Skip to main content
Kijk hier voor alle actuele informatie m.b.t. het coronavirus en onze winkels.
Je bent hier:

Whisky

Filters voor Whisky

Filters voor Prijs

 • Tot 5 euro (2)
 • 5 tot 10 euro (20)
 • 10 tot 15 euro (34)
 • 15 tot 20 euro (65)
 • 20 tot 30 euro (133)
 • 30 euro en meer (483)

Filters voor Acties

 • Voor kaarthouders (3)
 • Voor iedereen (70)

Filters voor Soort

Filters voor Kenmerken

 • Prijswinnend (153)
 • Int. Wine & Spirits Competition (104)

Filters voor Inhoud

 • 450 cl (4)
 • 300 cl (3)
 • 150 cl (10)
 • 100 cl (62)
 • 70 cl (559)
 • 50 cl (27)
 • 37,5 cl (1)
 • 35 cl (24)
 • 25 cl (1)
 • 20 cl (31)
 • 5 cl (10)
 • 4 cl (1)
Bekijk 737 producten
Nog geen filters actief
Blend
(24)
Prijswinnend
Blend
(13)
Prijswinnend
Blend
(12)
Prijswinnend
Blend
(7)
Prijswinnend
Blend
(12)
Prijswinnend

ONLINE WHISKY EN WHISKEY KOPEN

Van mild tot krachtig en van Schots tot Japans: bij Gall & Gall vind je meer dan 400 verschillende soorten whisky voor ieder budget. Heb je geen tijd om langs een Gall & Gall winkel te gaan? Koop dan je whisky online! Bestel je voor 22:00 uur, dan heb je ‘m morgen al in huis, op kantoor of bij iemand anders bezorgd. Dit geldt natuurlijk ook voor alle andere soorten sterke drank! Lees  meer over online drank bestellen!

WHISKY AANBIEDING EN WHISKEY AANBIEDING

Wil je de whisky van jouw voorkeur bestellen voor de beste prijs? Bekijk dan regelmatig onze aanbiedingenpagina voor whisky aanbiedingen en speciale acties. Wist je daarnaast dat je met onze Gall & Gall klantenkaart vaak ook nog eens 10% korting op whisky’s krijgt?Bovendien kom je in aanmerking voor speciale acties, zoals tijdens de Wilde Whisky Dagen. Zo vind je altijd een geschikte whisky aanbieding bij Gall

WHISKY SMAKEN: WELKE WHISKY PAST BIJ JOU?

Het is belangrijk om een whisky te kiezen die bij jou past. Om je daarbij te helpen hebben we ons assortiment verdeeld in vier smaken. Dit zijn de whisky smaakprofielen:

 • Mild & zacht: zacht, elegant, rond van smaak en makkelijk drinkbaar met smaken en geuren van noten, bloemen en vijgen.
 • Medium & granig: de smaken van deze whisky’s kunnen zowel zacht als scherp zijn. Denk aan lichte honingtonen, maar ook havermout en peer.
 • Vol & rijk: dit zijn uitgesproken whisky’s vol met karakter. Intense smaken met zoete invloeden van karamel en gedroogd fruit.
 • Krachtig & rokerig: rijke, volle whisky’s met rokerige smaken van haardvuur en eikenhout. 


Weet jij nog niet welke whisky je moet kiezen? Je leest hier meer over de verschillende soorten whiskysmaken en wat elke smaak kenmerkt. Zo ontdek je gemakkelijk welke whisky bij jouw voorkeuren past.  De graansoort, rijpingsproces, de omgeving en zelfs het glas invloed hebben allemaal invloed op de smaak van een whisky. Wil je een echte whiskykenner worden? Lees dan ook alles over whisky proeven

WHISKY OF WHISKEY?

De naamgeving van whisky is typerend voor het land waar de whisky vandaan komt. De dranken uit Schotland, Canada en de rest van de wereld hanteren de variant zonder ‘e’ erin: ‘whisky’. De drank uit Ierland en de Verenigde Staten wordt over het algemeen geschreven met –ey: ‘whiskey’. Wil je meer lezen over de verschillende schrijfwijzen van whisky? In dit artikel vertellen we je alles over het verschil tussen whiskey en whisky. In onze (online) winkel kun je zowel whisky, als whiskey kopen.

WHISKY SOORTEN

De smaakdiversiteit tussen whisky’s komt onder andere voort uit de herkomst, de rijpingstijd en de ingrediënten van de drank. We onderscheiden grofweg drie soorten: single malt, blended en overige whisky’s.

Single malt whisky’s

Single malt whisky’s zijn afkomstig uit één distilleerderij en worden gemaakt van 100% gemoute gerst. Ze zijn daarom vaak krachtig van smaak. Single malts worden gemaakt in landen zoals Japan, Canada, Ierland en natuurlijk Schotland. Bekende single malt whiskymerken zijn Glenfiddich, Bowmore en Macallan. Wij hebben meer dan 400 single malt whisky's voor je klaarliggen.

Blended whisky’s

Verreweg het grootste deel van de whisky’s is een blend: een mix van verschillende single grain en/of single malts whisky’s. Doordat verschillende single malts samen worden gevoegd ontstaat vaak een zachtere smaak. Ideaal voor beginners dus! Het meest bekende whiskymerk dat blended whisky’s maakt is het Schotse Johnnie Walker. Maar denk ook aan andere grote namen zoals Chivas Regal, Jameson, Ballantine's en Grant's

Bourbon Whiskey's

Naast de bovenstaande soorten kent de wereld van whisky nog veel meer varianten, zoals de Amerikaanse bourbon. Er zijn twee varianten van bourbon: Kentucky whiskey en Tennessee whiskey. Een Kentucky whiskey is de originele Bourbon. Deze wordt van minimaal 51% maïs gemaakt. Denk hierbij aan merken zoals Jim Beam en Bulleit. Een Tennessee whiskey verschilt hiervan omdat die wordt gefilterd door houtskool voordat hij wordt opgeslagen in houten vaten. Jack Daniels is een van de bekendste Tennessee whiskeymerken. Lees meer over deze Amerikaanse whiskeysoort

Overige whisky’s

We zijn nog niet klaar! Naast de single malt, blended en bourbon whisky’s heb je ook nog de grain, rye, en flavoured whisky’s. Waar single malt whisky’s alleen van gemoute gerst gemaakt mogen worden, mogen grain whisky’s meerdere graansoorten bevatten. Dit kan een mix zijn van tarwe, rogge en/of maïs. Vaak worden deze whisky’s gebruikt voor blends. Japanse whiskymerken zoals Nikka en Suntory staan bekend om hun grain whisky’s en blends. 

Een rye whiskey komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika en wordt voornamelijk gemaakt van rogge. Hij is pikant en fruitig van smaak en aanzienlijk minder zoet dan een bourbon. Bovendien worden de bekendste Whisky Cocktails met rye whiskey gemaakt. Denk aan: whiskey sour, manhattan en old fashioned. Nog een leuk feitje: in Canada worden bijna alle whiskys van rogge gemaakt, net zoals de Canadian Club. Tenslotte heb je ook nog flavoured whisky zoals honing-, kaneel- en karamelwhisky. 
 

WHISKY LANDEN

Sinds de 15e eeuw maken de Schotten en Ieren al prachtige whisky’s. Inmiddels zijn er tientallen landen die whisky produceren. Schotland blijft de grootste producent, maar andere landen zoals Amerika, Canada, Japan en zelfs India staan ook op het lijstje. Een kort overzicht van alle grootste whiskylanden: 

 • Schotland: het is wereldwijd bekend dat Schotland een echt whiskyland is. De term ‘Scotch whisky’ betekent letterlijk ‘Schotse whisky’. In Schotland maken ze voornamelijk malt whisky’s en blends. Met bekende merken zoals Johnnie Walker, LagavulinBallantine's, Laphroaig en Glenfiddich heeft Schotland het breedste portfolio aan whiskymerken in handen.
 • Ierland: de term ‘whiskey’ betekent in het Keltisch: ‘water of life’. Dit toont aan hoe gepassioneerd de Ieren zijn over hun whiskey. In Ierland gebruiken ze voornamelijk ongemoute gerst, ook wel single pot still whiskey genoemd. Hierdoor zijn Ierse whiskey’s wat zoeter van smaak dan de Schotse varianten. Grote Ierse whiskymerken zijn Jameson, Bushmills en Teeling. 
 • Amerika: het land van de bourbon’s. De Amerikaanse whiskeymakers maken whiskey op hun eigen manier; met voornamelijk maïs, maar ook met rogge en tarwe. Hierdoor zijn de Kentucky en Tennessee whiskey’s ontstaan. Denk hierbij aan Jim Beam en Jack Daniels. De Amerikanen zijn ook verantwoordelijk voor bekende whiskycocktails, zoals de manhattan, whiskey sour en old fashioned. 
 • Canada: de Canadezen maken voornamelijk whisky’s gemaakt van rogge, maïs of een blend hiervan. De rogge whisky’s, ofwel rye whisky, komt oorspronkelijk uit Canada. Crown Royal en Canadian Club zijn twee van de meest bekende Canadese whiskymakers. Lees meer over de Blended Canadian Whisky
 • Japan: aan het eind van de 19e eeuw begonnen de japanners ook whisky te maken. In eerste instantie probeerde de Japanse whiskymakers de Schotse whisky’s na te bootsen. Maar al snel ontwikkelden ze hun eigen stijl. Ze experimenteerde met verschillende granen, blends en houten vaten om zo de perfecte whisky te maken. De meest bekende Japanse whiskymerken zijn Nikka en Suntory. 

BEGINNENDE WHISKYDRINKER?

Ben je beginner en weet je niet zo goed wat je smaak is qua whisky? Probeer Loch Lomond eens! Ontdek hier nog meer geschikte whisky's voor beginnende whiskydrinkers. Zo maak je niet de fout door een te zware whisky te kopen voor de beginner of een te zachte whisky voor een liefhebber.

ALLES OVER WHISKY

Wil je de diepte in duiken over alles wat met whisky te maken heeft? En wil je je verdiepen in alle varianten? Lees dan alles over de de verschillende soorten whisky, en maak indruk op je whiskyvrienden!