Skip to main content
Château du Tertre

Royal red

2e halve prijs

Château du Tertre

Oorsprong - Frankrijk 2018 75CL

Bij Château du Tertre, Cinquième Grand Cru Classé uit Margaux, wappert al jaren de Nederlandse vlag. Het domein is namelijk sinds 1997 in handen van de familie Albada Jelgersma.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

Alles over Château du Tertre

Bij Château du Tertre in Margaux wappert al jaren de Nederlandse vlag. Het domein is namelijk sinds 1997 in handen van de familie Albada Jelgersma. Du Tertre is een Bordeauxchateau met de status van Cinquième Grand Cru Classé. De kwaliteit van de wijn is verbluffend. Deze blend van cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc en petit verdot ruikt naar bramen, chocola en cederhout. Nu al heerlijk, maar perfect op dronk vanaf een jaar of tien na het oogstjaar.

Smaak verfijnd en krachtig
Lekker bij gebraden rood vlees
Cabernet sauvignon

Deze druif geeft stevige wijnen met aroma's van cassis en cederhout en hoge tannines. Past perfect bij gegrild vlees en gerechten met veel peper.

Merlot

Zwarte kersenaroma's, soepele tannines en rookachtige of chocoladeachtige afdronk hebben de wijnen gemaakt met deze druif. Lekker bij gebraden varkensvlees of paddenstoelen.

Cabernet franc

Dit is de voorouder van de merlot en cabernet sauvignon die een wat hogere zuurgraad heeft. Past perfect bij gerechten met tomatensaus of sauzen met azijn.

Beschrijving Bij Château du Tertre, Cinquième Grand Cru Classé uit Margaux, wappert al jaren de Nederlandse vlag. Het domein is namelijk sinds 1997 in handen van de familie Albada Jelgersma.
Inhoud 75 Centiliter
Soort cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
Château du Tertre Allée du Tertre, MARGAUX, France Email: newbrand@bottlebooks.me Website: .
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

2 keer bekroond
Oogstjaar 2016
95 punten

Decanter

Oogstjaar 2018
95 punten

Wine Enthusiast

Ons verhaal

Frankrijk, Bordeaux
Château Du Tertre Bordeaux

Château du Tertre is een Cinquième Grand Cru Classé uit Margaux met een Nederlands tintje. Al in de negentiende eeuw was dit een beroemde wijn waar veel vraag naar was op de Nederlandse markt. Het Franse woord tertre betekent overigens terp en is een verwijzing naar de locatie van het chateau. Sinds 1995 is het domein in handen van de Nederlander Eric Albada Jelgersma, die tevens eigenaar is van Château Giscours, de buurman van Château du Tertre. Naast de Grand Vin wordt een tweede wijn geproduceerd onder de naam Les Hauts du Tertre.

  • Bestel vandaag, overmorgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen