Skip to main content

Abdij

Filters voor Abdij

Filters voor Soort

Filters voor Inhoud

33 CL (1) 75 CL (1)

Filters voor Prijs

Tot 5 euro (1) 5 tot 10 euro (1)

Filters voor Merk

Overig (2)
Bekijk 2 producten
Nog geen filters actief

WAT IS ABDIJBIER?

Abdijbier is geen biersoort, maar een verzamelnaam voor meerdere biersoorten. Dit bier wordt ‘abdij’ genoemd, omdat het wortels heeft in de middeleeuwse tradities van monniken. Vooral blond, dubbel, tripel en gerstewijn zijn biersoorten die vroeger in abdijen werden gebrouwen. Nu zijn er bijna geen brouwende monniken meer, maar nog wel erkende abdijbieren. Erkende abdijbieren zijn vernoemd naar een abdij. Hiervoor worden royalties aan de abdij of kloosterorde betaald.

 

SOORTEN ABDIJBIER

Abdijbieren zijn dus meerdere biersoorten met een abdij herkomst. De bekendste zijn een relatief, donkerbruine (de dubbel) en een kruidige, zwaardere bier (de tripel). Ander soorten zijn blond en quadrupel bier. Vrijwel alle abdijbier is gebrouwen op hoge gisting. Dit betekent dat gisting onder relatief hoge temperatuur gebeurd en dat de gist bovenop het wordt drijft.

 

ABDIJBIER VERSUS TRAPPISTENBIER

Trappistenbier is een abdijbier dat aan strenge regels moet voldoen. Zo moet het binnen de muren van een klooster worden gebrouwen dat behoort tot de ‘Orde van de Cisterciënzers van de Strikte Observantie’. De monniken mogen hiervoor werknemers inschakelen. Alle opbrengsten moeten aan het onderhoud van de gemeenschap en het klooster worden besteed. Als er dan nog winst overblijft, gaat dit naar liefdadigheid. Een abdijbier is dus niet direct een trappist, maar een trappist is wel altijd een abdijbier.

 

ALLES OVER SPECIAALBIER

Je hebt bieren die je op een willekeurige gelegenheid pakt en je hebt bieren waarmee je stilstaat bij het moment. Of dat nu een verjaardag, jubileum of op het terras is: speciaalbier brengt ieder moment naar een hoger niveau. Nu weten we natuurlijk al dat er veel soorten speciaalbier zijn. Echter, wat is het verschil tussen speciaalbier en pils? Waar komt speciaalbier vandaan? En wat is speciaalbier eigenlijk? Hier kun je alles lezen over speciaalbier.

 

ABDIJ BIER KOPEN BIJ GALL.NL

Bij Gall & Gall hebben we altijd meer dan 100 soorten speciaalbier op voorraad, zo ook abdij bier! Met de mooiste verhalen en voor elk budget. Bestel je voor 22:00, dan heb je ze morgen thuis, op kantoor of zelfs op de camping bezorgd. Lees hier meer over online drank bestellen bij gall.nl.

 

BIER AANBIEDINGEN

Elke twee weken selecteren we de mooiste (speciaal)bieren en verlagen we tijdelijk de prijs hiervan. Benieuwd welke bier aanbieding er nu is? Bekijk de bier aanbiedingen en pak je voordeel!