Skip to main content
Dom Pérignon Rosé Vintage
Frankrijk

Champagne

Jouw Premium prijs

Dom Pérignon Rosé Vintage

Frankrijk - Champagne 2008 75CL 12,5%

Dom Pérignon Rosé is een eerbetoon aan pinot noir. De druif vereist uitmuntendheid en nederigheid. Na ruim 10 jaar rijping drukt Dom Pérignon Rose het perfecte huwelijk uit tussen chardonnay en pinot noir.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

 • icon
  Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
 • icon

  Gratis bezorging vanaf € 50,-

 • icon
  Veilig betalen

Alles over Dom Pérignon Rosé Vintage

Dom Pérignon Rosé is een eerbetoon aan pinot noir. De druif vereist uitmuntendheid en nederigheid. Na ruim 10 jaar rijping drukt Dom Pérignon Rose het perfecte huwelijk uit tussen chardonnay en pinot noir.

Dom Pierre Pérignon nam in 1668 de taak over als keldermeester in de Abbey van Hautvillers. 47 jaar lang bleef hij ontdekken en uitvinden om de kwaliteit van de druiven te verbeteren met nieuwe technieken in de wijnbouw. Dom Pérignon zag het als zijn persoonlijke missie om de beste wijn ter wereld te maken en uitsluitend 'vintage only'. Dom Pérignon Rosé is een eerbetoon aan pinot noir. De druif vereist uitmuntendheid en nederigheid. De wijn is een paradox. Na ruim 10 jaar rijping druk Dom Pérignon Rose het perfecte huwelijk uit tussen chardonnay en pinot noir en belichaamt het spanningsveld tussen jeugd en volwassenheid, expressiviteit en terughoudendheid. Dom Pérignon Rosé houdt zich aan de pinot noir-belofte door het hardop te laten zingen, op een heldere, levendige en breekbare toon. De vintage 2006 was over het algemeen warm en droog, hoewel er enkele contrasten waren. Een hittegolf sloeg toe in juli, maar augustus was ongebruikelijk koel en vochtig. September bracht weer warm zomerweer dat de oogst redde, met een bovengemiddelde rijpheid van de druif tot gevolg. De oogst begon op 11 september en duurde bijna drie weken.
Kleur: Roodkoper en wervelend met de kleinst mogelijke belletjes.
Geur: Betoverend, rijp en complex. Een mix van donkere specerijen en cacao ontwikkelt zich zeer snel tot fruitaroma's. Fruit regeert, met geroosterde vijg en abrikoos en gekonfijte sinaasappel. Het totale geheel straalt rokerige accenten uit.
Smaak: De volheid van de wijn valt meteen op. Zijn intensiteit en sappigheid zetten de toon door de zoetheid en knapperige smaak. Het zijdezachte mondgevoel smelt in een gladde, strakke structuur met slechts een vleugje plantaardige smaken. De wijn heeft een aantrekkelijke ziltigheid.
Perfect Match: Rosé Vintage 2006 vraagt om een eenvoudige keuken, ingetogen, puur, authentiek, een traditionele keuken uit Zuid-Europa; Italië, Spanje of Frankrijk. Men kan spelen met zachte en rijke texturen die de wijn perfect integreert.

Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 12,5%
Soort geen
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
Dom Perignon 20 Avenue de Champagne, Epernay, France Email: nederland@moethennessy.com Website: https://www.domperignon.com/ww-en/
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Ons verhaal

Frankrijk, Épernay
Frankrijk, Épernay
Dom Perignon Épernay
Dom Pierre Pérignon nam in 1668 de taak over als keldermeester in de Abbey van Hautvillers. 47 jaar lang bleef hij ontdekken en uitvinden om de kwaliteit van de druiven te verbeteren met nieuwe technieken in de wijnbouw. Hij zag bijvoorbeeld dat hij van een zachte en fractionele druk op de blauwe druiven witte wijn kon maken. Ook kon het mengen van verschillende cru’s en druivenrassen hem aan de beste wijnen helpen. Dom Pérignon wordt alleen gemaakt van de beste druiven en mag slechts worden uitgebracht in de meest uitzonderlijke jaren. Deze innovaties werden de regels van de ‘méthode champenoise’. Dom Pérignon was een creator. Hij werkte aan een wijn die voelt als ‘het drinken van de sterren’. Dom Pérignon zag het als zijn persoonlijke missie om ‘de beste wijn ter wereld te maken’. Dom Pérignon is een wijn als geen ander. Omdat Dom Pérignon een hartstochtelijke werker was en zeer precies observeerde, slaagde hij erin om van de niet-mousserende wijnen de sprankelende en prestigieuze wijn te maken die van de twee druivenrassen chardonnay en pinor noir druif gemaakt werd. Al vanaf de eerste slok was het de favoriete wijn voor de meest prestigieuze evenementen en deze wordt tot vandaag de dag zeer geliefd.

Anderen kochten ook

 • icon
  Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
 • icon

  Gratis bezorging vanaf € 50,-

 • icon
  Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.