Skip to main content
Château Calon Segur

Royal red

Château Calon Segur

Oorsprong - Frankrijk 2014 75CL

Dit is de meest noordelijk gelegen Grand Cru Classé van de Médoc. Gemaakt van twee derde cabernet sauvignon met pruimen, bramen, tabak, teer en ijzer.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Alles over Château Calon Segur

Dit is de meest noordelijk gelegen (Troisième) Grand Cru Classé van de Médoc. Ooit kwam het domein door een huwelijk in handen van Nicolas-Alexandre de markies van Ségur. Hij was tegelijkertijd eigenaar van Château Latour en Château Lafite. Het kan slechter... Van hem zijn de woorden: "Ik maak wijn bij Lafite en Latour, maar mijn hart ligt bij Calon-Ségur." Het hart vindt je nog altijd terug op het etiket van deze geconcentreerde wijn. Gemaakt van twee derde cabernet sauvignon met pruimen, bramen, tabak, teer en ijzer.

Cabernet sauvignon

Deze druif geeft stevige wijnen met aroma's van cassis en cederhout en hoge tannines. Past perfect bij gegrild vlees en gerechten met veel peper.

Merlot

Zwarte kersenaroma's, soepele tannines en rookachtige of chocoladeachtige afdronk hebben de wijnen gemaakt met deze druif. Lekker bij gebraden varkensvlees of paddenstoelen.

Cabernet franc

Dit is de voorouder van de merlot en cabernet sauvignon die een wat hogere zuurgraad heeft. Past perfect bij gerechten met tomatensaus of sauzen met azijn.

Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Dit is de meest noordelijk gelegen Grand Cru Classé van de Médoc. Gemaakt van twee derde cabernet sauvignon met pruimen, bramen, tabak, teer en ijzer.
Inhoud 75 Centiliter
Soort cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc
Ingrediënten Contains sulfites
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
Château Calon Segur ., SAINT-ESTEPHE, France Email: newbrand@bottlebooks.me Website: .
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

4 keer bekroond
Oogstjaar 2013
17 punten

Jancis Robinson

Oogstjaar 2014
96 punten

James Suckling

p_93 punten

Wine Spectator

p_96 punten

Vinous

Ons verhaal

Frankrijk, Bordeaux
Château Calon Ségur Bordeaux

De wijngaard bestaat uit één blok grenzend aan het dorp Saint-Estèphe. Château Calon Ségur is uniek in de Médoc en is volledig omringd door een stenen muur. De gecombineerde klei en grind bodem zorgt voor de kracht en finesse van de wijn van Calon Ségur. De Cabernet Sauvignon is de ruggengraat van Calon Ségur.

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen