Skip to main content

Wat is de beste


Lente wijn?

Lente wijn?

De lente is in aantocht! Tijd voor frisse witte wijnen... toch? Zeker! Maar er zijn nog meer voorjaarswijnen die perfect passen bij deze tijd van het jaar. Wat dacht je van de 'verse' rosé's, heerlijke mousserende wijnen of gekoelde rode wijn? Da's weer eens wat anders. Bij Gall & Gall vind je alle dranken om jou in deze tijd van het jaar extra te laten genieten van jouw opgeknapte tuin, gepimpte balkon, of de heerlijke voorjaarszon.

Fris wit uit Spanje en Portugal

Dit voorjaar komen de trends vooral uit Zuid-Europa. Denk daarbij aan fris witte wijnen uit Spanje en Portugal. Deze wijnen worden gemaakt van druiven zoals de verdejo, albarinho en godello. De verdejo bijvoorbeeld groeit in gebieden waar het overdag heel heet kan worden. Omdat deze druif erg gevoelig is voor zuurstof, worden de druiven ’s nachts geoogst. Het is dan koeler en ze worden zo snel mogelijk geperst en in metalen vaten gegoten. Zo wordt vroegtijdige vergisting voorkomen en blijft de wijn heerlijk fris!

Meer lezen over frisse witte voorjaarswijnen? Bekijk onze top 5 voorjaarswijnen!

Tijd voor Rosé

Ze komen er weer aan: de nieuwe rosés. Deze wijn drink je meestal toch echt in het voorjaar en in de zomer. Maar er zijn veel verschillende soorten: van droog tot zoet! Jouw favoriete smaak zit er vast ook bij. Trends op het gebied van rosé zijn er ook: de blush rosé was sinds vorig jaar steeds vaker te zien. Daarnaast zien we dat naast de bekende rosés uit de Provence, ook rosé uit Pays d’Oc goed in de smaak valt. Probeer bijvoorbeeld eens de Domaine De Luc Rosé.

Alle rosés >

 

 

Feestelijke mousserende wijnen

Normaal open je een fles bubbels op een feestje, maar waarom zou je geen flesje bubbels openen om te proosten op de eerste zonnestralen? Want het is zonde om deze sprankelende drank maar op een paar momenten in het jaar te drinken! En zo maak je van elk moment een feestje! Maar kies je voor een champagne of toch liever een cava? En wat is eigenlijk het verschil? Lees meer over bubbels en waar ze vandaan komen

 

Pere Ventura Brut 75CL

Probeer dit eens: gekoeld rood

In het voorjaar of de zomer denken de meeste mensen niet meteen aan een glas koude rode wijn en ook buiten deze tijd wordt dit vaak als een 'faux pas' gezien. Maar is dit wel terecht? Lees hier het antwoord op deze vraag én ontdek direct hoe je rode wijn kunt koelen en welke rode wijn perfect zijn om koel te drinken.

Alvast 2 tips: de nieuwe Torre Mora Cauru Etna Rosso en de Bruce Jack Pinotage Malbec komen gekoeld helemaal tot hun recht!

Of kies een pinot noir

Natuurwijn

Natuurwijn, ook wel ‘vin naturel’ genoemd: ze wordt steeds populairder! Maar wanneer is een wijn een ‘vin naturel’ en hoe smaakt een natuurwijn precies? En wat is het verschil tussen natuurwijn en biologische of biodynamische wijnen? We duiken in de wereld van deze bijzondere wijn. Lees alles over natuurwijnen

Montirius

De wijnen van wijnhuis Montirius zijn vins naturels èn worden gemaakt volgens biologisch dynamische principes. Dat betekent dat de stand van de maan de snoei- en oogstmomenten bepaalt. En er geen chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. 

De Jardin Secret ('geheime tuin') wordt gemaakt van druiven van maar één druivenras. Deze druiven komen van 60 jaar oude stokken grenache. Deze biodynamische vin naturel rijpt 2 winters op cementen vaten en komt niet in aanraking met hout. Proef aardbeien, frambozen en zoethout. Slechts 4000 flessen van gemaakt.

Tot slot: 10x prijswinnende lente wijn


Zin in de lente?

Lees meer over de lentedranken. Zoals Lentebok: het biertje voor het voorjaar. Liever alcoholvrij het voorjaar in? Bij Gall & Gall is een groot assortiment alcoholvrije dranken: van wijn tot gin!