Skip to main content
Je bent hier:

Recepten

Recepten

Het is om honger van te krijgen! Wijnen beleef je weer helemaal anders met een goede hap erbij. Kun jij wel wat inspiratie gebruiken? Wij hebben voor ieder moment recepten verzameld. Schenk jezelf een glas in en bekijk hier onze aanraders.

Eten naar het seizoen

Of je nu bij een knisperend haardvuurtje zit of in de brandende zomerzon, er is altijd een passend gerecht bij te verzinnen! De seizoenen hebben invloed op onze smaak en de tijd die we in de keuken willen doorbrengen. ’s Winters genieten we liever van rijke smaken in zware gerechten en in de zomer zijn frisse salades en de BBQ populair. In dit overzicht vind je jouw gerecht voor het seizoen.

Voor op de herfsttafel

De bladeren vallen van de bomen en de regenlaarzen komen steeds vaker tevoorschijn. Het is herfst! De keuken verandert met het weer mee. Zo komt pompoen in de herfst prominent terug. Ook warme en stevige vleesgerechten, zoals met wild, komen op tafel. Dit is wat wij aanraden om te eten: 

 

Pappardelle met pulled pork en gremolata: een originele pasta die iedereen kan maken.

Gnocchi in pompoensaus met paddenstoelen: deze pasta gemaakt met aardappel gaat super met een herfstige pompoensaus. 

Vegan linzensalade: deze salade met pompoen en amandel is lekker én gezond.

Rosbief met pompoenpuree: voor de vleesliefhebber raden we dit recept aan.

Mini-pie met kip: deze taart uit de oven is makkelijk én lekker.

Lekker lang tafelen in de lange winternachten

Als de kou echt begint te komen, is een drankje de perfecte manier om op te warmen. Gerechten met veel specerijen en rijke smaken krijgen in de winter het podium. Wij warmen het liefst met de volgende gerechten:

Stoofpot met bokbier: ook met bier kun je goed koken! Deze stoofpot is gemaakt van rundvlees en smaakt goed met een groene salade.

Moderne boerenkool stamppot: deze stamppot is net even anders dan de traditionele variant, het uitproberen waard! 

Chili con carne: deze chili met rundvlees houdt je warm in de koudere dagen.

Stamppot spruiten: met bacon en kaas zijn deze spruiten heerlijk!

Gebraden rosbief: wil je indruk maken op je gasten? Maak deze rosbief in de oven met aardappelen en gepofte knoflook.

Je bord mee naar buiten in de lente

In de lente worden we overspoelt met heerlijke seizoensgroenten. Asperges, aubergines en tuinbonen worden geoogst in deze tijd van het jaar. Zoveel groens inspireert meteen tot mooie gerechten. Met de volgende gerechten proef je de lente:

Garnalenrisotto: maak hem met verse erwten.

Thaise biefstuksalade: deze salade is lekker fris, maar rijk van smaak met de Thaise twist. 

Gehaktschotel: probeer deze traditionele Zuid-Afrikaanse variant eens. 

Couscoussalade met feta: zin in vega? Maak deze salade met gegrilde groenten. 

Paella: met Catalaanse worstjes is hij net even anders dan de klassieke paella.

De smaken van de zomer

Een karakteristieke geur verspreid zich door de buitenlucht als we massaal de BBQ aansteken. Heb je tips nodig voor vlees- en bijgerechten? Bekijk dan de recepten voor de zomer. Ook vind je er recepten voor een zomerse dag zónder BBQ.

Gevulde forel: deze forel vol verse kruiden is perfect voor op de BBQ!

BBQ-pizza: probeer hem met blauwe kaas, olijven en rode ui.

Salade van makreel, venkel en sinaasappel: een aanrader als bijgerecht, maar kan ook goed als maaltijdsalade.

Bulgursalade met chorizo: makkelijk en snel. Varieer met de groenten en dit recept is keer op keer een winnaar. 

Abrikozentaartje: zin in een zoete zomeravond? Probeer dit taartje met amandelcrème.

Specialiteiten voor speciale momenten

Speciale avonden vragen om mooi servies, sfeervolle kaarsen en speciale gerechten. Een goede reden om gasten uit te nodigen en je flink uit te sloven in de keuken. Want vooral met de feestdagen willen we graag uitpakken! Speciaal voor deze gelegenheden raden we de volgende recepten aan:

Het Kerstdiner, alles op tafel!

Samen eten is een belangrijke traditie met kerst. Familie en vrienden komen samen en de tafel wordt sierlijk gedekt. Het juiste menu is dé manier om indruk te maken met jouw kookkunsten. Bekijk de feestelijke ideeën op de kerstpagina en maak het een Kerst om nooit te vergeten.

Happy New Year!

Champagne! Dat staat vast op deze avond. Met familie of vrienden klink je het nieuwe jaar tegemoet. Voor het nieuwe jaar begint, kun je genieten van één laatste maaltijd in het oude. Welke gerechten combineren perfect met champagne en feestelijkheid? Lees het op de pagina over tafelen met Oud & Nieuw.

Een romantische Valentijnsdag

Liefde gaat door de maag, dus vanavond serveer je een diner voor twee. Niks mag de romantiek in de weg staan. Kies één van de recepten op de Valentijnsdagpagina en verras je Valentijn. Maak iets met een aphrodisiac om alvast in de stemming te komen.

Eitjes zoeken; Paastafelen

Na het zoeken van de paaseieren, schuiven we met Pasen graag aan voor een uitgebreide Paasbrunch of een feestelijk diner. Zit jij ieder jaar weer aan datzelfde gekookte eitje? Dat is niet nodig! Wij hebben meer dan genoeg inspiratie voor je. Dus of je nu de ontbijt-, lunch-, of dinertafel dekt, daag jezelf uit met een nieuw recept. Bekijk de Paasrecepten.

Voor verjaardagen

Iedereen viert zijn verjaardag anders. Sommigen hebben een eindeloze gastenlijst, anderen houden het intiem. Organiseer jij een verjaardagsfeest? Een goede voorbereiding is de sleutel tot succes! Lees om te beginnen eens onze blog over partyplannen. Je vindt er praktische tips over muziek, drankjes én hapjes.

Vega vieren

Liever vega? Wat dacht je van een salade met watermeloen? Die is lekker fris voor in de zomer. Of probeer de tarte tatin van rode biet. Hij is gemaakt met balsamicoazijn en Spaanse kaas. Zat je meer aan een lunch te denken? Kies dan voor een broodje portobello, bijzonder vanwege de grote paddenstoel.

 

Meer inspiratie

Heb je het perfecte recept gevonden? Dan nu de rest nog. Bekijk de tips over het dekken van de perfecte kersttafel. En als je het groots aanpakt, dan is dit artikel over partyplanning voor jou! Het bourgondisch genieten kan beginnen. Eet smakelijk!