Skip to main content

Whisky

Alles wat je wilt weten over deze gouden drank.
image

Whisky: een drank met een verhaal. Of je nu een beginnende whiskyfan of ervaren kenner bent: er is altijd meer om te leren. En we hebben het gemakkelijk voor je op een rijtje gezet. Van soorten tot landen en merken. En hoe het gemaakt wordt plus de geschiedenis. Zelfs een stap voor stap whiskycursus, weetjes op een rij en toplijstjes om je keuze nog wat makkelijker te maken. Lees dus snel verder of shop direct!

Een malt komt vaak uit Schotland. Single malt betekent dat het uit 1 distilleerderij komt. Lees alles over Schotse Single Malt Whisky's >

Maar liefst 90% van alle whisky's die geproduceerd worden, zijn blended whisky's. Lees hier wat Blended Whisky's eigenlijk zijn.

Alle bourbon is whiskey, maar niet alle whiskey is bourbon. Maar wat is een bourbon dan precies? Dat lees je in dit Bourbon artikel.

Flavoured whisky's zijn whisky gemengd met een extra smaak. Bijvoorbeeld honing, appel of kaneel. Weer eens wat anders!

Schotland whiskyland

Schotland is wereldberoemd als het gaat om whisky maken. Al eeuwenlang worden hier whisky's gestookt. Lees alles over whisky's uit Schotland. Veel van deze whisky's zijn single malts, maar vergeet niet dat 9 op de 10 flessen Schotse whisky's blends zijn.
Bij Gall & Gall verkopen we ook veel prijswinnende whisky's, bekroond door whiskykenners.

Schotse whisky gebieden

Er zijn verschillende bekende Schotse gebieden waar whisky wordt gemaakt. Lees er alles over:

Canadese whisky wordt ook wel rye (rogge) whisky genoemd, maar is niet altijd van rogge gemaakt. Hè? Lees meer over Canadese whisky >

Amerika is de tweede grootste producent van whiskey. Juist: whiskey met een e. Waarom? We vertellen je alles over Amerikaanse whiskey >

Whisky uit Japan staat garant voor hoge kwaliteit, harmonie en een zachte smaak. En dat met heel weinig distilleerderijen! Proef Japanse whisky >

Rijk en krachtig: zo staan Ierse whiskeys bekend. Geduchte tegenstanders van Schotse whisky's dus. Lees meer over Ierse whiskey >

Bijzondere en exclusieve whisky's vind je bij Gall & Gall. Regelmatig hebben we zeldzame limited edition flessen van de meest prestigieuze whiskymerken. Er is whisky uit de bekendste gebieden uit Schotland, maar ook uit bijzondere landen zoals uit Nederland, India of Afrika. Vind de parels uit ons assortiment!

Toplijstjes Whisky

Blijft nog best lastig kiezen om te kiezen zeker? Gelukkig zijn er top-lijstjes waarin je gemakkelijk de perfecte whisky kunt vinden:

En om af te sluiten: 16 bizarre feiten over whisky die je moet weten!

image

Whisky merken

Zoveel whisky's, zoveel merken. Hieronder hebben we een lijstje met de bekendste merken. Lees het verhaal achter het merk en ontdek je nieuwe favoriete flessen.

image

Whisky cursus

Nog niet zo thuis in whiskyland? We hebben in een paar stappen uitgelegd hoe je je whisky kunt proeven. En welke kleuren er zijn en hoe whisky's verschillen in smaak. Maar ook: hoe serveer je whisky, hoelang kun je een fles bewaren en alles over whisky vaten. Leer stap voor stap whisky kennen!

Whiskyweetjes

Gewoon omdat het leuk is om te weten en natuurlijk om aan je vrienden te vertellen op een feestje. Komen ze:

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.