Skip to main content

Wodka

Filters voor Wodka

Filters voor Soort

Filters voor Prijs

Tot 10 euro (8) 10 tot 15 euro (28) 15 tot 20 euro (13) 20 euro en meer (32)

Filters voor Acties

Voor iedereen (36)

Filters voor Inhoud

10 CL (3) 35 CL (2) 50 CL (4) 70 CL (54) 100 CL (14) 150 CL en meer (2)
Bekijk 81 producten
Nog geen filters actief

WODKA; STERK WATER

Wodka is een helder en kleurloos distillaat, dat meestal wordt gemaakt van granen, melasse of aardappelen. In principe mag wodka van uiteenlopende plantaardige grondstoffen gemaakt worden, zolang er maar op het etiket staat wat die grondstof is.

OORSPRONG VAN WODKA

Wodka komt oorspronkelijk uit Polen of West-Rusland, maar wordt tegenwoordig over de hele wereld geproduceerd. De naam wodka betekent ‘watertje’. Het is afgeleid van het Russische woord voor water, voda. Het alcoholpercentage van wodka ligt tussen de 35% en 70%, maar de meeste wodka’s bevatten 40% alcohol.

Tot het begin van de 20e eeuw werd wodka vooral gedronken in Oost-Europa. Sindsdien is de drank uitgegroeid tot een van de populairste distillaten ter wereld. Wodka wordt in veel meer gebieden gemaakt dan alleen Oost-Europa. In Finland wordt bijvoorbeeld Finlandia gemaakt, en in Frankrijk Grey Goose. Wereldwijd wordt er jaarlijks maar liefst 4,5 miljard liter wodka geconsumeerd. Wodka kan puur of on the rocks gedronken worden, maar vormt ook een belangrijk ingrediënt van tal van heerlijke cocktails en mixen. Er bestaan ontelbaar veel verschillende wodkamerken. Ook soorten met een smaakje, zoals Ciroc. Enkele beroemde labels zijn Smirnoff (oorspronkelijk Rusland, nu Verenigde Staten), Stolichnaya (Rusland), Absolut vodka (Zweden), Eristoff (Georgië), Grey Goose (Frankrijk) en Wyborowa (Polen). Ook in Nederland worden wodka’s gemaakt, waaronder Rutte Wodka, Esbjaerg Wodka en Ketel One Wodka

IS HET WODKA OF VODKA?

In het Russisch is de schrijfwijze met een 'V' maar men spreekt het uit met een 'W'. Toen wodka internationaal ging werd de spreekwijze overgenomen als schrijfwijze. Hebben we het over 'wodka', dan bedoelen we dus 'vodka'! 

PREMIUM VODKA

Premium vodka is niet zomaar een vodka. Premium vodka's zijn de meest zuivere in zijn soort, zoals Finlandia of Ciroc. De meest luxe. Het neusje van de zalm. Vodka is heel lekker om puur te drinken, maar ook in een cocktail is vodka heel lekker. Probeer het bijvoorbeeld eens in een scroppino.

COCKTAILS MET WODKA

Caipiroska

Bloody Mary

Moscow Mule

Wodka Pear & Cider

Vodka & Tonic

Cosmopolitan

Vodka Martini

Hard seltzer mix

WODKA KOPEN OP GALL.NL

Bij Gall & Gall hebben we altijd de beste kwaliteit wodka in het assortiment. Elke fles met het mooiste verhaal en voor ieder budget. De wodka bezorgen wij de volgende dag al als je vandaag voor 22:00 besteld. Lees hier meer over Online drank bestellen op Gall.nl

WODKA AANBIEDINGEN

Elke twee weken selecteren we de sterkste wodka's en verlagen tijdelijk de prijs hiervan. Benieuwd welke wodka's er nu afgeprijsd zijn? Bekijk de Wodka aanbiedingen en pak je voordeel!