Skip to main content
Kijk hier voor alle actuele informatie m.b.t. het coronavirus en onze winkels.

Ontdek onze


Alcoholvrije dranken

Alcoholvrije dranken

Alcoholvrije wijn of bier tijdens de borrel of het diner saai? Absoluut niet! Zonder alcohol geniet je net zo van je glas, want het is net zo lekker. Ideaal als je de BOB bent, in blijde verwachting of gewoon even geen zin in alcohol hebt. Wijn, bier, champagne of bijvoorbeeld een goede cocktail: wij zetten de lekkerste alcoholvrije alternatieven voor je op een rij. Proost!

BEKIJK ALCOHOLVRIJE DRANKEN

LIEVER IETS ANDERS DAN WIJN?

Geen zin in wijn of champagne? Geen probleem. Wat dacht je van een cocktail of een fris biertje? 

Alcoholvrije cocktails. Oftwel: mocktails! 

Maak je eigen alcoholvrije cocktail, of mocktail. Naast de kant-en-klare alcoholvrije mixen hebben we ook alles in huis om een alcoholvrije cocktail te maken. Wist je dat de alcoholvrije gin van Seedlip Spice perfect is om een gin tonic mocktail te maken? Of maak de alcoholvrije variant van de mojito: de nojito! Of gebruik een alcoholvrije mousserende wijn om een virgin mimosa te maken. Doe meer inspiratie op over alcoholvrije cocktails en release your inner bartender! 

LIEVER IETS ANDERS DAN WIJN?

Alcoholvrije Mojito, oftewel de Nojito

Bier zonder alcohol

Hoewel er ‘alcoholvrij’ op het etiket staat, zit er maximaal 0,1% alcohol in alcoholvrij bier. Het kleine beetje alcohol blijft er nog in om de authentieke biersmaak te behouden. Behalve als er '0.0' op het etiket staat. Oh, en wist je trouwens dat alcoholvrij bier een stuk minder calorieën bevat dan een gewoon biertje? 

Radler 0,0%

Een Radler 0.0% is een mix van bier en limonade. Het verhaal gaat dat in 1922 dit drankje werd bedacht door een Beierse caféhouder. Resultaat: een verfrissend biertje. En ook in 0% variant, dus perfect voor de BOB.

Cider

Cider is verfrissend en een lekker alternatief voor een koud biertje. Ook zonder alcohol is een glas cider fris, niet te droog en zeker niet te zoet. Serveer met ijs voor een extra verfrissende smaak. 

Frisdrank

En wat als je eigenlijk helemaal niet van wijn, bier of iets anders houdt? Gelukkig hebben we ook een ruim assortiment frisdrank in onze alcoholvrije shop. Zoek je tonic voor om een alcoholvrije gin tonic te maken? Probeer dan de tonic van Fever Tree. Mineraalwater is trouwens onmisbaar bij het diner. Rood, blauw of er tussenin: wat staat er bij jou op tafel? Ook heel lekker om te mengen met een siroop zoals Rose's Lime Juice

ALCOHOLVRIJE WIJN

Lekker lang tafelen met een wijntje, maar dan zonder alcohol? Dat kan natuurlijk ook. Je hebt ruime keus uit verschillende alcoholvrije wijnen. De populaire Hugo wijn is er bijvoorbeeld ook in een alcoholvrije variant. Alcoholvrije wijnen worden eerst als normale wijn geproduceerd. Een speciaal proces filtert hierna de alcohol uit de wijn. Hoe dat smaakt? Iets zoeter dan normaal, maar nog steeds met de smaak van echte wijn. Wil je weten wat de lekkerste alcoholvrije wijn is? Lees hier alles over in de alcoholvrije wijn test. Lees ook alles over het productieproces van alcoholvrije wijn.

ALCOHOLVRIJE CHAMPAGNE, PROSECCO en CAVA

Speciaal momentje? Wel bubbels, geen alcohol? Pak dan eens alcoholvrije champagne. Trouwens ook zonder geldige reden gewoon heel lekker. Alcoholvrije champagne is een veelgebruikte term voor alcoholvrije mousserende wijn. Maar wist je dat er helemaal geen alcoholvrije champagne wordt gemaakt? Gelukkig zijn er een aantal alcoholvrije bubbels te krijgen, zoals de alcoholvrije sparkling wijnen van Faber, de alcoholvrije cava van Freixenet

FEEST ALCOHOLVRIJ!

Je hebt nu genoeg inspiratie voor alcoholvrije alternatieven. Geef je een feestje of organiseer je een diner? Vergeet dan niet om rekening te houden met gasten die nog naar huis moeten rijden of om andere redenen geen alcohol drinken. Zelf kun je natuurlijk ook eens afwisselen met dorstlesser zonder alcohol. Lees ook de onderstaande artikelen voor nog meer alcoholvrije inspiratie!