Recept
Lasagne met paddenstoelen, salie en krokante kalkoen
Tussengerecht* - 4 personen - 25 minuten
Ingredienten
- ½ bouillonblokje
- bospaddenstoelen
- 1 bekertje slagroom (250 ml)
- 7 blaadjes verse salie (of 2 tl gedroogde salie)
- 4 verse lasagnevellen
- 2 el bloem
- zout, peper
- 2 kalkoenschnitzels (ca. 250 g), in repen
- 3 el olijfolie
- 1 el knoflook-peper in wokolie (verse kruiden in koelvak)
- 2 bakjes paddenstoelenmix à 200 g, in stukken
Bereiding
- Los ½ bouillonblokje op in 1 dl kokend water. Verwarm deze bouillon, met de slagroom en 3 blaadjes salie in een brede pan. Halveer de lasagnevellen en leg ze in het slagroommengsel. Verwarm ca. 5 minuten mee. Schep met een schuimspaan de lasagnevellen eruit. Dek ze af met aluminiumfolie. Laat het slagroommengsel tot de helft inkoken.
- Snijd 4 salieblaadjes fijn. Meng de bloem met salie, zout en peper door elkaar. Rol de kalkoenrepen erdoor. Wrijf een grillpan in met 1½ el olie. Bak hierin in ca. 6 minuten de kalkoenrepen goudbruin.
- Verhit in een wok de rest van de olie met de knoflook- peper in wokolie. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak ca. 5 minuten.
- Leg op elk bord een stuk lasagnevel. Verdeel de helft van de paddenstoelen en de kalkoen erover. Schenk de helft van de roomsaus erover. Dek af met een stuk lasagnevel. Maak nog een laag met paddenstoelen en kalkoen en dek ook deze af met lasagne. Verdeel de rest van de roomsaus erover.
* De lasagne liever als hoofdgerecht? Geef er dan een salade van veldsla, waterkers, reepjes peer, uitgebakken spekjes en stukjes gorgonzola bij.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een Gall & Gall Premium (Klantenkaart).