Skip to main content

Likeuren

Filters voor Likeuren

Filters voor Acties

Acties voor iedereen (34)

Filters voor Prijs

Tot 10 euro (37) 10 tot 20 euro (229) 20 tot 30 euro (121) 30 tot 40 euro (26) 40 euro en meer (13)

Filters voor Flesformaat

< 25 CL (19) 35 CL (20) 50 CL (106) 70 CL (244) 100 CL (18) 150 CL en meer (8)
Geen resultaten
Bekijk 426 producten

LIKEUREN

Likeuren waren van origine geneeskrachtige elixers op basis van alcohol, kruiden en etherische oliën. Om ze drinkbaar te maken, werden ze aangezoet met suiker. Tegenwoordig is likeur een zoete, sterke drank met ongeveer 20% alcohol en een suikergehalte van minimaal 100 gram per liter. Er bestaan zeer veel verschillende likeuren: sommigen worden op smaak gemaakt met vruchten, kruiden of bloemen. Andere likeuren zijn weer gemaakt op basis van noten, bonen, room of zelfs whisky. Meer weten? Lees hier alles over likeuren.

 

VRUCHTENLIKEUR

Een vruchtenlikeur is gemaakt op basis van vruchten. De kleur van vruchtenlikeur wordt vaak benadrukt door een kleurtoevoeging. Enkele bekende vruchtenlikeuren zijn ApfelKorn (appellikeur), limoncello (citroenlikeur) en Passoã (passievruchtenlikeur).

 

NOTENLIKEUR

Een notenlikeur is gemaakt op basis van noten. Enkele bekende notenlikeuren zijn Disaronno (amandellikeur) en Frangelico (hazelnotenlikeur). Disaronno valt ook heel goed te mixen, bijvoorbeeld met citroensap en suikerwater en prosecco krijg je een heerlijke Disaronno Sour.

 

KOFFIELIKEUR

Koffielikeuren zijn gemaakt op basis van koffiebonen. Er zijn ook likeuren op basis van andere bonen, zoals cacaobonen. Bekende likeuren zijn Tia Maria (koffielikeur), Kahlúa (koffielikeur) en Crème de Cacao (chocoladelikeur).

 

CREAMLIKEUR

Creamlikeuren zijn likeuren op basis van room. Ze moeten niet verward worden met crèmelikeuren. Crèmelikeuren bevatten geen room en hebben meestal vruchten als basis, zoals Crème de Cassis (bessenlikeur). Crèmelikeuren hebben een hoger suikergehalte dan gewone likeuren (minimaal 250 gram suiker per liter). Creamlikeuren bevatten daarentegen minimaal 100 gram suiker per liter. De meest bekende creamlikeur is waarschijnlijk wel Baileys (met Ierse whiskey en room). Ook Amarula, een exotische Zuid-Afrikaanse creamlikeur van de vrucht van de marulaboom, is een bekend voorbeeld.

 

KRUIDENLIKEUR

Een kruidenlikeur is gemaakt op basis van kruiden. Anijs is een veelgebruikt kruid. Anijslikeur wordt in Frankrijk pastis genoemd en in Griekenland ouzo. Bekende merken van anijslikeur zijn Ricard (Frankrijk) en Sambuca (Italië). Dropshot is een kruidenlikeur, die gemaakt is van drop en salmiak. Het door Bols gedistilleerde Goldstrike bevat kaneel en flinterdunne stukjes bladgoud. Het alcoholpercentage van deze kruidenlikeur is behoorlijk hoog: 50%. Goldstrike is de moderne versie van de oud-Hollandse Bruidstranen-likeur. Bruidstranen bevat naast kaneel en bladgoud ook walnoot en zoethout. Deze likeur werd op de bruiloft gedronken of door een echtgenote aan haar man geserveerd als ze ergens ontevreden over was. De Bruidstranen moesten haar echtgenoot herinneren aan de beloften die hij tijdens de huwelijksplechtigheid had gedaan.

 

WHISKYLIKEUR

Whiskylikeuren zijn gemaakt op basis van whisky. Enkele bekende whiskylikeuren zijn Drambuie (Schotse whisky en kruiden) en het Amerikaanse Southern Comfort (met bourbon, kruiden en vruchten).

 

LIKEUR KOPEN BIJ GALL.NL

Bij Gall & Gall vind je altijd de beste likeur voor ieder budget. Bestel je voor 22:00, dan heb je hem morgen al thuis, op kantoor of op de camping bezorgd. Lees hier meer over online drank bestellen bij gall.nl.

 

LIKEUR AANBIEDING

Elke twee weken selecteren we de beste likeur en verlagen we tijdelijk de prijs. Benieuwd welke er nu in de aanbieding zijn? Bekijk de likeur aanbiedingen en pak je voordeel!

 

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.