
Big Red
2e halve prijs
Fritz Wassmer Roter Berg Kenzingen Spätburgunder
Oorsprong - Duitsland 2016 75CL
Roter Berg Kenzingen is een van de topwijngaarden van Fritz Wassmer. De naam komt van het ijzergehalte in de bodem. Hier werd ooit ijzererts gewonnen.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Fritz Wassmer Roter Berg Kenzingen Spätburgunder
Roter Berg Kenzingen is een van de topwijngaarden van Fritz Wassmer. De naam komt van het ijzergehalte in de bodem. Hier werd ooit ijzererts gewonnen. Daarnaast bevat de bodem schelpkalksteen, mergel en klei. De wijn wordt gemaakt van spätburgunder (pinot noir), maar in dezelfde wijngaard staat ook chardonnay en zelfs merlot aangeplant. Roter Berg Kenzingen staat bekend om zijn wijnen met veel body, spanning en specerijen. Daarnaast proef je bosaardbeien, zwarte kersen en frambozen. Rijk en aromatisch met een ziltige mineraliteit.
Deze druif zorgt voor fruitige rode wijnen die geliefd zijn om de aroma's van rood fruit en specerijen. En een lange soepele afdronk met zachte tannines. Perfect bij eend, kip en varkensvlees.
Beschrijving | Roter Berg Kenzingen is een van de topwijngaarden van Fritz Wassmer. De naam komt van het ijzergehalte in de bodem. Hier werd ooit ijzererts gewonnen. |
Inhoud | 75 Centiliter |
Soort | spätburgunder |
Ingrediënten | Contains sulfites |
Allergie-informatie | Sulfur Dioxide and Sulfits |
Oorsprong | Duitsland |
Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.
Falstaff Wine Guide
Ons verhaal
In 1998 richtte Fritz Wassmer zijn wijnbedrijf op in het Duitse Baden. Ter plaatse maakt hij wijnen met een knipoog naar Bourgogne. De druiven die hij gebruikt zijn spätburgunder (pinot noir) en chardonnay. Daarnaast gebruikt hij druiven die in Duitsland bekend staan als de ‘Burgunder-druiven’: weisser burgunder (pinot blanc), grauer burgunder (pinot gris) en frühburgunder. Auxerrois, riesling en andere Duitse variëteiten verbouwt hij ook. De laatste jaren is er ruimte voor meer creativiteit in de wijngaard en experimenteert Wassmer er op los met druiven die je eigenlijk eerder in Frankrijk zou verwachten: syrah, cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot, sauvignon blanc en zelfs viognier vind je in zijn wijngaarden. Het klimaat van Baden leent zich er uitstekend voor.