Skip to main content
image

Mousserende wijnen

Mousserende wijnen zijn er in heel veel soorten. De betekenis van mousserende wijn is eigenlijk gewoon wijn met een een bubbel. Van de bekende champagne, prosecco of cava, tot de minder bekende vonkelwijn of sekt. In alle prijsklasses kun jij een feestelijke bubbelwijn vinden met of zonder alcohol. Maar wist je ook dat eten en een mousserende wijn heel goed samen gaan? En een mousserende cocktail nóg feestelijker is? Wij vertellen je alles wat jij wilt weten over bubbels!

Champagne: de bekende Franse mousserende wijn

Dit is toch wel dé bekendste mousserende wijn. Maar waar komt champagne vandaan? Champagne mag alleen champagne heten als het uit de Franse Champagne streek komt. Een exclusief drankje dus! Maar bij Gall & Gall vind je een champagne voor elk moment en voor elk budget. Van exclusieve topchampagnes tot goed betaalbare flessen.

Alles wat je wilt weten over champagne hebben we voor je op een rijtje gezet. Van de geschiedenis van champagne tot hoe je champagne het best kunt serveren. En over wat 'brut' nu eigenlijk betekent tot wat de rich & famous drinken. Zo word je vanzelf een kenner!

Lees alles over champagne >

Prosecco: dé Italiaanse bubbel

Waar komt prosecco vandaan? Uit Italië natuurlijk. Bij deze Italiaanse tegenhanger van champagne verwijst de naam niet naar de streek, maar naar de druif waarvan hij gemaakt wordt. Vroeger werd prosecco vooral gemaakt in het gebied Veneto. Een klein gedeelte van dit gebied, Cartizze genaamd, staat bekend als de grand cru van de prosecco.
Lees alles over prosecco >

Cava: de Spaanse bubbel

Een goede fles cava bewijst dat een mousserende wijn niet altijd uit Frankrijk hoeft te komen. De Spanjaard José Raventos maakte in 1872 de eerste fles cava. De meeste cava komt uit de Penedès in Catalonië. Door het gebruik van Spaanse druiven en het warme Middenlandse Zee klimaat heeft cava een heel eigen smaak.
Lees alles over cava >

Rosé bubbels

De Fransen zeggen rosé, in het Italiaanse is het rosato, de Spanjaarden noemen het rosado en in het Duits spreek je over weissherbst. Er zijn veel verhalen over de eerste mousserende wijn, maar in 1 ervan speelt monnik Dom Perignon een belangrijke rol. Naast de klassieke champagne, kon de sparkling rosé niet uitblijven.
Lees alles over sparkling rosé >

Andere mousserende wijn

Er worden op heel veel plekken sprankelende wijnen gemaakt. Zoals in Zuid-Afrika: daar noemen ze het vonkelwijn. Omdat de luchtbelletjes de wijn doen fonkelen. Of Moscato d'Asti: gemaakt in Piemonte in Italië en (fris)zoete kant. Perfect voor bij het dessert! In Frankrijk maken ze Crémants in de Loire en Elzas.
Ontdek minder bekende mousserende wijnen>

Alcoholvrije bubbels

Stel je wilt iets vieren, maar drinkt liever geen alcohol. Helemaal niet gek en er is zoveel keuze! Er zijn alcoholvrije witte bubbels, maar ook rosé bijvoorbeeld. Er zijn verschillende manieren waarop de alcohol uit de mousserende wijnen wordt gehaald. Maar alles om de smaak zo 'echt' mogelijk te houden.
Lees alles over alcoholvrije bubbels >

Bubbels & spijs

Bij de maaltijd kan een mousserende wijn net dat extraatje zijn waarmee je het afmaakt. Bekend is natuurlijk een mousserende wijn als aperitief. Maar voor een speciale gelegenheid is een champagne ontbijt ook wel heel feestelijk! Hoe je dat maakt leggen wij je uit.

Wil je je mousserende wijn combineren met het diner? Op onze champagne diner pagina nemen we je mee hoe je stap voor stap kiest voor de juiste bubbels bij je diner.

Kers op de taart: maak eens een champagnecocktail. De lekkerste recepten hebben we voor je op een rijtje gezet. Super feestelijk als je iets vieren hebt!

image

Meer lezen over mousserende wijnen

Op gall.nl vind je veel informatie over mousserende wijnen en champagnes. Lees bijvoorbeeld onze weetjes over champagne pagina. Ook vertellen we je hoe je een fles champagne opent als een pro. En dat is niet met een 'big bang', maar met een 'zucht'. Hoe je een fles mousserende wijn het best kunt bewaren. En kun je hem eigenlijk wel bewaren? Verder geven we je tips hoe je de fles bubbels kunt vinden die het best past bij jouw budget. Want met ruim 200 flessen bubbels zit er zeker iets voor jou bij! Hieronder nog meer informatie over de lekkerste dranken en hoe ze te drinken.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.