Skip to main content

Top 5 Tequila cocktails

Top 5 Tequila cocktails

Je houdt ervan of niet: tequila. Als je tot nu toe alleen tequila uit een shotglaasje met zout en een schijfje citroen kent: houd je vast. Een cocktail is wel even wat anders. Probeer daarom eens een van deze klassieke tequila cocktails. Voor je het weet ben je verkocht.

Bekijk alle Tequila

Is dat moeilijk om te maken?

* Makkelijker dan dit wordt het niet. Alles in een glas en klaar
** Je moet er nog net iets voor doen
*** De ingrediënten zijn wat specifieker en het maakproces duurt wat langer

1. Tequila Old Fashioned

3 ingrediënten in een glas. De tequila old fashioned is een leuke variant op de klassieke old fashioned met whisky. Mix de tequila met de agavesiroop en breng daarmee de subtiele fruittonen naar boven. Zachtjes roeren en afmaken met wat sinaasappelzest. Super makkelijk.

  • Dit zit er in: Tequila, agavesiroop, Angostura bitter, sinaasappelzest
  • Moeilijkheidsgraad: *

2. Paloma

Verfrissend en simpel. De paloma is een een tequila cocktail voor de luie middag. Want: weinig werk. Fijn voor als je bijvoorbeeld onverwacht gasten krijgt en ze toch een lekkere cocktail wil zetten. Fris en licht bitter. Dé smaak voor een hete dag. 

  • Dit zit er in: Tequila, bruiswater met roze grapefruitsmaak, limoen en zout
  • Moeilijkheidsgraad: *
2. Paloma
Recept

Paloma

3. Margarita

Een klassieker onder de tequila cocktails. De margarita doet al jaren mee in het cocktail circuit. Een écht goede margarita is zoetzuur en gemaakt met vers limoensap. Lekker verfrissend voor op het terras of in de tuin. 

  • Dit zit er in: Tequila, Cointreau, vers limoensap, suikerwater, limoen en zeezout
  • Moeilijkheidsgraad: **
3. Margarita
Recept en inspiratie

Zo maak je de Margarita

ZOUT BRENGT DE SMAAK IN ÀLLES NAAR BOVEN. OOK GOED TE GEBRUIKEN IN COCKTAILS DUS. GARNEER JE GLAS ERMEE MAAR PAS OP DAT ER GEEN ZOUT DIRECT IN DE COCKTAIL VALT.

4. Frozen Margarita

Zoek je wat zomerse verkoeling? Doe alle hieronder genoemde ingrediënten in de blender. Mixen en klaar. Je hebt een heerlijk koude frozen margarita, een van de bekendste tequila cocktails. Vergeet dus niet van te voren ijsblokjes te maken want in deze cocktail gaan er maar liefst 16!

  • Dit zit er in: Tequila, triple sec, vers limoensap, limoen, ijsblokjes en zeezout
  • Moeilijkheidsgraad: **

5. Margarita Sour

Laat je niet afschrikken door de lange lijst ingrediënten, deze 8 maken een geweldige combi: De margarita sour. Laat je óók niet misleiden door de naam. Deze cocktails geeft je precies de hoeveelheid zoet en zuur die je zoekt.  

  • Dit zit er in: Tequila, Cointreau, vers citroensap, agavesiroop, 1 eiwit, sinaasappelbitter, sinaasappel, zeezout en ijs
  • Moeilijkheidsgraad: ***

Aan de mix!

Ben je al overtuigd? Vast! Tequila doet het gewoon goed in cocktails. De pittige, perperachtige smaak van de agave in tequila past goed bij frisse cocktail smaken. Mocht je meer willen weten over tequila? Lees dan hier verder. 

Meer weten over cocktails in het algemeen? Laat je inspireren en ga goed voorbereid de zomer in.  Bekijk ook de andere top lijstjes, zoals cocktails met rum wodkagin en whisky. Maar voor nu heb je alvast 5 tequila cocktails om uit te kiezen. Succes!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.