Skip to main content
La Chablisienne Chablis la Pierrelée

Fresh prince 5.0

2e halve prijs

La Chablisienne Chablis la Pierrelée

Oorsprong - Frankrijk 2018 37.5CL

Chablis wordt altijd gemaakt van 100% chardonnay, maar hij is fris en licht met groene appel, citroen en mineraliteit van de kalkrijke Kimmeridge bodem van de streek.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Alles over La Chablisienne Chablis la Pierrelée

La Pierrelée is de instapwijn van La Chablisienne, de beroemdste coöperatie uit Chablis. Hij is naast de normale flesmaat verkrijgbaar in half formaat. Deze 37.5 centiliter is precies goed voor drie glazen. Chablis wordt altijd gemaakt van 100% chardonnay, maar hij is juist fris en licht van smaak. Je proeft groene appel, citroen en de kenmerkende mineraliteit van de kalkrijke Kimmeridge bodem van de streek. Dat geeft de wijn een licht-ziltige smaak. Ideaal is de combinatie met oesters. De wijn wordt niet voor niets 'oesterwater' genoemd.

Smaak sappig, fris en mineraal
Lekker bij mosselen en oesters
5.0
  • Prima maar ik vind het echt slecht dat ik als regelmatige besteller moet constateren dat de Manuku Bay al dagen uitverkocht is, dat is slecht ingekocht
  • Droge, frisse, fruitige en minerale wijn met een iets groene kleur uit de heuvels van Chablis. Geen gewone Chardonnay! De vatrijping komt hier goed tot zijn recht! Heerlijk bij zeetong, maar ook bij vette kazen.
Chardonnay

Met de chardonnay druif kunnen veel verschillende wijnen worden gemaakt; van subtiele, zeer frisse Chablis tot aan houtgelagerde, rijke, volle wijnen.

Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Chablis wordt altijd gemaakt van 100% chardonnay, maar hij is fris en licht met groene appel, citroen en mineraliteit van de kalkrijke Kimmeridge bodem van de streek.
Inhoud 37.5 Centiliter
Soort chardonnay
Ingrediënten Contains sulfites
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
La Chablisienne 8 Boulevard Pasteur, CHABLIS, France Website: http://chablisienne.com/en/home/ Email: david@bottlebooks.me
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

4 keer bekroond
Oogstjaar 2016
silver

Int. Wine & Spirits Competition

silver

IWSC

bronze

International Wine Challenge

Oogstjaar 2017
88 punten

Wine Advocate

Ons verhaal

Frankrijk, Chablis
La Chablisienne Chablis

La Chablisienne is een coöperatie uit Chablis opgericht in 1923. Een aantal wijnboeren uit de streek besloten destijds om hun krachten te bundelen en wijnen te maken die typisch waren voor de streek. Dat wil zeggen gemaakt van 100% chardonnay en met veel mineraliteit. Chablis was miljoenen jaren geleden een zee. Door het droogvallen van de zee zijn de schaal- en schelpdieren uitgestorven. Die vind je in de streek nog altijd terug als fossiele resten in de kalkbodem die bekend staat onder de naam Kimmeridge. Tegenwoordig zijn er bijna 300 wijnboeren aangesloten bij La Chablisienne en gezamenlijk maken zij wijn uit alle appellaties van Chablis.

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen