Skip to main content
0
€ 0.00

Alles over het Italiaanse wijnhuis


Angoris

Angoris

Van de eeuwenoude wijngaarden van Angoris komen al vele jaren prachtige wijnen. Bij Gall & Gall hebben we tien topwijnen in ons assortiment.

Geschiedenis

een tros witte druiven

Angoris is opgericht in 1648 toen de Oostenrijkse keizer Ferdinand III 300 velden met zeer vruchtbare grond gaf aan officier Locatello Locatelli voor zijn verdiensten tijdens gevechten in de 30 jarige oorlog. Vanaf dat moment werden de stille bossen, groene heuvels en mooie wijngaarden van het Angoris landgoed een retraite voor de edelen vanuit het hele Oostenrijks-Hongaarse keizerrijk. De villa Locatelli, dat nog steeds het domein domineert, werd een symbool van kwaliteit en gastvrijheid en de wijnen vonden hun weg naar de koninklijke kringen van Europa.

Nu, 3 eeuwen later wordt de Tenuta Angoris, een van de meest prestigieuze Friuli wijndomeinen, geleid door de enthousiaste en ondernemende Locatelli familie.

Over het wijndomein

Het landhuis op de grond van Angoris

Angoris heeft nu 620 hectare land, waarvan 130 hectaren worden gebruikt voor druivenstokken. Het Friuli wijndomein is uniek, omdat dit het enige wijndomein is dat land bezit in alle 3 de kwaliteits DOC’s van Friuli: Isonzo, Collio en Colli Orientali del Friuli.

De wijnen worden alleen gemaakt van druiven die in de eigen wijngaarden groeien en worden onder 2 labels uitgebracht, namelijk Villa Locatelli en Angoris. Villa Locatelli wijnen zijn gemaakt van druiven van de Isonzo wijngaarden en zijn perfect om de Friuli wijnen te ontdekken: fris, mineralig, geurig en jong. De wijnen zijn vol van smaak, maar drinken toch gemakkelijk.

De Angoris wijnen komen van de wijngaarden in de Collio en Colli Oriental DOC’s: het gebied waar de witte Italiaanse topwijnen vandaan komen. De wijnen zijn complex, krachtig, hebben structuur en zijn echt de top van Friuli’s bergachtige landerijen.