Skip to main content

Alles over de Duitse wijnstreek


Rheinhessen

Rheinhessen regio
Rheinhessen regio

Ten westen van de steden Worms en Mainz ligt de Duitse regio Rheinhessen. Rheinhessen is de grootste productieregio van Duitsland, met ongeveer 26.000 hectare wijnbouwgebied. Ontdek de wijnregio Rheinhessen!

Rheinhessen in het kort

  • Grootste productieregio van Duitsland
  • Gelegen tussen Worms en Mainz
  • 26.000 hectare wijnbouw
  • Druivenrassen: riesling en pinot noir

Riesling en Pinot Noir

De beste wijnen komen uit het oosten van de regio. De meest aangeplante druif op de rode terrassen langs Rijn is de riesling. Rieslings uit Rheinhessen zijn erg aromatisch en geuren naar perzik, citrus en gerookt vlees. Ook de witte müller-thurgau staat veel aangeplant. In het noorden van Rheinhessen wordt veel pinot noir verbouwd. Steeds meer producenten in de regio concentreren zich op de productie van biologische wijnen.


MEER LEZEN OVER WIJN?

Duitsland is naast Rheinhessen ook rijk aan veel mooie wijnstreken. Lees bijvoorbeeld over de Moezel en Rheingau. Meer lezen over andere wijnlanden? Lees hier dan meer over de wijnlanden zoals Oostenrijk en Spanje. Of ontdek alles over de druivenrassen, merlot en chardonnay.
Benieuwd welke wijnen jij eigenlijk het lekkerst vindt? Doe de smaakprofielen en ontdek jouw favoriete (Duitse) wijnen binnen een minuut!