Whisky

Whisky kopen bij Gall.nl

Je kunt bij Gall & Gall snel en eenvoudig whisky kopen. Van mild en krachtig tot Japanse en exclusieve whisky, bij Gall & Gall vind je online altijd de lekkerste whisky's voor ieder budget. Weinig tijd? Bestel je voor 22:00, dan heb je hem morgen al thuis, op kantoor of op de camping bezorgd. Lees meer over online drank bestellen bij gall.nl

Korting op whisky

tot wel 7 euro
Luxe whisky’s met extra klantenkaartkorting

Bij Gall & Gall vind je een uitgebreid assortiment luxe en exclusieve whisky’s, waarvan er soms maar 1 te koop is. Weten of jouw favoriet er tussen zit? En met je Gall & Gall kaart krijg je 10% korting op whisky die niet in de aanbieding is. Dus toch extra voordelig! 

Bekijk alle luxe whisky >

Welke whisky moet ik kiezen?

Om het kiezen wat makkelijker te maken zijn de whisky's ingedeeld in 4 smaken. 

Whisky of Whiskey?

De naamgeving van whisky is typerend voor het land waar de whisky vandaan komt. Whiskey uit de Verenigde Staten en Ierland wordt vaak geschreven met –ey, ‘whiskey’. Dit geldt echter niet voor alle whisky’s, want bijvoorbeeld Marker’s Mark uit de VS wordt zonder –ey geschreven. Schotland, Canada en de rest van de wereld hanteren de variant zonder ‘e’ erin: ‘whisky’.

WHISKY AANBIEDING

Elke twee weken vind je bij Gall & Gall de mooiste whisky aanbiedingen en verlagen we tijdelijk de prijs. Benieuwd welke whisky aanbieding deze week geldt? Bekijk alle Gall & Gall whisky aanbiedingen en pak je voordeel!

Malt en Blended whisky

Malt whisky’s

Gall & Gall heeft meer dan 350+ malt whisky in het assortiment. Deze kan je onder verdelen in single en blended Malt whisky. Een single malt wordt gemaakt van whisky van maar één distilleerderij. De Schotse Single Malt is daarvan een van de populairste. Wanneer er meerdere single malt whisky's samengevoegd worden, ontstaat er blended malt. 

De smaak van de malts verraadt de herkomst van de whisky. Want de kwaliteit van het water, gerst, turf en het soort vat (meestal sherry en bourbon, maar soms ook port of rum) geven elke malt een eigen kleur, eigen smaak en eigen geur.

Bekijk alle malt whisky's >

Blends

Bij Gall & Gall vind je meer dan 130 blends. Elke blended whisky is een unieke samenstelling van graan en malt whisky’s. De Master Blenders van de verschillende whiskyhuizen componeren uit verschillende vaten malt en grain whisky’s hun eigen karakteristieke blend van het huis. Blended whisky’s zijn zachter van smaak dan ‘ruwere’ Single Malts.

Bekijk alle blended whisky's >