Skip to main content

SCHIPHOL - AANKOMSTPASSAGE 1 -51 BRIEVENBUS 51 1118 AX

 

Wij heten je graag 7 dagen in de week van s’ochtends vroeg tot s’avonds laat welkom in onze winkel op deze unieke locatie, goed bereikbaar te voet, fiets, auto, bus, trein en VLIEGTUIG.

Met een team van 15 enthousiaste collega’s, adviseren wij en helpen je graag met de keuze van een mooie wijn voor thuis, een fles whisky voor je jarige collega op Schiphol, champagne voor de thuiskomer, een fles jenever of korenwijn voor je familie in het buitenland of voor jezelf op je vakantie adres. 

(Let er wel op dat de flessen voor het buitenland alleen mee mogen in de ruimbagage van het vliegtuig, dus kom met je koffer langs voordat je deze incheckt bij je vliegmaatschappij).

We hebben een grote verscheidenheid aan dranken eventueel gekoeld of vergezeld van een beker crushed-ice (uiteraard tegen de landelijke Gall en Gall prijzen) zodat je thuis of op de hoetelkamer gelijk kan genieten. Mochten we onverhoopt niet hebben wat je zoekt kijken we naar een waardige vervanger en anders of we het alsnog kunnen bestellen zodat het na een paar dagen klaar staat in onze winkel, ook thuisbezorgen in Nederland kan via onze online shop.

HELLO – GOODBYE – HELLO AGAIN

We zien je graag in onze winkel en afhankelijk welke adviseur u treft kan dat behalve in het Nederlands ook in het Engels, Frans, Duits, Spaans, Japans, Roemeens, Papiamento en Grieks.

--------------------------------------------

We would love to welcome you seven days a week, from the early morning until the late hours, in our store on this unique location; easily accesible by foot, bicycle, car, bus, train and AIRPLANE.

With a team of fifteen enthousiastic colleagues, we would like to advise you on your choice for a nice glass of wine at home, a bottle of whisky for your colleague’s birthday, champagne for a traveler coming home, a bottle of Jenever or Korenwijn for your family abroad, or of course to enjoy on your own at your holiday address.

(Do keep in mind that you are only allowed to take bottles in your check-in luggage, so make sure to stop by before you check in with your flight company).

We offer a huge diversity of drinks, even chilled or together with a cup of crushed ice (of course for just the same prices as all the other Gall and Gall stores) so that you can enjoy them right away athome or at your hotel room. In case we unexpectedly cannot offer you the drink you were looking for, we will try to find a similar replacement or to order it for you, so that your favourite drink will be ready within our stores in a couple of days. We also deliver at home in the Netherlands through our online shop.

HELLO – GOODBYE – HELLO AGAIN

We would love to see you stop by in our store! Depending on which of our advisors you run in to, besides Dutch, feel free to speak in English, French, German, Spanish, Japanese, Romanian or Papiamento!

 

Our favorites drinks and suggestions:

Tamarah 

Favoriet drankje: cocktails (het liefst nieuwe recepten uitproberen), gin&tonic en een lekkere sauvignon blanc.

Mijn favoriet is de klassieker mojito, ik probeer deze het liefst uit in verschillende variaties. Mijn favoriete variatie is de mojito met peer in de zomer, vanwege de frisheid. In de winter vind ik de mojito met donkere rum een echte topper. 

Recept peer mojito; 2 delen havana club 3 anos, 2 delen perensap, 5 delen limoensap, 2 eetlepels suikersiroop en 4-6 blaadjes munt, prikwater.

Doe de munt en de suikersiroop in een cocktailglas, stamp deze goed aan zodat de smaken zich mengen. Voeg hier de rum, peren- en limoensap aan toe. Voeg crushed-ice aan het glas toe (wij hebben ook een machine voor crushed-ice). Tap het glas af met prikwater. En genieten maar :) 

Dion

Ik werk al enige tijd als verkoper bij Gall & Gall en keek erg uit naar het drinken van deze cognac. Het is een cognac die zacht maar rijk van smaak is. Veel klanten kopen deze cognac om het te mixen maar dat is naar mijn idee niet nodig. Van zichzelf smaakt deze cognac namelijk goed genoeg. Een aanrader!

Donald

Waar ben ik geen liefhebber van ? Maar mijn voorkeur gaat toch uit naar een mooie whisky, een distillaat met een veelzijdig karakter van licht tot rokerig iets dat mij nooit verveelt.

Een van mijn favorieten die ik thuis altijd op de plank heb staan: Talisker !!

Bijvoorbeeld de Talisker port Ruighe, rokerig, zilt, stevig en een heel fijne na-rijping op ruby port vaten die een onmiskenbaar zoetje geven aan deze dram.

Roland

Genieten; een oude slogan van Gall en Gall en wat mij betreft een levensvisie. Iedereen geniet van eten en met de juiste wijn erbij, wordt dit alleen maar aangenamer. Dit hoeft natuurlijk niet altijd een wijn te zijn.......... . Experimenteer!

Ik ben er voor u om mee te denken.

Janelice

Mijn favoriete product van dit moment is Disaronno. Het is niet alleen lekker zoet, maar je kan het lekker mixen en zo verschillende drankjes maken. Zo kan je het mixen met pineapple juice, jus d'orange of lekker puur drinken met wat ijsklontjes. Echt een ideaal mix likeur met een niet al te dure prijs. 

Eva

Frangelico

Kennen jullie de Nutsrepen nog? Frangelico is een hazelnotenlikeur gemaakt van Italiaanse hazelnoten en geheime ingrediënten. Het smaakt een beetje als een nutsreep, maar wat Frangelico tot mijn favoriete likeur maakt is dat het niet zo zoet is. Je proeft echt de volle smaak van hazelnoten. Het is heerlijk voor bij of in de koffie. Of gewoon zomaar on the rocks of met een druppeltje limoensap erbij. Wat ook echt heel lekker is, is een scheutje bij een bolletje vanille-ijs, om je toetje net wat meer speciaal maakt te maken.

Ik kan niet zo heel goed tegen melkproducten, maar voor deze combinatie maak ik graag een uitzondering!

Sanne

Brouwerij ’t ij zatte

Mijn favoriete drankje, in de zomer op een gezellig terras een heerlijk biertje uit eigen stad! 

Joris

Te Bheag 

Voor de mensen die een lekkere whisky willen drinken, maar niet te veel geld willen uitgeven, is dit de perfecte fles. Onderschat deze whisky niet omdat het een blend is. Hij is zacht, een beetje rokerig met karamel. Jammer dat de whisky afkomstig is van een kleine distilleerderij en daarom niet bekend is bij het grote publiek, maar als je van een klassieke schotse whisky houdt is dit echt een aanrader. Chey Vek (hoe je de whisky uitspreekt) heb ik altijd in huis, en daar zijn mijn gasten altijd blij mee. 

Ids

Een van mijn favoriete dranken is Sake, uit het land van de reizende zon! Ik vind het heerlijk om een glas sake (je kunt het uit een wijnglas drinken!) naast de sushi of andere oosterse gerechten te drinken. Zeker met de stijgende populariteit van sushi is sake een echte aanrader. Afgelopen zomer heb ik het voor het eerst in Japan zelf geproefd en vanaf dat moment was ik verkocht. 

Filia

Mijn absoluut favoriete rum is toch echt wel de Zacapa 23. Zelf ben ik nooit fan geweest van sterke drank en/of rum, maar na het proeven van dit rijke drankje was ik meteen verkocht. In combinatie met een stukje chocolade is het echt een genot om hier een glaasje van te drinken. De zachte en vanille-achtige rijke smaken geven een enorme sensatie en ervaring.