Skip to main content
Château la Fleur de Gay

Royal red

2e halve prijs

Château la Fleur de Gay

Oorsprong - Frankrijk 2013 75CL 13,5%

Microcuvée van Château La Croix de Gay, maar die onder aparte naam wordt gebotteld. Deze merlot is een van de meest complexe en intense wijnen van heel Pomerol.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Alles over Château la Fleur de Gay

La Fleur de Gay uit Pomerol is een microcuvée. Het is een eigen domein, maar eigenlijk hoort het bij Château La Croix de Gay. De reden waarom deze wijnen onder aparte namen worden gebotteld, is omdat er niet echt sprake is van het onderscheid tussen een Grand Vin en een tweede wijn. Beide domeinen zijn klein met ongeveer 3 hectare wijngaard en de belangrijkste druif is merlot. Mede door beroemde wijncritici wordt La Fleur de Gay gezien als een van de meest complexe en intense wijnen van heel Pomerol.

Smaak intens, complex en lengte
Lekker bij gebraden rood vlees
Merlot

Zwarte kersenaroma's, soepele tannines en rookachtige of chocoladeachtige afdronk hebben de wijnen gemaakt met deze druif. Lekker bij gebraden varkensvlees of paddenstoelen.

Cabernet franc

Dit is de voorouder van de merlot en cabernet sauvignon die een wat hogere zuurgraad heeft. Past perfect bij gerechten met tomatensaus of sauzen met azijn.

Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Microcuvée van Château La Croix de Gay, maar die onder aparte naam wordt gebotteld. Deze merlot is een van de meest complexe en intense wijnen van heel Pomerol.
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 13,5%
Soort merlot, cabernet franc
Ingrediënten Contains sulfites
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
Château La Fleur de Gay 8, route de Saint-Jacques-de-Compostelle, Pomerol, France Email: newbrand@bottlebooks.me Website: .
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

2 keer bekroond
Oogstjaar 2007
90 punten

Vinous

Oogstjaar 2013
90 punten

James Suckling

Ons verhaal

Frankrijk, Pomerol
Château La Croix de Gay Pomerol

Château La Croix de Gay is een domein uit Pomerol. Het chateau is een van de oudste familiebedrijven van Pomerol. Sinds de 15e eeuw wordt het land al bewerkt door de familie Raynaud-Lebreton. Zij kregen een stuk onvruchtbare en lastig te bewerken grond met een bodem rijk aan kiezels. In eerste instantie was het domein een stuk groter en bevatte het ook de percelen die nu in handen zijn van de beroemdste chateaus van Pomerol: Pétrus, l’Evangile, la Conseillante, Gazin, Petit Village en Vieux Château Certan. Tegenwoordig is het domein nog maar 4 hectare groot. Naast Château La Croix de Gay is de familie Raynaud-Lebreton ook eigenaar van het aangrenzende zusterdomein Château La Fleur de Gay.

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen