Skip to main content

Ontdek onze


Alcoholvrije dranken

Alcoholvrije dranken

Alcoholvrije dranken worden steeds populairder. En niet zonder reden: ze smaken beter en er komen meer soorten. Zo heb je naast alcoholvrij bier en wijn, nu ook alcoholvrije alternatieven voor gin, bubbels, rum, martini en jenever. En je kunt heerlijke alcoholvrije cocktails maken. Dus wil jij minder alcohol drinken? In onze Verrassend Alcoholvrij kalender vind je voor elke dag een verrassende alcoholvrij tip.

Shop alcoholvrije dranken

Verrassend Alcoholvrij kalender

Ontdek onze alcoholvrije tips! In de Verrassend Alcoholvrij kalender vind je voor elke dag een tip om ons alcoholvrije assortiment te ontdekken. En er zijn maar liefst 31 tips! Dus een cocktail zonder alcohol, onze nieuwe bijzondere (fris)dranken of de nieuwste alcoholvrije wijnen: genoeg te ontdekken!

Meer alcoholvrij

Een snel overzicht van alle alcoholvrije verrassingen op een rij: 

Alcholvrije cocktails: of wel mocktails!

Maak je eigen alcoholvrije cocktail, of mocktail. Naast de kant-en-klare alcoholvrije mixen hebben we ook alles in huis om een alcoholvrije cocktail te maken.

Wist je dat de alcoholvrije gin van Seedlip Spice perfect is om een gin tonic mocktail te maken? Of maak de alcoholvrije variant van de mojito: de nojito! Of gebruik een alcoholvrije mousserende wijn om een virgin mimosa te maken.

Doe meer inspiratie op over alcoholvrije cocktails en release your inner bartender! 

Bier zonder alcohol

Hoewel er ‘alcoholvrij’ op het etiket staat, zit er in Nederlandse bieren maximaal 0,1% alcohol in alcoholvrij bier. Het kleine beetje alcohol blijft er nog in om de authentieke biersmaak te behouden. Behalve als er '0.0' op het etiket staat. Oh, en wist je trouwens dat alcoholvrij bier een stuk minder calorieën bevat dan een gewoon biertje? 

RADLER 0,0%

Een Radler 0,0% is een mix van bier en limonade. Het verhaal gaat dat in 1922 dit drankje werd bedacht door een Beierse caféhouder. Resultaat: een verfrissend biertje. En ook in 0% variant, dus perfect voor de BOB.

Alcoholvrije spirits

Ook op het gebied van spirits komen er steeds meer alternatieven voor dranken mét alcohol. 

Zo zijn er alcoholvrije alternatieven voor gin. Elk met een andere smaak, doordat er andere kruiden zijn gedistilleerd. Of wat dacht je van de alcoholvrije variant op jenever van Hooghoudt. 

Nieuw zijn de 3 varianten van Lyre's. Geïnspireerd op een donkere rum, amaretto en een bourbon whisky. Echt de moeite waard om te proberen.

Ook zijn er 2 alcoholvrije varianten van Martini: de Vibrante en Floreale. Je kunt ze puur drinken, maar ook  mixen met bijvoorbeeld tonic voor een fruitig of een verfrissende mix. 

ALCOHOLVRIJE WIJN

Lekker lang tafelen met wijn, maar dan zonder alcohol? Dat kan natuurlijk ook. Je hebt ruime keuze uit verschillende alcoholvrije wijnen. De populaire Hugo wijn is er bijvoorbeeld ook in een alcoholvrije variant. Alcoholvrije wijnen worden eerst als normale wijn geproduceerd. Een speciaal proces filtert hierna de alcohol uit de wijn. Hoe dat smaakt? Iets fruitiger dan normaal, maar nog steeds met de smaak van echte wijn. Wil je weten wat de lekkerste alcoholvrije wijn is? Lees hier alles over in de alcoholvrije wijn test. Lees ook alles over het productieproces van alcoholvrije wijn.

ALCOHOLVRIJE BUBBELS

Speciaal moment? Wel bubbels, geen alcohol? Pak dan eens alcoholvrije variant. Trouwens ook zonder geldige reden gewoon heel lekker. 'Alcoholvrije champagne' is een veelgebruikte term voor alcoholvrije mousserende wijn. Maar wist je dat er helemaal geen alcoholvrije champagne wordt gemaakt? Gelukkig zijn er een aantal alcoholvrije bubbels te krijgen, zoals bijvoorbeeld de alcoholvrije sparkling wijnen van Faber of het de alcoholvrije alternatief van cava van Freixenet

Luxe Frisdrank

En wat als je eigenlijk helemaal niet van wijn, bier of iets anders houdt? Gelukkig is er ook een ruim assortiment alternatieven in onze alcoholvrije shop. En dan geen colaatje, maar 'volwassen fris'. Echt mooie sappen van bijvoorbeeld allerlei soorten wortels (denk aan gember, kurkuma en maca), Alain Milliat rabarber of lycheesap, sparkling tea uit Denemarken, Crodino Aperitivo uit Italië en Agroposta Saliesiroop voor je mocktail.

Ook nieuw is bijvoorbeeld onze Dalston's Soft Seltzers. Hard Seltzers of hard sparkling water heb je vast al wel iets over gehoord. Deze caloriearme drank is overgewaaid uit de VS. De Soft Seltzer is zonder alcohol én met weinig calorieën. Twee vliegen in in klap dus!

Zoek je tonic voor om een alcoholvrije gin tonic te maken? Probeer dan de tonic van Fever Tree, Thomas Henry of Double Dutch

 

Dalston's Cherry Soft Seltzer 33CL