Wijnhuis Arrogant Frog

Het is het merk met de meest verkochte wijn uit onze webshop: Arrogant Frog. Deze enorm succesvolle en prijswinnende wijnen uit Frankrijk worden gemaakt met respect voor de natuur, het product èn de consument. En dat proef je! Lees hier alles over wijnhuis Arrogant Frog.

Herkomst

De wijngaarden waar Arrogant Frog wordt verbouwd zijn onderdeel van wijnhuis Paul Mas. Deze wijnen worden gemaakt in Zuid-Frankrijk, in de Franse wijnregio Languedoc, rondom de plaatsen Pézenas en Montpellier. Hier wordt het wijnhuis gerund door de Fransman Jean Claude Mas. Hoewel zijn familie al sinds 1892 druiven verbouwd, produceerden ze zelf nooit wijn. Jean Claude brengt hier in 2005 verandering in: hij neemt het bedrijf over en begint met wijnproductie. Zijn missie? Een goede en betaalbare wijn maken voor de moderne wijndrinker. Want, zegt Jean Claude, een dure wijn is niet altijd persé een goede. 

Jean Claude's strategie blijkt succesvol; hij wordt in 2006 verkozen tot entrepreneur van het jaar in Frankrijk en Arrogant Frog wint meerdere awards.

Veel druiven, veel wijnen

Arrogant Frog druiven worden nabij de Middellandse zee verbouwd op een grond van klei en kalksteen. Op deze grond staat een rijk assortiment aan druivenrassen. Zo zijn syrah, grenache, cabernet sauvignon, merlot, carignan en cinsault aangeplant voor het maken van rode en rosé wijnen. Voor witte wijnen zijn viognier, marsanne, sauvignon blanc en chardonnay aangeplant.

Dus of je nu gaat voor een soepele rode wijn, een volle witte of een rosé: Arrogant Frog heeft een wijnen voor iedereen.

Naam met een knipoog

Waar komt die fascinerende naam toch vandaan? De Engelsen noemen de Fransen 'frogs' omdat ze kikkerbilletjes eten. Arrogant Frog is dan ook een scheldnaam van de Engelsen voor de arrogante Fransman die altijd alles beter weet. Zeker op het gebied van wijn staan de Fransen hier bekend om: “Wijn zonder kurk? Belachelijk!” Met de naam Arrogant Frog geeft Jean Claude een knipoog naar de traditionele, chauvinistische manier waarop de Fransen met wijn omgaan. Hij doet het namelijk zelf net een tikkie anders: vooral gericht op de wensen van de consument.


Arrogant frog wijn

Oude wereld, nieuw jasje

Jean Claude heeft nogal een on-Franse kijk op wijn ontwikkeld in “nieuwe wijnlanden” zoals de Verenigde Staten (Californië) en Australië. Hierdoor heeft Arrogant Frog een filosofie ontwikkeld die gericht is op de Nieuwe Wijnwereld in plaats van de traditionele Franse. Wijnhuis Arrogant Frog combineert dus het Franse ‘terroir’ en de oude stokken met een moderne aanpak

Wat zijn oude- en nieuwe wijnwereldlanden?

Meer over wijnhuis Paul Mas van Arrogant Frog!

Zin in zo’n arrogante wijn?

Heb je al dorst gekregen en ben je benieuwd hoe zo’n wijn precies smaakt? Wij hebben meer dan 20 wijnen van Arrogant Frog in ons assortiment. Santé!

De bestverkochte Arrogant Frog wijnen
Ook leuk om te lezen: