Recepten en Inspiratie Cocktails

Steel in de zomer de show met zelfgemaakte cocktails, serveer een goed uitziende cocktail met kerst of verras je gasten met een kleurrijke cocktail op je feestje. Cocktails maken is namelijk helemaal niet moeilijk! Daarom hebben wij de beste cocktail recepten voor je op een rijtje gezet. Zo word je in een klap een professionele cocktailmaker. Combineren, shaken en uitschenken maar!

WAT IS EEN COCKTAIL EIGENLIJK?

Een cocktail is een mengsel van meerdere drankjes. Dit kan een alcoholische drank zijn of een smaakmaker zonder alcohol. Verder worden er ook vaak kruiden en vers fruit gebruikt. En uiteraard ijs om de cocktail heerlijk koel te kunnen drinken. Dranken die gebruikt worden voor cocktails zijn: gin, rum, wodka, whisky, likeuren of jenever.


Alcoholvrije Cocktails: Mocktails

Ben je zwanger, heb je geen zin in alcohol, moet je rijden of vind je sommige dranken gewoon niet lekker? Er zijn talloze cocktail varianten zonder alcohol, de zogenoemde mocktails. Vaak met dezelfde garnering maar dan als basis een sapje of bruiswater. 

Bekijk hier het aanbod alcoholvrije cocktails.

De lekkerste GIN, WODKA en rum COCKTAILS

Probeer eens een van de top 3 Gin, Wodka en Rum cocktails.

Top 3: Gin cocktails

 1. Classic Gin & Tonic
 2. Tom Collins
 3. Dirty Martini

Top 3: wodka cocktails

 1. Bloody Mary
 2. Cosmopolitan
 3. Moscow Mule

Top 3: rum cocktails

BEROEMDE COCKTAILS

Er zijn een paar cocktails waar iedereen wel van heeft gehoord. Wat dacht je van de Bloody Mary met wodka en tomatensap, de Gin-Tonic met de lekkerste gin en bijpassende tonic of een Mojito met rum, suiker, munt en limoen.  Een paar andere wereldberoemde cocktails zijn:

 • Tom Collins: een klassieker met gin en bruiswater. Als eerste bedacht door een Collins, barman in Londen. Welke ging experimenteren met Old Tom Gin. Vandaar de naam.

 • Negroni: Deze hoort ook in het rijtje van klassiekers. Wat bitter door de Campari, als je hem eenmaal weet te waarderen kom je er niet meer vanaf.

 • Old Fashioned: Zoals de naam al zegt een old time favourite. Met whisy en sinaasappel. Zoet met een bite!

 • Margarita: Hier moet je van houden. Met tequila, limoen en een zout randje op het glas. Serveren met mexicaanse tortilla chips.

 • Manhattan: De manhattan is vernoemd naar, hoe kan het ook anders, de wijk Manhattan in New York. Het schijnt dat deze cocktail bedacht is door Jennie Jerome, de moeder van Winston Churchill. Met whisky en Vermouth.

 • En natuurlijk de Dry Martini van James Bond. Wil jij hem shaken or stirred?


"Iedereen kan cocktails maken. Experimenteer met de recepten en wie weet bedenk je zelf wel een nieuwe klassieker!"

Albert van Beeck Calkoen

ZELF COCKTAILS MAKEN

Om het je gemakkelijk te maken hebben onze bloggers superhandige filmpjes gemaakt. Hoe maak je de perfect gin-tonic bijvoorbeeld? Albert laat je zien hoe simpel het is. Hij laat je ook zien hoe je een cocktail zonder professioneel cocktailgerei maakt. Tess laat zien wat de standaard formaten van cocktailglazen zijn voor de perfecte cocktail.  

LEER HET VAN DE EXPERTS

Onze vier bloggers Tess, Albert, Marcel en Ingmar helpen je graag met het maken van hun favoriete cocktails. Voor zowel zomer als winter cocktails, zij weten de beste recepten. Zo zet je jouw gasten een hippe en  professionele cocktail voor! 

Tess & Albert

Lekker voor in de

Mix

(14 stemmen)
23.49

5 Reviews

(172 stemmen)
Bacardi Carta Blanca 150CL

1 Review

(57 stemmen)
17.49
12.74