Skip to main content
Je bent hier:

Ontdek onze


Alcoholvrije dranken

Alcoholvrije dranken

LIEVER IETS ANDERS DAN WIJN?

Geen zin in wijn of champagne? Geen probleem. Wat dacht je van een cocktail of een fris biertje? 

Alcoholvrije cocktails

Maak je eigen alcoholvrije cocktail, of mocktail. Naast de kant-en-klare alcoholvrije mixen hebben we ook alles in huis om een alcoholvrije cocktail te maken. Met de tonics van Fever Tree maak je ze helemaal af. Doe meer inspiratie op over alcoholvrije cocktails en release your inner bartender!

Bier zonder alcohol

Hoewel er  ‘alcoholvrij’ op het etiket staat, zit er maximaal 0,1% alcohol in alcoholvrij bier. Het kleine beetje alcohol blijft er nog in om de authentieke biersmaak te behouden. Behalve als er '0.0' op het etiket staat. Oh, en wist je trouwens dat alcoholvrij bier een stuk minder calorieën bevat dan een gewoon biertje?

LIEVER IETS ANDERS DAN WIJN?

Alcoholvrije Mojito, oftewel de Nojito

Radler 0,0%

Een Radler 0.0% is een mix van bier en citroenwater. Het verhaal gaat dat in 1922 dit drankje werd bedacht door een Beierse caféhouder. Resultaat: een verfrissend biertje. En ook in 0% variant, dus perfect voor de BOB.

Cider

Cider is verfrissend en een lekker alternatief voor een koud biertje. Ook zonder alcohol is een glas cider fris, niet te droog en zeker niet te zoet. Serveer met ijs voor een extra verfrissende smaak. Bijvoorbeeld Somersby Apple Cider 0.0.

Frisdrank

En wat als je eigenlijk helemaal niet van wijn, bier of iets anders houdt? Gelukkig hebben we ook een ruim assortiment frisdrank in onze alcoholvrije shop. Mineraalwater is trouwens onmisbaar bij het diner. Rood, blauw of er tussenin: wat staat er bij jou op tafel? Ook heel lekker om te mengen met een siroop zoals Rose’s Lime cordial. 

ALCOHOLVRIJE WIJN

Lekker lang tafelen met een wijntje, maar dan zonder alcohol? Dat kan natuurlijk ook. Je hebt ruime keus uit verschillende alcoholvrije wijnen. De populaire Hugo wijn is er bijvoorbeeld ook in een alcoholvrije variant. Alcoholvrije wijnen worden eerst als normale wijn geproduceerd. Een speciaal proces filtert hierna de alcohol uit de wijn. Hoe dat smaakt? Iets zoeter dan normaal, maar nog steeds met de smaak van echte wijn. Lees ook alles over het productieproces van alcoholvrije wijn.

ALCOHOLVRIJE CHAMPAGNE

Speciaal momentje? Wel bubbels, geen alcohol? Pak dan eens alcoholvrije champagne. Trouwens ook zonder geldige reden gewoon heel lekker. De kleintjes proosten natuurlijk ook mee met de kinderchampagne van Champomy.

FEEST ALCOHOLVRIJ!

Je hebt nu genoeg inspiratie voor alcoholvrije alternatieven. Geef je een feestje of organiseer je een diner? Vergeet dan niet om rekening te houden met gasten die nog naar huis moeten rijden of om andere redenen geen alcohol drinken. Zelf kun je natuurlijk ook eens afwisselen met dorstlesser zonder alcohol. Lees ook de onderstaande artikelen voor nog meer alcoholvrije inspiratie!