Skip to main content

TIPS & INSPIRATIE


Welke wijn drink je bij ei?

Welke wijn drink je bij ei?

Het is weer bijna Pasen. Dat betekent: véél ei en véél lekkere voorjaarswijnen op tafel! Maar welke wijn is nou de perfecte match bij jouw favoriete paasrecept? Hier vind je de lekkerste paasrecepten met ei en ons advies voor dé bijpassende wijn. Zo heb je in mum van tijd de perfecte paasbrunch op tafel staan. Eitje!

Bekijk de beste wijnen bij ei

Wijn en ei zijn geen vrienden

Een lekkere wijn schenken bij gerechten met ei is lastig. Wijn en ei zijn namelijk niet de beste vrienden. Hoe dat komt? Ei is van nature niet zuur en haalt daarom de zure tonen in de wijn naar boven. En tja, te zuur is nou eenmaal niet bepaald lekker. Maar er is één wijn die wel goed past bij ei: Pinot blanc!

De beste Paaswijn volgens Mark, Gall & Gall Amsterdam

Pinot Blanc + ei = Perfecte combinatie

Dé wijn voor bij de ei is dus de pinot blanc! Waarom? Deze wijn is lekker soepel van smaak met een lage zuurgraad. Zo kan deze wijn goed opboksen tegen het romige van het eigeel. Daarnaast past de pinot blanc prima bij al je andere gerechtjes, zoals croissants, zalm, vleeswaren en kaas. 

Dus: pinot blanc + paasbrunch met ei = perfecte combinatie!

Wat is Pasen zonder ei?

Gevulde eitjes met een fles witte wijn ernaast

Helemaal niets! Of je nou gaat voor gekookt, gebakken of als omelet: Een eitje hoort erbij! Echt uitpakken? Hier vind je 3 paaswaardige gerechten met dit ster-ingrediënt:

1. Ei ‘en cocotte’ met gerookte zalm

Stap met het goede been uit bed en begin de dag met dit top ontbijtje. Liever uitslapen? Dit gerecht kun je ook prima eten bij de paasbrunch. Vergeet niet de broodjes te roosteren!

2. Quiche met witte asperges en pittige belegen kaas

Zeg je Pasen? Dan weet je dat het weer tijd is voor asperges. Een heerlijk vegetarisch gerecht voor tijdens de paasbrunch is deze quiche met witte asperges en pittige belegen kaas. Serveer ‘m als voorgerecht of als hoofdgerecht. Ligt eraan hoeveel trek je hebt!

3. Mini quiche met zalm

Ben je niet zo’n grote eter? Serveer een mini quiche met zalm! Een mooi alternatief voor de grote versie zijn deze mini’s gevuld met blokjes zalm, uien en een lekker pepertje.

Je favoriete gerecht nog niet gevonden?

Naast deze 3 gerechten zijn er nog veel meer opties! Je kunt bij de paasbrunch bijvoorbeeld ook kiezen voor sushi, een lekkere visschotel of gerechten met chocolade. Lees onze tips voor de perfecte combinaties voor Pasen!

Kijken welke wijn je daarbij schenkt? Vul je gerecht in op de wijnwijzer en haal meteen de juiste wijnen in huis. We hebben ook meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken