Wat is dit? Vonkelwijn

Vonkelwijn is het Zuid-Afrikaanse woord voor een mousserende wijn die volgens de klassieke méthode traditionnelle is gemaakt. Volgens deze traditionele methode worden ook de echte Franse champagnes bereid! 

Waarom de naam vonkelwijn?

De naam Vonkelwijn wordt ook wel gebruikt om echte champagne mee aan te duiden. Vonkel verwijst naar de luchtbelletjes die de wijn doen sprankelen of ‘fonkelen’. 

De druiven

De meeste Zuid-Afrikaanse mousserende wijnen worden geproduceerd in de koelere gebieden en hebben pinot noir en chardonnay als basis. Soms worden er ook wel andere druivenrassen gebruikt, zoals de chenin blanc.

Andere bekende mousserende wijnen: 

MEER LEREN OVER WIJN?

Doe dan eens de smaakprofielen test en ontdek jouw favoriete wijn!

Meer leren? Er zijn tal van druiven en wijnen met ieder hun eigen smaak uit verschillende wijnlanden.  Lees meer over de populairste druiven om wijn van te maken. Benieuwd naar de meest aangeplante druivenrassen en wijnen ter wereld? Dit zijn de grootste witte druiven en rode druiven

BEKIJK ALLE WIJNEN  

Ook leuk om te lezen: