Maak zelf de lekkerste Cocktails!

Voor de beste cocktails heb je geen bartender nodig! Wij zijn er voor je met de dranken, glazen en recepten. De essentials die je zelf moet toevoegen: het ijs en het roeren en shaken. Even nieuwsgierig: welke ga jij maken? 

Officieel is een cocktail: "een mengsel van minimaal 3 ingrediënten, waarvan er 2 drinkbaar moeten zijn en 1 alcohol moet bevatten" volgens wikipedia.  Maar wij zijn niet zo streng in de leer: een gin tonic telt bij ons ook gewoon mee. Cocktails duur? Ja aan de bar wel maar thuis niet, uit een fles haal je al snel 15 cocktails. 

De lekkerste cocktaildranken

extra voordelig
De 6 beste cocktails

Dit zijn ze: de top cocktails van deze zomer: nog altijd aan de top rum, gin en vodka: de Mojito en de Gin-tonic en Moscow Mule. Gooi hoge ogen met de High Ball met whisky. Blue Lagoon als tropische verrassing en de Margarita met tequila.

DE GROTE NAMEN

Er zijn een paar cocktails waar iedereen wel van heeft gehoord. Wat dacht je van een Bloody Mary, een Caipirinha, de Irish Coffee met Ierse whisky, de Bellini met prosecco, champagne of de Hendrick's Gin met Elderflower Tonic. Maar denk ook eens aan de Long Island Iced Tea, White Russian of de Sex on the Beach. Een paar andere wereldberoemde cocktails zijn:

  • Tom Collins: een klassieker met gin en bruiswater. Als eerste bedacht door mr. Collins, barman in Londen. Die experimenteerde met Old Tom Gin. Vandaar de naam.
  • Negroni: Deze hoort ook in het rijtje van klassiekers. Wat bitter door de Campari, maar als je hem eenmaal weet te waarderen wil je niets anders meer.
  • Old Fashioned: Zoals de naam al zegt een old time favorite. Met whisky en sinaasappel. Zoet met een bite!
  • Tequila Sunrise: Deze cocktail ziet er goed uit en super simpel om te maken. Een echte zomerse topper. En je hebt er niet eens veel ingrediënten voor nodig.
  • Manhattan: De manhattan is vernoemd naar, hoe kan het ook anders, de wijk Manhattan in New York. Het schijnt dat deze cocktail bedacht is door Jennie Jerome, de moeder van Winston Churchill. Een cocktail met whisky en vermouth.
  • De Dry Martini van James Bond mag natuurlijk niet ontbreken. Wil jij hem shaken or stirred?

Alcoholvrije Cocktails: Mocktails

Ben je zwanger, heb je geen zin in alcohol, moet je rijden of vind je sommige dranken gewoon niet lekker? Er zijn talloze cocktail varianten zonder alcohol, de zogenoemde mocktails. Vaak met dezelfde garnering maar dan als basis een sapje of bruiswater. Ontdek alles over alcoholvrije cocktails.

De lekkerste GIN, WHISKY en rum COCKTAILS

Probeer eens een van de top Gin, whisky en Rum cocktails.

cocktails uit een fles

Cocktails uit één fles

Uit één fles sterke drank haal je vaak meerdere cocktails. Zo kun je met een fles Vodka 15x de cocktail Moscow Mule maken! Van een fles Gin kun je zelfs 20 cocktails maken! Mix 15 cocktails met limoncello of ga voor 20 cocktails met Aperol. Allemaal dezelfde cocktails of juist veel verschillende: het kan allemaal! Een grote fles is in de aanschaf duurder, maar uiteindelijk haal je er veel meer uit.

De lekkerste

cocktaildranken
"Iedereen kan cocktails maken. Experimenteer met de recepten en wie weet bedenk je zelf wel een nieuwe klassieker!"

Albert van Beeck Calkoen

ZELF COCKTAILS MAKEN

Om het je gemakkelijk te maken hebben onze bloggers superhandige filmpjes gemaakt. Hoe maak je de perfect gin-tonic bijvoorbeeld? Albert laat je zien hoe simpel het is. Hij laat je ook zien hoe je een cocktail zonder professioneel cocktailgerei maakt. Tess laat zien wat de standaard formaten van cocktailglazen zijn voor de perfecte cocktail. 

LEER HET VAN DE EXPERTS

Onze vier bloggers Tess, Albert, Marcel en Ingmar helpen je graag met het maken van hun favoriete cocktails. Voor zowel zomer als winter cocktails, zij weten de beste recepten. Zo zet je jouw gasten een hippe en professionele cocktail voor! 

Tess & Albert

Nog meer cocktails: