ontdek sterke merken Onze merken

Gall heeft honderden verschillende merken drank in het assortiment. Maar welke merken zijn dat nou precies? Wij zetten de sterke merken per dranksoort op een rijtje!

Whisky

De smaak van whisky komt onder andere voort uit geografische verschillen van distilleerderijen, verschillen in ingrediënten en de verschillende vaten waarop de whisky rijpt. Geen whisky smaakt dus hetzelfde!

Chivas Regal
Bij alle blended whisky’s van Chivas Regal wordt de kern gevormd door de single malt Strathisla. Een zachte whisky met een mooi rijk aroma.

Jameson
Jameson is een uitzonderlijk zachte whisky. De rokerige smaak ontbreekt, omdat hij niet op turf gestookt wordt. Jameson kun je zowel puur drinken als mixen.

Jim Beam
Jim beam is uitgegroeid tot de meest succesvolle bourbon ter wereld. Al zeven generaties lang wordt het recept steeds verder verbeterd. Dat levert natuurlijk iets speciaals op.  

Johnnie Walker
Begin 20e eeuw waren de bekendste labels van Johnnie Walker het ‘black label’ en ‘red label’. Het assortiment blijft groeien en er zijn tegenwoordig nog veel meer labels beschikbaar.

The Glenlivet
Deze whisky werd in de 17e eeuw illegaal gedestilleerd omdat er toen nog geen vergunning was. Gelukkig is dat niet meer het geval. The Glenlivet staat nu bekend om zijn topkwaliteit.

Singleton of Dufftown
De collectie van Singleton bestaat uit vele whisky's met spannende smaken en dat proef je! Volle, zachte Malt Whisky's die perfect zijn voor de beginnende whisky drinker én al bestaande whisky liefhebbers!

Talisker
Talisker is de eerste malt whisky die geproduceerd werd op het eiland Skye en is al een begrip sinds 1830. Ook op de etiketten van Talisker is dit eilandkarakter goed terug te zien. Made by the sea!

Gin

Gin wordt net als wodka gemaakt van graanalcohol. De smaak van gin kan sterk variëren: van kruidig tot fruitig. Wat je altijd proeft is de typische smaak van de jeneverbes. De populairste mix met gin is natuurlijk de gin-tonic. Makkelijk te maken en heerlijk van smaak!

Bombay Sappire
Bombay Sappire is een zachte gin met een uitgebalanceerde smaak. Vandaag de dag zijn de verschillende soorten gin van Bombay de grootste uit het Verenigd Koninkrijk.

Beefeater
Beefeater is de nummer één premium gin van de wereld en de enige internationale premium gin die nog altijd in Londen aan de Thames wordt gedistilleerd.

Gordon’s
Gordon's London Dry Gin is ontwikkeld door Alexander Gordon, die de kwaliteit van de bestaande gin toendertijd niet goed genoeg vond. Tot op de dag van vandaag is zijn recept zó geheim dat slechts 12 personen ter wereld het kennen.

Tanqueray
Tanqueray heeft een heldere, frisse smaak en is niet alleen smakelijk in de mix met tonic, maar is ook een goede basis voor andere klassieke cocktails.

Likeur

Wist je dat likeuren vroeger als medicijn gebruikt werden? Om de drank iets lekkerder en drinkbaarder te maken werd er suiker aan toegevoegd. Zo ontstond likeur. Deze sterke dranken bevatten ongeveer 20% alcohol en hebben een hoog suikergehalte van minimaal 100 gram per liter. Lekker zoet dus!

Aperol
Aperol wordt vaak geserveerd in de mix met prosecco en bruisend water. Beter bekend als Aperol Spritz. Ideaal voor op het terras en/of als aperitief.

Baileys
Door de whisky in Baileys wordt de verse Ierse room op natuurlijke wijze bewaard. Samen met cacao en vanille als finishing touch creëren ze een smaaksensatie om van te genieten.

Campari
Campari komt oorspronkelijk uit Italië en heeft een kruidige, bittere smaak. Een drank die prima puur te drinken is maar ook makkelijk gemixt kan worden.  

Licor 43
Deze Spaanse likeur heeft 43 geheime ingrediënten die samen een unieke smaak opleveren. Heerlijk om puur te drinken maar ook om mee te variëren en bijvoorbeeld een lekkere cocktail van te maken.

Malibu
Malibu is ’s werelds bekendste en meest verkochte likeur met kokosnoot. Wist je dat er ook een variant met ananas bestaat? Zeker het proberen waard!

Jenever

Iedereen heeft wel eens gehoord van oude en jonge jenever, maar wist je dat dit niks te maken heeft met de leeftijd? Het heeft namelijk alles te maken met het recept. Wanneer jenever minder dan 15% moutwijn bevat, noemen we het jonge jenever. En als het meer dan 15%  moutwijn bevat, noemen we het oude jenever. Dit doet natuurlijk ook wat met de smaak, dus kijk zelf welke jenever jij het lekkerst vindt!

Hooghoudt
Jenever maak je niet zomaar en dat weten ze bij Hooghoudt maar al te goed. Hier werkt inmiddels de vierde generatie van de Familie Hooghoudt met enthousiasme en liefde aan jenevers met nieuwe smaken.

Ketel 1
Ketel 1 heeft zijn naam te danken aan de oudste, actieve distilleerketel van Schiedam, ketel nummer 1. Een jenever met een heerlijk zachte smaak.

Rum

Rum is een van de populairste gedistilleerde dranken ter wereld. Wij weten wel waarom. Rum kun je namelijk niet alleen puur drinken, maar ook makkelijk mixen. Het heeft een zoetige smaak, al kan donkere rum vaak wat kruidiger smaken.

Captain Morgan
Wist je dat de captain op het etiket van de fles Sir Henry Morgan voorstelt? Deze piraat verdedigde de Britse belangen in het Caribische gebied in de 17e eeuw. Met deze kruidige rum maak je trouwens de lekkerste mojito's. Of mix 'm eens met cola!

Havana Club
De merknaam refereert aan de oorsprong van de Cubaanse rumproductie en de unieke sfeer van de Cubaanse hoofdstad Havana. Probeer de witte of bruine rum van Havana Club puur of in een cocktail!

Wodka

Wodka is helder, kleurloos en wordt meestal gemaakt van granen, melasse of aardappelen. Het drankje komt oorspronkelijk uit Oost-Europa en werd tot de 20e eeuw ook vooral hier gedronken.

Grappig weetje: de naam ‘wodka’ betekent ‘watertje’ en is afgeleid van het Russische woord voor water: ‘voda’. Helemaal niet zo gek dus dat het verschil tussen water en wodka moeilijk te zien is!

Aboslut Vodka
Absolut Vodka is wodka van excellente kwaliteit. Gemaakt van uitsluitend natuurlijke ingrediënten en afkomstig uit Zweden. Zeker het proberen waard dus!

Cognac

Cognac is afkomstig uit de gelijknamige Franse streek. Er zijn maar 9 druivenrassen die gebruikt mogen worden voor de productie van deze sterke drank. Cognac moet minstens tweeënhalf jaar in houten vaten gerijpt zijn, daarna mag het pas écht cognac genoemd worden.

Rémy Martin
Vanaf het begin had Rémy Martin slechts 1 missie: het veroveren van de cognacwereld. Voor haar cognacs maakt Rémy Martin uitsluitend gebruik van de allerbeste druiven binnen het Cognacgebied. Dat moet dus wel goed smaken!

MEER LEZEN?

Benieuwd hoe je deze dranken het beste kunt mixen? Bekijk dan de cocktailpagina voor tips over lekker mixen. Ben je toch niet zo van de sterke drank en alcohol? Lees dan alles over de alcoholvrije alternatieven. Genoeg te ontdekken dus met de verschillende dranken van Gall & Gall.