Skip to main content
Château Lynch Moussas

Royal red

2e halve prijs

Château Lynch Moussas

Oorsprong - Frankrijk 2017 75CL

Van de 200 hectare zijn er ‘slechts’ 60 beplant met druiven. De rest is bosgrond, die wordt gebruikt voor de jacht. Schenk deze Grand Cru Classé daarom het liefst bij wild.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

Alles over Château Lynch Moussas

Château Lynch-Moussas is een zeer groot domein uit Pauillac met de status van Cinquième Grand Cru Classé. Van de 200 hectare zijn er 'slechts' 60 beplant met druiven. De rest is bosgrond, die wordt gebruikt voor de jacht. Geen wonder dat je deze wijn het beste kan schenken bij wild. Oogstjaar 2017 is een blend van 83% cabernet sauvignon met 17% merlot. De wijn rijpt 14 tot 18 maanden op eikenhouten vaten. Je proeft cassis, bramen en vanille.

Lekker bij gebraden rood vlees
Cabernet sauvignon

Deze druif geeft stevige wijnen met aroma's van cassis en cederhout en hoge tannines. Past perfect bij gegrild vlees en gerechten met veel peper.

Merlot

Zwarte kersenaroma's, soepele tannines en rookachtige of chocoladeachtige afdronk hebben de wijnen gemaakt met deze druif. Lekker bij gebraden varkensvlees of paddenstoelen.

Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Van de 200 hectare zijn er 'slechts' 60 beplant met druiven. De rest is bosgrond, die wordt gebruikt voor de jacht. Schenk deze Grand Cru Classé daarom het liefst bij wild.
Inhoud 75 Centiliter
Soort cabernet sauvignon, merlot
Ingrediënten Contains sulfites
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
Château Lynch-Moussas PAUILLAC, PAUILLAC, France Email: DOMAINES@BORIE-MANOUX.FR Website: .http://www.lynch-moussas.com
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

4 keer bekroond
Oogstjaar 2016
94 punten

Wine Advocate

Oogstjaar 2017
16 punten

Jancis Robinson

93 punten

James Suckling

94

Decanter

Ons verhaal

Frankrijk, Bordeaux
Château Lynch-Moussas Bordeaux

In de 18e eeuw was Graaf Jean-Baptiste Lynch de eigenaar van een groot domein: Lynch. Dit domein uit Pauillac werd gesplitst in enerzijds Château Lynch-Bages en anderzijds Château Lynch-Moussas. Beide domeinen werden geclassificeerd als Cinquième Grand Cru Classé. In 1919 kocht de familie Castéja Château Lynch-Moussas. Destijds was het een vervallen domein dat wijnen produceerde die niet voldeden aan de status die het domein in 1855 had verkregen. Pas in de jaren ’70 van de vorige eeuw werd drastisch geïnvesteerd in de wijngaarden en kelder van Château Lynch-Moussas. Sindsdien ging de kwaliteit van het domein weer omhoog. Inmiddels wordt het domein geleid door de volgende generatie, Philippe Castéja. Het domein produceert ook een tweede wijn: Les Hauts de Lynch-Moussas.

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen