Skip to main content

Cointreau Likeuren

Filters voor Likeuren

Filters voor Soort

Fruitlikeur (4)

Filters voor Prijs

Tot 10 euro (1) 10 tot 20 euro (1) 20 tot 30 euro (1) 30 tot 40 euro (1)

Filters voor Flesformaat

< 25 CL (1) 35 CL (1) 70 CL (2)
Bekijk 4 producten
Fruitlikeur 4 Tot 10 euro 1 10 tot 20 euro 1 70 CL 2

Cointreau: de likeur met 5 soorten sinaasappels

Er worden vijf verschillende sinaasappelsoorten gebruikt voor deze Franse sinaasappellikeur. Deze exotische sinaasappels komen vooral uit Spanje en Haïti. En ze bieden een perfecte balans tussen zoet en bitter, waardoor Cointreau zijn verrukkelijke smaak behoudt. Alleen de schillen van de sinaasappels worden gebruikt, zorgvuldig gedroogd onder de zon voordat ze naar Frankrijk worden verscheept. 

In een glas of dessert

Cointreau is een veelzijdige likeur die niet alleen puur of met een beetje ijs heerlijk is, maar ook bij de koffie of met een toefje slagroom. Je kunt deze likeur ook goed gebruiken in cocktails: door de bitterzoete smaak maak je een echte onderscheidende cocktail. Denk bij voorbeeld aan een Margaritaof de klassieke Mimosa. En vergeet niet om 'm toe te voegen in je dessert, bijvoorbeeld in combinatie met mandarijnen of sinaasappels.

Geschiedenis van Cointreau

De Franse familie Cointreau had oorspronkelijk niets met likeuren, maar was wel goed in het maken van taarten en snoepgoed. In 1849 besloten de broers Edouard-Jean en Aldophe een distilleerderij op te richten en een fruitlikeur te creëren. Ze waren geïnspireerd door de overvloed aan fruit rondom hun thuisstad Angers. Zoon Edouard, opgegroeid tussen de likeuren, werd al snel een meester-distilleerder. Tijdens een van zijn reizen merkte hij op dat sinaasappels steeds populairder werden. Hij was vastbesloten om het perfecte recept voor een sinaasappellikeur te vinden. Daarbij streefde hij naar de ideale balans tussen zoete en bittere sinaasappels, gemengd met pure alcohol.

Cointreau kopen

Ben je op zoek naar een bijzondere likeur om toe te voegen aan je collectie of een waarmee je onderscheidende cocktails kunt maken: dit is dé likeur die alles kan! Dus waar wacht je nog op? Haal vandaag nog een fles Cointreau in huis om van te genieten. Er zijn verschillende formaten, dus kies de fles die bij jouw past! 

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.