Skip to main content
Angelique de Monbousquet

Classic Red

2e halve prijs

Angelique de Monbousquet

Oorsprong - Frankrijk 2018 75CL

De tweede wijn van Château Monbousquet, een Grand Cru Classé uit Saint-Émilion. Gemaakt van merlot, cabernet franc en cabernet sauvignon en 18 maanden gerijpt op hout.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • Bestel vandaag, overmorgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Alles over Angelique de Monbousquet

Angélique de Monbousquet is de tweede wijn van Château Monbousquet, een Grand Cru Classé uit Saint-Émilion. De wijn is een jaarlijks wisselende blend met merlot in de hoofdrol. Daarnaast worden cabernet franc en cabernet sauvignon gebruikt. De wijn rijpt maar liefst 18 maanden op eikenhouten vaten. Dat zorgt voor de smaak van vanille en cederhout in de wijn. Daarnaast proef je fruitige tonen van bramen, pruimen en zwarte bes. Schenk deze wijn bij gerechten met paddenstoelen, bij rosbief of bij oude kazen.

Lekker bij rosbief en oude kaas
Merlot

Zwarte kersenaroma's, soepele tannines en rookachtige of chocoladeachtige afdronk hebben de wijnen gemaakt met deze druif. Lekker bij gebraden varkensvlees of paddenstoelen.

Cabernet franc

Dit is de voorouder van de merlot en cabernet sauvignon die een wat hogere zuurgraad heeft. Past perfect bij gerechten met tomatensaus of sauzen met azijn.

Cabernet sauvignon

Deze druif geeft stevige wijnen met aroma's van cassis en cederhout en hoge tannines. Past perfect bij gegrild vlees en gerechten met veel peper.

Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving De tweede wijn van Château Monbousquet, een Grand Cru Classé uit Saint-Émilion. Gemaakt van merlot, cabernet franc en cabernet sauvignon en 18 maanden gerijpt op hout.
Inhoud 75 Centiliter
Soort merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon
Ingrediënten Contains sulfites
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
CVBG Rue de Bordeaux, Parempuyre, France Email: caterina@bottlebooks.me Website: www.bottlebooks.me
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

3 keer bekroond
Oogstjaar 2013
13 punten

Bettane et Desseauve

Oogstjaar 2014
87 punten

Wine Advocate

Oogstjaar 2018
92 punten

James Suckling

Ons verhaal

Frankrijk, Saint-Émilion
Château Monbousquet Saint-Émilion

Château Monbousquet is een domein uit Saint-Émilion met een geschiedenis die terug gaat tot het jaar 1540. Halverwege de vorige eeuw stond het domein nog bekend als een van de beste niet geklasseerde wijnen van Saint-Émilion. Maar het bijzondere van deze appellatie is dat het classificatiesysteem aan verandering onderhevig is. Dat heeft ervoor gezorgd dat Château Monbousquet in 2006 is uitgeroepen tot Grand Cru Classé. De wijnen worden gemaakt onder de supervisie van consultant en oenoloog Michel Rolland. De tweede wijn van Château Monbousquet is Angélique de Monbousquet. Daarnaast wordt door dit domein ook een witte wijn geproduceerd, gemaakt van sauvignon blanc en sauvignon gris.

  • Bestel vandaag, overmorgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen