stond hij op het punt om een grote stap te maken in zijn zakelijke carrière. Dit betekende echter wel dat hij daardoor nog meer tijd zonder zijn jonge gezin zou moeten doorbrengen. Hij besloot om het roer drastisch om te gooien. Het hele gezin verhuisde naar het hart van de Provence om daar met een team van wijnmakers de lekkerste rosé te maken.

Mirabeau Rosé 

Op dit moment wordt de beste rosé ter wereld gemaakt in de Provence. De wijnen zijn te herkennen aan hun lichte zalmroze kleur. In de smaak zijn ze licht, maar gestructureerd met kruiden en body. De Mirabeau Rosé is een klassieke blend van de lokale druiven syrah, grenache en cinsault. In de wijn ruik je aardbeien, rode kersen en frambozen. De wijn heeft een verfrissende zuurgraad. Ideaal voor een warme dag. Serveer ‘m als aperitief, bij salades, visgerechten of een zomerse barbecue. Beoordeeld met 91 punten in Wine Advocate en 90 punten in Decanter. Bekijk deze wijn >

Mirabeau Pure Rosé

Pure Rosé is het paradepaardje van Mirabeau uit de Provence. Een lichte, elegante rosé gemaakt van syrah en grenache die worden verbouwd op hoogte. Het resultaat is een verfrissende wijn met een zeer lichte kleur. Maar laat je niet misleiden, want de wijn heeft wel degelijk veel smaak: aardbeien, frambozen, kersen en rabarber. Daarnaast proef je de kruidigheid van tijm, rozemarijn en lavendel. Met deze wijn waan je je direct in de Provence. Op je slippers! Beoordeeld met 89 punten in Wine Advocate. Bekijk deze wijn >

Peter Yealands Sauvignon Blanc Rosé 

Rosé maken van sauvignon blanc. Dat is eigenlijk onmogelijk. Behalve als je Peter Yealands heet. Want hij presteert het om 2% merlot toe te voegen aan de verder natuurlijk volkomen witte sauvignon blanc. Uiteraard is deze productiemethode, waarbij je witte en rode wijn mengt, niet toegestaan in Europa, maar in Nieuw-Zeeland is de wijnwetgeving een stuk soepeler. Het resultaat is funky, tropisch en met een beetje rood aardbeien fruit. Serveren als aperitief, bij salades of bij aardbeien. Bekijk deze wijn >

Le Val Pouch

Een nieuwe verpakking voor rosé! De Pouch in eigenlijk een Bag in Box van 1.5 liter maar dan zonder de Bag. Deze verpakking is lichtgewicht, makkelijk te dragen en dus ideaal om mee te nemen naar het strand of het park. De wijn is gemakkelijk en rond van smaak, easydrinking, perfect for in the park! Bekijk deze wijn >

Terval Bio Rosé

Deze biologische rosé is gemaakt door zeer goede wijnmakers in de Languedoc. Deze wijn is niet alleen biologisch, maar ook met andere milieuaspecten is rekening gehouden: zoals bijvoorbeeld een lichtere fles en gereclyced materiaal voor de verpakkingen. Een echte Zuidfranse rosé waarin je de zon proeft. Bekijk deze wijn >

Domaine de l’Amaurigue Rosé [37,5 cl]

Uiteraard is deze rosé uit Provence met een Nederlands tintje al heel lang bekend. Het domein is in handen van de Nederlander Dick de Groot. En sinds hij aan het roer is, winnen de wijnen van Domaine de l’Amaurigue prijs na prijs. Geen wonder, want de wijnen zijn licht zalmroze van kleur en hebben een bite. Je proeft aardbeien, frambozen en groene kruiden zoals tijm en rozemarijn. Heerlijk in combinatie met gerechten uit de Provence zoals salade Niçoise met vers gegrilde tonijn of bouillabaisse. Dit jaar voor het eerst verkrijgbaar in halve flesmaat. Bekijk deze wijn >

Bekijk alle rosés


1 Review

(14 stemmen)
14.99
Rosé wijn
Fles Doos (6)

1 Review

(45 stemmen)
9.99
Rosé wijn
Fles Doos (6)

1 Review

(12 stemmen)
6.99
Rosé wijn
Fles Doos (6)

(8 stemmen)
11.99
Rosé wijn
Fles Doos (6)

(27 stemmen)
9.99
Rosé wijn
Fles Doos (6)

(18 stemmen)
5.99
Rosé wijn
Fles Doos (6)

1 Review

(32 stemmen)
8.49
Rosé wijn
Fles Doos (6)