Maak zelf de lekkerste Cocktails!

Shake it easy!

De 6 beste cocktails voor elke seizoen maak je in 3 simpele stappen. Want een zelfgemaakte cocktail serveren hoeft niet moeilijk te zijn. Daarom hebben wij de beste cocktail recepten voor je op een rijtje gezet. Zo word je in een klap een professionele cocktailmaker. Combineren, shaken en uitschenken maar!

WAT IS EEN COCKTAIL EIGENLIJK?

Een cocktail is een mengsel van meerdere drankjes. Dit kan een alcoholische drank zijn of een smaakmaker zonder alcohol. Verder worden er ook vaak kruiden en vers fruit gebruikt. En uiteraard ijs om de cocktail heerlijk koel te kunnen drinken. Dranken die gebruikt worden voor cocktails zijn: gin, rum, wodka, whisky, likeuren of jenever.

De lekkerste cocktaildranken

extra voordelig
De 6 beste cocktails

De bekendste, lekkerste en meest gedronken cocktails van het seizoen zetten we voor je op een rijtje. Tess Posthumus (beste bartender van Nederland) geeft de beste recepten prijs om ze thuis te maken. Superhandig! Met de cocktailtools is je cocktail super snel ready! 

BEROEMDE COCKTAILS

Er zijn een paar cocktails waar iedereen wel van heeft gehoord. Wat dacht je van de Irish Coffee met Ierse whisky, de Bellini met prosecco, champagne of de Hendrick's Gin met Elderflower Tonic.  Een paar andere wereldberoemde cocktails zijn:

  • Tom Collins: een klassieker met gin en bruiswater. Als eerste bedacht door mr. Collins, barman in Londen. Die experimenteerde met Old Tom Gin. Vandaar de naam.
  • Negroni: Deze hoort ook in het rijtje van klassiekers. Wat bitter door de Campari, maar als je hem eenmaal weet te waarderen wil je niets anders meer.
  • Old Fashioned: Zoals de naam al zegt een old time favorite. Met whisky en sinaasappel. Zoet met een bite!
  • Tequila Sunrise: Deze cocktail ziet er goed uit en super simpel om te maken. Een echte zomerse topper. En je hebt er niet eens veel ingrediënten voor nodig.
  • Manhattan: De manhattan is vernoemd naar, hoe kan het ook anders, de wijk Manhattan in New York. Het schijnt dat deze cocktail bedacht is door Jennie Jerome, de moeder van Winston Churchill. Een cocktail met whisky en vermouth.
  • De Dry Martini van James Bond mag natuurlijk niet ontbreken. Wil jij hem shaken or stirred?

De lekkerste GIN, WHISKY en rum COCKTAILS

Probeer eens een van de top Gin, whisky en Rum cocktails.

Alcoholvrije Cocktails: Mocktails

Ben je zwanger, heb je geen zin in alcohol, moet je rijden of vind je sommige dranken gewoon niet lekker? Er zijn talloze cocktail varianten zonder alcohol, de zogenoemde mocktails. Vaak met dezelfde garnering maar dan als basis een sapje of bruiswater. Ontdek alles over alcoholvrije cocktails.

cocktails uit een fles

Cocktails uit één fles

Uit één fles sterke drank haal je vaak meerdere cocktails. Zo kun je met een fles Vodka 15x de cocktail Moscow Mule maken! Van een fles Gin kun je zelfs 20 cocktails maken! Mix 15 cocktails met limoncello of ga voor 20 cocktails met Aperol. Allemaal dezelfde cocktails of juist veel verschillende: het kan allemaal! Een grote fles is in de aanschaf duurder, maar uiteindelijk haal je er veel meer uit.

"Iedereen kan cocktails maken. Experimenteer met de recepten en wie weet bedenk je zelf wel een nieuwe klassieker!"

Albert van Beeck Calkoen

ZELF COCKTAILS MAKEN

Om het je gemakkelijk te maken hebben onze bloggers superhandige filmpjes gemaakt. Hoe maak je de perfect gin-tonic bijvoorbeeld? Albert laat je zien hoe simpel het is. Hij laat je ook zien hoe je een cocktail zonder professioneel cocktailgerei maakt. Tess laat zien wat de standaard formaten van cocktailglazen zijn voor de perfecte cocktail. 

LEER HET VAN DE EXPERTS

Onze vier bloggers Tess, Albert, Marcel en Ingmar helpen je graag met het maken van hun favoriete cocktails. Voor zowel zomer als winter cocktails, zij weten de beste recepten. Zo zet je jouw gasten een hippe en professionele cocktail voor! 

Tess & Albert

Ook leuk om te lezen: