
Royal red
2e halve prijs
Montirius Le Clos Vacqueyras Rouge
Oorsprong - Frankrijk 2016 75CL
Le Clos is volgens Montirius het beste stukje grond van Vacqueyras. 50/50 blend
van grenache en syrah. De wijn ziet geen hout. Met framboos, drop en vanille.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Montirius Le Clos Vacqueyras Rouge
Als je 'Le Clos' op een fles wijn ziet staan, dan moet er een belletje gaan rinkelen. Want Le Clos betekent de ommuurde wijngaard. En alleen de meest geschikte stukken land met de beste bodem werden vroeger ommuurd. In het geval van deze biodynamische wijn uit Vacqueyras staan de grenache en syrah druiven (50/50) aangeplant op een bodem van Montmorillonite. Volgens Montirius het beste stukje grond van deze appellatie uit de zuidelijke Rhône. De wijn ziet geen hout. Je ontdekt geuren van framboos, drop en vanille.
Grenache produceert rijke, aromarijke rode wijnen en dieprode rosé. Gaat goed samen met braadvlees en geroosterde groenten.
Rijke, krachtige en soms vlezige wijnen worden gemaakt van de syrah druif. Drink 'm bij donker vlees en exotische specerijen.
Beschrijving | Le Clos is volgens Montirius het beste stukje grond van Vacqueyras. Deze wijn is een 50/50 blend van grenache en syrah. De wijn ziet geen hout. Met framboos, drop en vanille. |
Inhoud | 75 Centiliter |
Soort | grenache, syrah |
Oorsprong | Frankrijk |
Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.
Wine Spectator
Ons verhaal
Het wijnhuis ligt in het zuidelijk Rhône-gebied. Waar de druiven groeien op oude wijnstokken. De wijnstokken hebben een lage opbrengst waardoor de smaak van de druiven intenser wordt. De wijn wordt gemaakt volgens biologisch dynamische principes. Dat betekent dat de stand van de maan de snoei- en oogstmomenten bepaalt. En er geen chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.