Skip to main content

Altijd de perfecte wijn


Smaakprofielen wijntest

Smaakprofielen wijntest

Leer in 24 seconden jouw persoonlijke smaakprofielen kennen. En ontdek de wijn die daarbij past. Doe de test en maak je smaakprofiel aan. Je ontvangt tijdelijk 25% korting op twee flessen wijn naar keuze!

Doe de test

Moeilijk kiezen?

Smaakprofielentest op mobiele telefoon

Bij Gall & Gall hebben we ruim 1600 wijnen in het assortiment. Het is natuurlijk fantastisch dat we daarmee de ruimste keuze van Nederland hebben. Maar als je nog niet weet wat je lekker vindt kan het best lastig zijn om te kiezen. 

Juist daarom hebben wij smaakprofielen ontwikkeld. Want met behulp van het smaakprofiel ga je altijd met de perfecte wijn naar huis. Maak binnen 24 seconden een smaakprofiel aan. 

Sla je profiel op en ontvang tijdelijk 25% korting op twee flessen wijn naar keuze.

Doe de test

Hoe het werkt

Wij hebben een hele coole test ontwikkeld. 13 vragen, welke je binnen 24 seconden kunt beantwoorden. De antwoorden op deze vragen geven ons een heel goed beeld van jouw smaakvoorkeuren. Het is namelijk zo dat iedere wijn wordt beoordeeld op de volgende 6 smaakelementen:

  • Mondgevoel
  • Zuurgraad
  • Suikergehalte
  • Complexiteit
  • Intensiteit
  • Tannines (alleen bij rode wijn)

Na de test kennen we jouw voorkeur per bovengenoemd smaakelement. Ook hebben wij onze ruim 1600 wijnen beoordeeld op deze smaakelementen. Zo kunnen we jouw persoonlijke voorkeuren vergelijken met al onze wijnen.

> Alles over smaakelementen

EN WAT ALS IK DE WIJN NIET LEKKER VIND?

Smaakgarantie

Hoewel de kans dat je door bliksem wordt getroffen groter is, hebben we hier toch een oplossing voor. Namelijk ‘Smaakgarantie’. Dit houdt simpelweg in dat je de fles terug mag brengen als deze niet bevalt.

Alles over smaakgarantie

Rode wijn

TIPS: EN WAT NU?

Je smaakprofielen zijn aangemaakt. Natuurlijk ben je supertrots, maar wat kun je er nu eigenlijk mee? Lees deze 5 tips en leer je smaakprofiel overal toe te passen. 

>Lees de tips

SMAAKELEMENTEN

Best ingewikkeld: tannines, zuurgraad en intensiteit. Dat je dit wijnjargon graag zoveel mogelijk wilt gebruiken bij het drinken van wijn in goed gezelschap is logisch. Daarom leggen wij ze hier voor je uit. 

> Uitleg smaakelementen

ALLE SMAAKPROFIELEN BEKIJKEN

Smaakprofielen

Met jouw smaakprofiel weet je welke wijnen er bij je passen. Maar misschien vind je een wijn uit een ander smaakprofiel ook lekker. Alleen al voor rosé zijn er verschillende smaakprofielen. Denk bijvoorbeeld eens aan Fresh Hammer Rosé, Big Rosé, Fruit Lover Rosé of Classic Rosé. En dan hebben we het nog niet eens over witte en rode wijn. Wil je meer weten over andere smaakprofielen? Bekijk dan alle smaakprofielen en ontdek welke wijnen je nog meer lekker vindt!

Bekijk alle smaakprofielen

Smaakprofiel weg?

Je hebt de test gedaan, maar waar zijn je smaakprofielen nu gebleven? Hiervoor ga je naar ‘mijn account’ en log je in met je e-mailadres. Als je nog geen account hebt, kun je die met je e-mailadres aanmaken. Je smaakprofielen staan dan automatisch in je account. 

Naar mijn account

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.