Skip to main content
De Saint-Gall Le Tradition Premier Cru

champagne

De Saint-Gall Le Tradition Premier Cru

Frankrijk - champagne 75CL 12,5%

Le Tradition Premier Cru is een champagne van De Saint-Gall, een coöperatie waarbij meer dan 2000 druivenboeren zijn aangesloten. Hij wordt gemaakt van 70% chardonnay en 30% pinot noir. De wijn heeft een uitstekende balans tussen complexiteit en elegantie.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Alles over De Saint-Gall Le Tradition Premier Cru

Je proeft citroen, pruimen en passiefruit. Maar ook lichte tonen van verse truffel, gele appel en perzik. Je schenkt hem als aperitief, maar ook aan tafel staat hij zijn mannetje. Schenk hem gerust bij gerechten met kip, kalfs- of varkensvlees.

Lekker bij kip en kalfs- en varkensvlees
Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Le Tradition Premier Cru wordt gemaakt van 70% chardonnay en 30% pinot noir. De wijn heeft een uitstekende balans tussen complexiteit en elegantie.
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 12,5%
Ingrediënten Contains sulfites
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
UNION CHAMPAGNE 7 rue Pasteur, AVIZE, France Email: pgaillard@union-champagne.fr Website: https://www.union-champagne.fr/
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Ons verhaal

Frankrijk, Champagne
Union Champagne Champagne

In 1966 werd de coöperatie der coöperaties opgericht in de champagnestreek: Union Champagne. De druivenboeren die hierbij aangesloten zijn, beschikken over wijngaarden met een uitzonderlijk terroir. Hun grond en zodoende ook de druiven die zij naar de coöperatie brengen zijn geklasseerd als Grand Cru en Premier Cru. De wijngaarden zijn gesitueerd in enkele van de meest geliefde dorpen uit de Champagne. De herkomst varieert van de Côte des Blancs en de Montagne de Reims tot de Vallée de la Marne. Tegenwoordig zijn er inmiddels ruim 2000 druivenboeren aangesloten bij 15 verschillende coöperaties die gezamenlijk de druiven leveren voor de kwaliteitschampagnes van De Saint-Gall.

Mening van onze expert

Enig idee hoeveel wijncoöperaties actief zijn in de Champagne? Meer dan 130. De meeste leveren aan handelshuizen, maar enkele tientallen bottelen hun eigen oogst geheel of ten dele. Zo ook de Union Champagne in het door chardonnay wijngaarden omgeven Avize. Bij deze groep zijn vijftien coöps aangesloten waarvan de leden 1470 hectare bewerken. Het grote merk van deze unie is Champagne De Saint-Gall. Dat, toevallig of niet, hier gedistribueerd wordt door Gall & Gall. De basis Champagne draagt als naam Le Tradition – en smaakt heel plezierig. Pittig fris en elegant enerzijds, sappig en goed gevuld anderzijds, zacht fruitig, heel discreet gekruid – elementen die mede te danken zijn aan het hoge percentage Chardonnay in de blend, namelijk 70 procent. (de rest is Pinot Noir), en voorts is deze Champagne op beschaafde wijze aangenaam bruisend. Kwalitatief doet hij niet onder voor vergelijkbare wijnen van bekende, grote huizen.
  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.