Skip to main content

Rechtstreeks uit het PROEF! Magazine


Binnen met bourbon

Binnen met bourbon

Heb jij wel eens cocktails gemaakt met bourbon? Doe hier inspiratie op! Deze cocktails zijn zo lekker dat je ervoor thuis blijft.

MEER INSPIRATIE IN PROEF! MAGAZINE

Dit artikel komt uit het PROEF! magazine. PROEF! is hét magazine voor drankliefhebbers. Voor maar €10 ontvang je een jaar lang de mooiste verhalen, tips en trends thuis. En daarnaast profiteer je van:

  • 10% korting op wijn, mousserend en whisky (met uitzondering van acties en versterkte wijnen)
  • Exclusieve kaarthouder aanbiedingen
  • Altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste wijnen
  • Uitnodigingen voor exclusieve presales en events, zoals proeverijen
Meer informatie over Proef! magazine

HORSE'S NECK WITH A KICK

  • 40 ml Maker’s Mark
  • 2 scheutjes Angostura bitters
  • Fever Tree Ginger Ale
  • Citroenschil

Vul een longdrinkglas met ijsblokjes. Voeg de bourbon en de Angostura bitters toe. Vul het glas vervolgens aan met Fever-Tree Ginger Ale. Roer en garneer met de citroenschil.

WHISKY SOUR

  • 40 ml Jim Beam white bourbon
  • 20 ml verse citroensap
  • 10 ml suikersiroop
  • Eiwit van 1 ei
  • IJsklonten
  • Limoenschil

Doe de bourbon, het citroensap en de suikersiroop in een shaker, of iets anders waar je mee kunt shaken (een lege jampot werkt ook). Voeg het rauwe eiwit toe en shake de cocktail. Voeg het ijs toe en shake nog een keer kort. Schenk in het glas, knijp de limoenschil uit in het glas en garneer het glas met de schil. Liever geen ei in je cocktail? Je kunt het ook achterwege laten.

Jim Beam White 70CL

OLD FASHIONED

  • 60 ml Bulleit bourbon
  • 10 ml Monin suikersiroop
  • 1 scheutje Angostura bitters
  • Optioneel: 1 groot ijsblok Sinaasappelschil

Doe de suikersiroop in het glas. Voeg eerst de Angostura bitters en vervolgens de bourbon toe. Roer zachtjes rond en proef. Wil je de cocktail kouder? Voeg het ijsblok toe. Knijp de sinaasappelschil uit in het glas en garneer met de schil.