Skip to main content

Alles over de Italiaanse wijnstreek


Campaniƫ

Campanië

Wijnstreek Campanië ligt rondom Napels. Dit gebied is het meest dichtbevolkte deel van Italië. Al eeuwenlang, in de tijd van de Romeinen en de Grieken was deze regio beroemd om zijn wijnen. Nu is dit nog steeds het geval. Lees meer over wijngebied Campanië en ontdek de lekkere wijnen uit dit Italiaanse gebied!

DÉ DRUIF: AGLIANICO

In de zonnige en heuvelachtige binnenlanden van Campanië, niet ver van Napels en de vulkaan de Vesuvius, worden prachtige wijnen geproduceerd. De belangrijkste blauwe druif in de regio Campanië is de donkere, volle aglianico of ellenico. Ellenico betekent Helleens, ofwel ‘van Hellas’, de Griekse naam voor Griekenland.

DÉ REGIO: AVELLINO

De grote wijnen van Campanië worden geproduceerd in de provincie Avellino. 

Wit: Greco di Tufo en Fiano di Avellino

Greco di Tufo en Fiano di Avellino (soms met de toevoeging Apianum) zijn zeer goede witte wijnen uit Avellino. Deze worden gemaakt van greco- en fiano-druiven.

De Greco di Tufo en Fiano di Avellino zijn zeer intens van geur en smaak. De Greco roept associaties met amandelen op, de Fiano ruikt meer naar hazelnoten.

Rood: Taurasi

De Taurasi is een volle, rode wijn van aglianico-druiven. De Taurasi is van zo’n superieure kwaliteit dat deze ook wel eens de 'Barolo van het zuiden' wordt genoemd. De wijn rijpt minimaal 3 jaar voor de verkoop, waarvan 1 jaar in houten vaten. Dit komt omdat enkele jaren oudering op de fles 'm nog beter doen smaken! 

VULKAANEILAND ISCHIA

Van het vulkaaneiland Ischia komen ook enkele interessante wijnen. DOC staat voor Denominazione di origine controllata, en betekent dat de wijn geproduceerd wordt in een geregistreerd herkomstgebied volgens specifieke regels.

DOC Ischia beslaat slechts 50 hectare wijnbouwgrond. Deze wijnen, gemaakt van inheemse rassen als de biancolella, forastera en piedirosso, zijn zeer elegant.

MEER LEREN OVER ITALIAANSE WIJNEN?

Wijnland Italië is rijk aan mooie wijnstreken. Lees bijvoorbeeld meer over ToscaneSardiniëSiciliëVeneto of Marken!

Wil je je verdiepen in Italiaanse wijnen? Lees dan meer over de klassiekers, waaronder barolomontepulciano en brunello di montalcino. Meer leren over Italiaanse inheemse druiven? Ontdek dan bijvoorbeeld nero d'avolanebbiolosangiovese of trebbiano! Ga je op vakantie naar Italië? Plan dan deze Toscaanse rondreis en ontdek al het moois dat Italiaanse wijn te bieden heeft!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.