Skip to main content
Château Trottevieille

Royal red

Château Trottevieille

Oorsprong - Frankrijk 2005 75CL 14%

Premier Grand Cru Classé B uit Saint-Émilion. Het domein en het chateau zijn bescheiden van formaat, maar het potentieel van de wijn is groot. Zeer elegant.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Alles over Château Trottevieille

Château Trottevieille is een Premier Grand Cru Classé B uit Saint-Émilion. Het domein en het chateau zijn bescheiden van formaat, maar het potentieel van de wijn is groot. Voor oogstjaar 2005 bestaat de blend uit 55% merlot, 40% cabernet franc en 5% cabernet sauvignon. De bodem van het domein bestaat uit kalksteen met daarboven een toplaag van 30 centimeter klei. Château Trottevieille beschikt over een aantal percelen zeer oude druivenplanten. Desondanks is de wijn zeer elegant voor een Saint-Émilion. Met rode bessen, cederhout en zachte tannines.

Lekker bij gebraden rood vlees
Merlot

Zwarte kersenaroma's, soepele tannines en rookachtige of chocoladeachtige afdronk hebben de wijnen gemaakt met deze druif. Lekker bij gebraden varkensvlees of paddenstoelen.

Cabernet franc

Dit is de voorouder van de merlot en cabernet sauvignon die een wat hogere zuurgraad heeft. Past perfect bij gerechten met tomatensaus of sauzen met azijn.

Cabernet sauvignon

Deze druif geeft stevige wijnen met aroma's van cassis en cederhout en hoge tannines. Past perfect bij gegrild vlees en gerechten met veel peper.

Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Premier Grand Cru Classé B uit Saint-Émilion. Het domein en het chateau zijn bescheiden van formaat, maar het potentieel van de wijn is groot. Zeer elegant.
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 14%
Soort merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon
Ingrediënten Contains sulfites
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
Château Trotte Vieille 86 COURS BALGUERIE STUTTENBERG, BORDEAUX, France Email: newbrand@bottlebooks.me Website: www.trottevieille.com
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

1 keer bekroond
Oogstjaar 2005
93 punten

Wine Advocate

Ons verhaal

Frankrijk, Saint-Émilion
Château Trottevieille Saint-Émilion

De naam van deze Premier Grand Cru Classé B uit Saint-Émilion is voor de verandering eens geen geografische benaming of een familienaam. Het is een verwijzing naar een oudere dame die nogal druk was. De letterlijke vertaling van ‘trotte vieille’ is dan ook ‘dravend oudje’. Al in 1453 werd er wijn gemaakt door Trottevieille. Het domein valt onder het wijnconglomeraat van Borie-Manoux. In 1949 schonk Marcel Borie het domein aan zijn schoonzoon Emile Castéja. De familie Castéja is tevens eigenaar van Château Lynch-Moussas. Sinds 2012 is Château Trottevieille aangeplant met 13,5 hectare wijngaard. Destijds werd de wijngaard van Château Bergat (3,5 hectare) toegevoegd aan Lynch-Moussas. De tweede wijn van het domein heet La Vieille Dame de Trottevieille.

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen