Skip to main content

Alles over Italiaanse wijnstreek


Trentino - Alto Adige

Italië
Italië

Ten oosten van Lombardije, grenzend aan Oostenrijk in het noorden en Veneto in het zuiden, ligt Trentino / Alto Adige. In het noordelijke Alto Adige (Zuid-Tirol) wordt voornamelijk Duits gesproken, terwijl de voertaal in het zuidelijker gelegen Trentino Italiaans is. Wijnen uit Trentino / Alto Adige zijn opvallend hoog van kwaliteit. Ontdek de Noord-Italiaanse wijnstreek.

Trentino / Adige

De regio kent een aantal DOC’s. DOC staat voor Denominazione di origine controllata, en betekent dat Trentino wijn geproduceerd wordt in een geregistreerd herkomstgebied volgens specifieke regels.

De druivenrassen

Er worden in dit gebied talloze internationale en inheemse druivenrassen gebruikt, die vaak ook op de etiketten vermeld staan. Trentino / Adige is het meest bekend om de productie van uitstekende varietal wijnen. Voor de witte wijnen wordt de chardonnay het meest gebruikt.

Ook witte druivenrassen als de silvanerpinot grigiomüller-thurgau en pinot blanc staan veel aangeplant. De rode varietals worden onder andere gemaakt van cabernet, lagrein, merlot en pinot gris. Trentino produceert eveneens hoogstaande mousserende wijnen, die op dezelfde wijze worden gemaakt als champagne.


MEER LEREN OVER ITALIAANSE WIJNEN?

Wijnland Italië is rijk aan mooie wijnstreken. Lees bijvoorbeeld meer over Toscane of Sardinië! Wil je je verdiepen in Italiaanse wijnen? Lees dan meer over de klassiekers, waaronder barolomontepulciano en brunello di montalcino. Meer leren over Italiaanse inheemse druiven? Ontdek dan bijvoorbeeld nero d'avolanebbiolosangiovese of trebbiano! Ga je op vakantie naar Italië? Plan dan deze Toscaanse wijnreis en ontdek al het moois dat Italiaanse wijn te bieden heeft!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.