
Fresh Prince
NIEUW
Altos de Torona Godello
Spanje - Godello 2023 75CL 12,5%
Er was een tijd dat de Galicische druif godello nagenoeg uitgestorven was. Inmiddels is hij bezig aan een tweede leven. En dat is niet voor niets. Deze sur lie gerijpte godello uit O Rosal, een subgebied van Rías Baixas, is gul en sappig met perzik, ananas, groene kruiden en een klein aangenaam bittertje.
Er was een tijd dat de Galicische druif godello nagenoeg uitgestorven was. Inmiddels is hij bezig aan een tweede leven. En dat is niet voor niets. Deze sur lie gerijpte godello uit O Rosal, een subgebied van Rías Baixas, is gul en sappig met perzik, ananas, groene kruiden en een klein aangenaam bittertje. Dat maakt deze godello een gastronomische wijn. Serveer hem bij paella, kipfilet met salsa verde, zeeduivel met salsa caldeirada of bij gegrilde tonijn. In de Portugese Douro vallei vind je godello onder de naam gouveio.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Altos de Torona Godello
Er was een tijd dat de Galicische druif godello nagenoeg uitgestorven was. Inmiddels is hij bezig aan een tweede leven. En dat is niet voor niets. Deze sur lie gerijpte godello uit O Rosal, een subgebied van Rías Baixas, is gul en sappig met perzik, ananas, groene kruiden en een klein aangenaam bittertje.
Er was een tijd dat de Galicische druif godello nagenoeg uitgestorven was. Inmiddels is hij bezig aan een tweede leven. En dat is niet voor niets. Deze sur lie gerijpte godello uit O Rosal, een subgebied van Rías Baixas, is gul en sappig met perzik, ananas, groene kruiden en een klein aangenaam bittertje. Dat maakt deze godello een gastronomische wijn. Serveer hem bij paella, kipfilet met salsa verde, zeeduivel met salsa caldeirada of bij gegrilde tonijn. In de Portugese Douro vallei vind je godello onder de naam gouveio.
Ons verhaal
¡Hola! Bodegas y Viñedos staat ook wel bekend als ‘The family of sparkling wines innovators’. Het bedrijf is opgericht in 2014 door het Belgische koppel Christopher Heirwegh en Christel Weemaes. Zij verhuisden naar Catalonië met een droom: de beste biologische cava ter wereld te telen, oogsten en bottelen. Net als de meeste andere cava producenten maken ze niet alleen maar wijn van hun eigen druiven, maar ook van bevriende druivenboeren met wie ze langlopende contracten hebben afgesloten. De wijnen worden gemaakt door de lokale wijnmaker Joan Soler. Alle wijnen van ¡Hola! Bodegas y Viñedos zijn biologisch gecertificeerd en geschikt binnen een vegan dieet.