Skip to main content
Kijk hier voor alle actuele informatie m.b.t. het coronavirus en onze winkels.

Wat is de beste


Lente wijn?

Lente wijn?

De lente is in aantocht! Tijd voor frisse witte wijnen... toch? Zeker! Maar er zijn nog meer voorjaarswijnen die perfect passen bij deze tijd van het jaar. Wat dacht je van de 'verse' rosé's, heerlijke mousserende wijnen of gekoelde rode wijn? Da's weer eens wat anders. Bij Gall & Gall vind je alle dranken om jou in deze tijd van het jaar extra te laten genieten van jouw opgeknapte tuin, gepimpte balkon, of de heerlijke voorjaarszon.

Frisse witte wijn

Zoals wijnen van het smaakprofiel Fresh Prince en Fresh Hammer! In deze wijnen ruik en proef je vooral fruit als sappige groene appel, friszure vlierbessen of friszoet passiefruit. Dit type wijn is verfrissend en opwekkend. Deze frisheid heeft veel te maken met de druivensoort waarvan de wijn is gemaakt. Een voorbeeld van zo’n druif die frisse witte wijnen geeft, is de Sauvignon Blanc. Sauvignon Blancs uit de Loire zijn licht en elegant van smaak, terwijl een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland hetzelfde sappige fruit heeft, maar veel intenser van smaak is. 

Meer lezen over frisse witte voorjaarswijnen? Bekijk onze top 5 voorjaarswijnen!

Tijd voor rosé wijn

Ze komen er weer aan: de nieuwe rosés. Deze wijn drink je meestal toch echt in het voorjaar en in de zomer. Maar er zijn veel verschillende soorten: van droog tot zoet! Jouw favoriete smaak zit er vast ook bij. Trends op het gebied van rosé zijn er ook: de blush rosé was sinds vorig jaar steeds vaker te zien. En wat dacht je van een rosé cocktail: de frosé. Genoeg om te variëren met deze roze drank. 

Alle rosés >

Feestelijke mousserende wijnen

Normaal open je een fles bubbels op een feestje, maar waarom niet om de dag feestelijk mee af te sluiten? Want het is zonde om deze sprankelende drank maar op een paar momenten in het jaar te drinken! En zo maak je van elk moment een feestje! Maar kies je voor een champagne of toch liever een cava? En wat is eigenlijk het verschil? Lees meer over bubbels en waar ze vandaan komen

Nieuw bij Gall & Gall: Cune Cava

De wijnen van Cune kenden we al. Maar nu is er van dit wijnhuis uit Spanje een prachtige cava in ons assortiment gekomen! Deze mousserende wijn krijgt net als champagne een tweede vergisting op fles. Dat levert een levendige bubbel op met de smaak van appel, citrus en vers geroosterd brood met roomboter. 

Iemand nog vragen? Die gaan we beantwoorden. Want de meest prangende vragen en antwoorden over mousserende wijn staan in het volgende artikel. 

 

Cune Cava 75CL

Probeer dit eens: gekoeld rood

In het voorjaar of de zomer denken de meeste mensen niet meteen aan een glas koude rode wijn en ook buiten deze tijd wordt dit vaak als een 'faux pas' gezien. Maar is dit wel terecht? Lees hier het antwoord op deze vraag én ontdek direct hoe je rode wijn kunt koelen en welke rode wijn perfect zijn om koel te drinken.

Alvast 2 tips: de zwoelrode Piccini Memoro Rosso of de Riporta Primitivo komen gekoeld helemaal tot hun recht!

Of kies een pinot noir >

Natuurwijn

Natuurwijn, ook wel ‘vin naturel’ genoemd: ze wordt steeds populairder! Maar wanneer is een wijn een ‘vin naturel’ en hoe smaakt een natuurwijn precies? En wat is het verschil tussen natuurwijn en biologische of biodynamische wijnen? We duiken in de wereld van deze bijzondere wijn. Lees alles over natuurwijnen

Montirius

De wijnen van wijnhuis Montirius zijn vins naturels èn worden gemaakt volgens biologisch dynamische principes. Dat betekent dat de stand van de maan de snoei- en oogstmomenten bepaalt. En er geen chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. 

De Jardin Secret ('geheime tuin') wordt gemaakt van druiven van maar één druivenras. Deze druiven komen van 60 jaar oude stokken grenache. Deze biodynamische vin naturel rijpt 2 winters op cementen vaten en komt niet in aanraking met hout. Proef aardbeien, frambozen en zoethout. Slechts 4000 flessen van gemaakt.

Lente wijnen voor jou met korting


Zin in de lente?

Lees meer over de lentedranken. Zoals Lentebok: het biertje voor het voorjaar. Liever alcoholvrij het voorjaar in? Bij Gall & Gall is een groot assortiment alcoholvrije dranken: van wijn tot gin!