Alles over de Duitse Wijnstreek Moezel

Tussen Trier en Koblenz ligt de Moezel, een uitgestrekt wijngebied langs de rivier de Moezel. De Moezel (Mosel in het Duits) is een subregio van Mosel-Saar-Ruwer. De streek is het grootste riesling-producerende gebied van de wereld. Ontdek alles over deze Duitse wijnstreek! 

De Moezel in het kort

  • Gelegen langs de river de Moezel
  • Grootste producent van riesling wijnen ter wereld
  • 5000 hectare met het druivenras riesling beplant
  • Veel frisse, witte wijnen

Het Riesling-gebied

Ruim 5000 hectare grond is beplant met de typisch Duitse riesling-druif. Veel wijngaarden zijn op de steile heuvels langs de rivier de Moezel aangeplant. Het klimaat in de Moezel is vrij mild. De regio produceert veel frisse, witte wijnen, met een laag alcoholgehalte. Een goede Moezel is fruitig en bevat veel suiker, zonder al te zoet van smaak te worden.

Meer lezen over wijn?

Duitsland is naast de Moezel ook rijk aan veel mooie wijnstreken. Lees bijvoorbeeld over Rheinhessen en Rheingau. Meer lezen over andere wijnlanden? Lees hier dan meer over de wijnlanden zoals Oostenrijk en Spanje. Of ontdek alles over de druivenrassen, merlot en chardonnay.

Benieuwd welke wijnen jij eigenlijk het lekkerst vindt? Doe de smaakprofielentest en ontdek jouw favoriete (Duitse) wijnen binnen een minuut!

Ook leuk om te lezen: