Skip to main content

Jenever, Bitter & Vieux

Filters voor Jenever, Bitter & Vieux

Filters voor Soort

Filters voor Acties

Acties voor iedereen (11)

Filters voor Prijs

Tot 10 euro (19) 10 tot 20 euro (84) 20 tot 30 euro (39) 30 tot 40 euro (12) 40 euro en meer (11)

Filters voor Flesformaat

150 CL (3) 100 CL (67) 75 CL (55) 40 CL (21) 35 CL (3) < 25 CL (12)
Bekijk 165 producten
Bitters 33 Vieux 14 Acties voor iedereen 11 Tot 10 euro 19 150 CL 3

JENEVER, BITTER & VIEUX

Jenever, bitters en vieux zijn sterk alcoholische dranken die in Nederland worden gedestilleerd. Jenever valt weer onder te verdelen in drie categorieën: jonge jenever, oude jenever en korenwijn.

JENEVER

Het hoofdingrediënt van jenever is moutwijn, dit komt voort uit alcohol uit gerst, rogge of mais. Het jong en oud heeft niets te maken met leeftijd zoals velen denken, maar met receptuur. Van origine had jenever een heel hoog percentage moutwijn. Tijdens de oorlogen in de 19e eeuw, werd graan echter een schaarste en zo ook moutwijn. Daardoor is het recept voor jenever aangepast, om met minder moutwijn een jenever te kunnen maken. Wanneer jenevers voor minder dan 15% uit moutwijn bestaan noemen we het een jonge jenever. Wanneer jenever voor meer dan 15% uit moutwijn bestaat noemen we het een oude jenever. Korenwijn bestaat voor minimaal 51% out moutwijn en wordt vaak ook gerijpt op eikenhouten fusten. Hierdoor doet een goede korenwijn niet onder voor een goede malt whisky!

BITTER

Een bitter (ook wel kruidenbitter of bittertje) is, net zoals jenever en brandewijn, een drank op basis van neutrale alcohol. Bitters worden gearomatiseerd met extracten of distillaten van kruiden, schillen, wortels en schors. In vroeger tijden werden bitters gemaakt van gedistilleerde wijn, waaraan geneeskrachtige kruiden werden toegevoegd. Het mengsel moest enige tijd trekken en werd vervolgens verkocht als medicijn. Later werden deze bitters ook als genotmiddel genuttigd. De meeste bitters bevatten 15-30% alcohol en worden aangezoet met een beetje suiker. Een beroemde Nederlandse bitter is het knaloranje Oranjebitter, dat veel wordt geschonken op Koningsdag. Beneden de rivieren is het Tilburgse Schrobbelèr ook erg populair. Uit Duitsland komen ook veel bekende bitters, zoals Jägermeister en Underberg.

VIEUX

Vieux is een sterk alcoholische drank, met neutrale alcohol als basis. Hieraan worden verschillende extracten aan toegevoegd, waardoor de smaak van cognac wordt geïmiteerd. Tot de jaren ’60 werd hiervoor nog de naam ‘cognac’ gevoerd, maar onder druk van de Franse regering werd de naam aangepast naar ‘vieux’.

JENEVER, BITTER & VIEUX KOPEN BIJ GALL.NL 

Bij Gall & Gall vind je altijd de lekkerste jenever, bitter of vieux voor ieder budget. Bestel je voor 22:00, dan heb je hem morgen al thuis, op kantoor of op de camping bezorgd. Lees hier meer over online drank bestellen op Gall.nl.

JENEVER, BITTER & VIEUX AANBIEDINGEN

Elke twee weken selecteren we de lekkerste jenever, bitter & vieux en verlagen we tijdelijk de prijs. Benieuwd welke er nu in de aanbieding zijn? Bekijk de jenever, bitter en vieux aanbiedingen en pak je voordeel!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.