Whisky

3 x Chivas

met korting
Luxe whisky’s met extra klantenkaartkorting

Bij Gall & Gall vind je een uitgebreid assortiment luxe en exclusieve whisky’s, waarvan er soms maar 1 te koop is. Weten of jouw favoriet er tussen zit? Tijdens de Wilde Whisky Dagen is dat wel heel voordelig. Want je krijgt korting op al onze whisky's! 

Bekijk alle luxe whisky >

Welke whisky moet ik kiezen?

Om het kiezen wat makkelijker te maken zijn de whisky's ingedeeld in 4 smaken. 

Malt of blend?

Blends

Bij Gall & Gall vind je meer dan 130 blends. Elke blended whisky is een unieke samenstelling van graan en malt whisky’s. De Master Blenders van de verschillende whiskyhuizen componeren uit verschillende vaten malt en grain whisky’s hun eigen karakteristieke blend van het huis. Blended whisky’s zijn zachter van smaak dan ‘ruwere’ Single Malts.

Bekijk alle blended whisky's >

Malt whisky’s

Gall & Gall heeft meer dan 350+ malts in het assortiment. Deze kan je onder verdelen in single en blended Malt whisky. Een single malt wordt gemaakt van whisky van maar één distilleerderij. De Schotse Single Malt is daarvan een van de populairste. Wanneer er meerdere single malt whisky's samengevoegd worden, ontstaat er blended malt. 

De smaak van de malts verraadt de herkomst van de whisky. Want de kwaliteit van het water, gerst, turf en het soort vat (meestal sherry en bourbon, maar soms ook port of rum) geven elke malt een eigen kleur, eigen smaak en eigen geur.

Bekijk alle malt whisky's >