
Royal red
Château Clos L'Eglise
Frankrijk - Merlot, Cabernet franc 2011 75CL 13,5%
Pomerol gemaakt van 78% merlot en 22% cabernet franc. Hij rijpt 18 maanden op nieuwe eikenhouten vaten. ‘Full bodied’, met bramenjam, truffel, chocoladeen karamel.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Château Clos L'Eglise
Clos l'Église is een domein uit Pomerol en heeft zodoende dus ook geen classificatie. Het is wel een bijzondere wijn, omdat de bodem rijk is aan ijzer. De wijn wordt gemaakt van 80% merlot en 20% cabernet franc. Hij rijpt 18 maanden op nieuwe eikenhouten vaten. Clos l'Église is 'full bodied', met de smaak van bramenjam, truffel, chocola en karamel. Een geweldige wijn die je tot 15 jaar na het oogstjaar kan drinken. Het liefste in combinatie met rosbief met verse truffel en bospaddenstoelen.
Zwarte kersenaroma's, soepele tannines en rookachtige of chocoladeachtige afdronk hebben de wijnen gemaakt met deze druif. Lekker bij gebraden varkensvlees of paddenstoelen.
Dit is de voorouder van de merlot en cabernet sauvignon die een wat hogere zuurgraad heeft. Past perfect bij gerechten met tomatensaus of sauzen met azijn.
Beschrijving | Pomerol gemaakt van 80% merlot en 20% cabernet franc. Hij rijpt 18 maanden op nieuwe eikenhouten vaten. 'Full bodied', met bramenjam, truffel, chocoladeen karamel. |
Inhoud | 75 Centiliter |
Alcoholpercentage | 13,5% |
Soort | merlot, cabernet franc |
Ingrediënten | Contains sulfites |
Allergie-informatie | Sulfur Dioxide and Sulfits |
Oorsprong | Frankrijk |
Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.
Stephen Tanzer
Wine Advocate
Wine Spectator
Ons verhaal
Clos l’Église is een klein domein van slechts zes hectare. Het ligt vlak bij de kerk van Pomerol (‘église’ betekent kerk en een ‘clos’ is een ommuurde wijngaard). Het is een eeuwenoud wijndomein met een legendarische bodem rijk aan leem, kiezel en ijzer. Sinds 1997 is Clos l’Église in handen van de familie Garcin, tevens de eigenaren van Château Haut Bergey, Château Branon en Château Barde-Haut. Dit jaar is tevens het keerpunt in de geschiedenis van het domein, want sindsdien zijn de scores van internationale wijnjournalisten steeds beter geworden. Clos l’Église produceert ook een tweede wijn: Esprit de l’Église.