Skip to main content

Top 10


Rum cocktails

Example Site - Frequently Asked Questions(FAQ)

Rum cocktails

Cocktails zijn onlosmakelijk verbonden aan de zomer. Als je op vakantie lekker op het strand ligt bijvoorbeeld. Met zo’n cliché cocktail met een parasolletje er in. Soms is het lastig kiezen uit alle verschillende cocktails. Wij zetten de top 10 beste cocktails op een rij. Dit keer kiezen we voor: rum cocktails.

Bekijk alle rum

Is dat moeilijk om te maken?

* Makkelijker dan dit wordt het niet. Alles in een glas en klaar
** Je moet er nog net iets voor doen
*** De ingrediënten zijn wat specifieker en het maakproces duurt wat langer

1. Cuba Libre

Door sommigen ook wel de ‘baco’ genoemd. Maar laat dat onze vrienden in Cuba het niet horen. Worden ze niet blij van. Een goede cuba libre bevat naast rum en cola ook wat partjes limoen voor de juiste hoeveelheid zuur. Lekkere tegenhanger van de zoete cola. Ook nog eens heel makkelijk te maken!

 • Dit zit er in: rum (denk eens aan Havana Club), koude cola, limoen en ijs
 • Moeilijkheidsgraad: *
1. Cuba Libre

Cuba Libre: op Cuba!

2. Rum Old Fashioned

De zoveelste leuke variatie op de old fashioned met whisky. De rum old fashioned is een echte mannen cocktail. Gemaakt met donkere rum is deze cocktail een perfecte balans tussen zoet en bitter. 

 • Dit zit er in: rum, Angostura bitters, sinaasappel bitters, suikersiroop, sinaasappel en ijs
 • Moeilijkheidsgraad: *

MEER WETEN? MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF

Wil jij vaker inspiratie ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang de beste acties en recepten in jouw mailbox. Wil je vaker genieten van kortingen? Vraag dan een Gall & Gall klantenkaart aan en ontvang ook nog eens de prachtige Proef! op de deurmat.

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF

3. Bloody Rummy

Een variatie op, je raadt het al: de bloody mary. De witte rum zorgt voor een hele interessante nieuwe smaak in deze cocktail. Schenk de rum over het ijs en vul aan met tomatensap. Zo makkelijk kan het zijn! Garneer met bleekselderij of limoen. Net wat je zelf lekker vindt. 

 • Dit zit er in: rum, tomatensap, bleekselderij of limoen en ijs
 • Moeilijkheidsgraad: *
3. Bloody Rummy
Recept en inspiratie

Bloody Rummy

4. Mojito

De zomer in je glas. De mojito ziet er altijd aanlokkelijk uit met het groen van de munt en al dat ijs. Een van de bekendste cocktails ter wereld. Niet zo gek, want bijna iedereen vindt deze frisse cocktail lekker. Rum en bruiswater zijn de twee grootste componenten. Voeg daar limoen, rietsuiker en munt aan toe en je hebt de perfecte smaak voor op een warme dag.

 • Dit zit er in: rum, bruiswater, limoensap, munt, suikersiroop en ijs
 • Moeilijkheidsgraad: *
4. Mojito
Recept en inspiratie

Mojito

5. Pina Colada

Waan je even op een super wit strand met een pina colada. Deze zoete cocktail met onder andere rum, kokosmelk en ananas is al sinds 1978 hét nationale drankje van Puerto Rico. Wij snappen wel waarom, zoet, fris en romig. Puur genieten.

 • Dit zit er in: rum, kokosmelk, ananassap, gecondenseerde melk en ijs
 • Moeilijkheidsgraad: **
5. Pina Colada
Recept en inspiratie

Alles over de Pina Colada

KNEUS DE MUNTBLAADJES DOOR HET MUNTTAKJE DUBBEL TE VOUWEN. HIERMEE ACTIVEER JE DE GEUR EN SMAAK. GA NIET MET DE STAMPER ALS EEN GEK BLAADJES KNEUZEN WANT DAT KRIJG JE ALLEMAAL MINI STUKJES. NIET FIJN.

6. dark ‘n stormy

De sleutel tot een goede dark ‘n stormy is de juiste verhouding tussen de rum en het gemberbier. Deze cocktail is met z’n kruidige karakter naast de zomer ook prima in de winter te drinken.

 • Dit zit er in: rum, limoen, Angostura bitters, gemberbier
 • Moeilijkheidsgraad: **
6. dark ‘n stormy
recept en inspiratie

Dark'n Stormy

7. Daiquiri

Het maken van een daiquiri is niet moeilijk. Je moet ‘m alleen afstemmen op jouw persoonlijke voorkeuren. Zoek de balans tussen zoet en zuur door te spelen met de hoeveelheden suikersiroop en limoensap.

 • Dit zit er in: witte rum, suikersiroop, limoensap, ijs en limoen
 • Moeilijkheidsgraad: **
7. Daiquiri
Recept en inspiratie

Daiquiri

8. Rum Sour

De cocktail is zoals elke sour een mooie balans tussen zoet en zuur. Het eiwit in dit recept zorgt voor een mooie schuimkraag op de cocktail en geeft ook nog eens een zachte, luchtige smaak.

 • Dit zit er in: rum, citroensap, suikersiroop, Angostura bitters, 1 eiwit, sinaasappel en ijs
 • Moeilijkheidsgraad: **

9. Ginger Mojito

Een hete zomerdag. Een groep vrienden over de vloer. Iedereen heeft het warm en iedereen heeft dorst. Maak een enorme kan ginger mojito. Iedereen gelukkig. Deze variatie op de normale mojito is iets kruidiger door het gemberbier maar nog steeds fris als altijd. 

 • Dit zit er in: rum, muntblaadjes, limoensap, suiker en gemberbier
 • Moeilijkheidsgraad: **

10. Rum Swizzle

Heel wat ingrediënten maar dan heb je ook wat. Zelfs nog semi-gezond door vers ananas- en sinaasappelsap. Dit fruitige zomerdrankje mogen we niet vergeten in het rijtje van de beste rum cocktails. Dubbel rum, dubbel sap: dubbel zo lekker. 

 • Dit zit er in: 2 soorten rum, Angostura bitters, vers ananassap, vers sinaasappelsap, grenadine, sinaasappel en ijs
 • Moeilijkheidsgraad: ***

Al aan het mixen?

Alle cocktails die je voorbij hebt zien komen bevatten rum en limoen/citroen. Beide zijn in grote getallen aanwezig in Latijns Amerika. Geen wonder dus dat we die combinatie zo vaak terug zien. Meer weten over deze drank? Verdiep je dan eens verder in de rum. Gooi je het liever een andere boei? Kijk dan eens wat er allemaal meer mogelijk is op het gebied van cocktails.  Bekijk ook de andere top lijstjes, zoals cocktails met whiskywodka gin en tequila Maar voor nu heb je alvast 10 rum cocktails om uit te kiezen. Succes!

 

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.