Skip to main content

Verantwoord alcoholgebruik

Verantwoord alcoholgebruik

Gall & Gall staat voor verantwoord genieten. Wij willen volwassenen laten genieten van momenten met een lekker glas, maar vinden het daarbij heel belangrijk dat je er verantwoord mee omgaat.

Glas rode wijn met eten

Als grootste drankenspeciaalzaak van Nederland willen we onze bijdrage leveren aan het bevorderen van verantwoord alcoholgebruik en het terugdringen van alcoholmisbruik. 

Gall & Gall kent én neemt haar verantwoordelijkheid in het tegengaan van verkoop aan minderjarigen. 

Gall & Gall onderschrijft de regels en wetgeving die bestaan voor de verkoop van alcoholhoudende dranken en houdt zich hier strikt aan.

medewerker Gallwinkel

JONGEREN EN ALCOHOL

Gall & Gall verkoopt geen alcoholhoudende dranken aan jongeren onder de 18 jaar. Wij verkopen dranken uitsluitend aan kopers van 18 jaar en ouder. Niet alleen omdat dit wettelijk verboden is. Maar vooral ook omdat jongeren helemaal geen alcohol zouden moeten drinken. De medewerkers van Gall & Gall vragen bij aankoop van alcohol om legitimatie aan alle mensen onder de 25 jaar. Word je in de winkel jonger geschat dan 25, maar ben je dit (al lang) niet meer? Vat het op als compliment! 

TIPS VOOR OUDERS 

  • geef zelf het goede voorbeeld aan je kinderen, drink met mate
  • stel duidelijke regels: geen alcohol onder de 18
  • informeer jezelf over de werking en de gevolgen van alcohol

NUCHTERE FEITEN

Wist je dat hoe meer je drinkt van een drankje, hoe minder je proeft? En dat je niet beter, maar juist slechter slaapt wanneer je alcohol gedronken hebt? 

MEER INFORMATIE? 

Bezoek dan zeker ook eens de onderstaande websites: